Wyślij odpowiedź 

"Ashampoo Burning Studio Elements" nie widzi napędu F ("Samsung SH-203P"). Co robić?

Autor Wiadomość
dawidsab Offline
Fan "PC - Format"

Wypowiedzi: 5833
Poziom ostrzeżeń: 20%
Wypowiedź: #1
Question "Ashampoo Burning Studio Elements" nie widzi napędu F ("Samsung SH-203P"). Co robić?
Witam!

Nie wiem, czy to odpowiedni dział.
Jeśli nie - proszę o przeniesienie.

Dziś próbowałem coś nagrać na CD-R za pomocą programu "Ashampoo Burning Studio Elements" i nagrywarki DVD - "Samsung SH-203P".
I problem polega na tym, że w oknie "Mój komputer" jest rozpoznawana, natomiast "Ashampoo..." jej nie widzi.
W "Ashampoo..." widoczna jest jedynie druga nagrywarka DVD - "Samsung SH-223L".

[Obrazek: dda6af93c1c70333m.jpg]

Co można zrobić w takim przypadku?
Pierwszy raz się z czymś takim spotkałemZdziwko.

Z góry dzięki za odpowiedź.

PozdrawiamWesoły.

[Obrazek: wqdz690429546a.GIF] Piszę poprawnie po polsku
5 luty 2012 15:32
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
reklamiarz
użyszkodnik reklamowy

Dzisiaj 14:27
 Reklamy Google
Thunderbolt Offline
Nowy użytkownik
*

Wypowiedzi: 32
Poziom ostrzeżeń: 0%
Wypowiedź: #2
RE: "Ashampoo Burning Studio Elements" nie widzi napędu F ("Samsung SH-203P"). Co robić?
Spróbuj zaktualizować firmware : (np.) http://www.cdrinfo.pl/bios/8143122821. Spróbuj uruchomić program jako administrator, albo w ogóle go przeinstaluj. Zainstaluj CDBurner XP i zobacz czy on wykrywa sprzęt prawidłowo.

http://forum.dobreprogramy.pl/znikajaca-...63447.html
(Ta wypowiedź była edytowana: 5 luty 2012 19:29 przez Thunderbolt.)
5 luty 2012 19:28
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: chrome
dawidsab Offline
Fan "PC - Format"

Wypowiedzi: 5833
Poziom ostrzeżeń: 20%
Wypowiedź: #3
RE: "Ashampoo Burning Studio Elements" nie widzi napędu F ("Samsung SH-203P"). Co robić?
Dziękuję za odpowiedź.

Pomogła aktualizacja (ponowne wgranie) firmware`uOczko.
Bo już kiedyś aktualizowałem firmware dla obu używanych przeze mnie nagrywarek i od tej pory nie wymyślili nowego firmware, więc wgrałem jeszcze raz ten sam.

PozdrawiamWesoły.

[Obrazek: wqdz690429546a.GIF] Piszę poprawnie po polsku
6 luty 2012 07:47
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
Wyślij odpowiedź 

Wątki podobne lub związane z obecnym ("Ashampoo Burning Studio Elements" nie widzi napędu F ("Samsung SH-203P"). Co robić?)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatnia wiadomość
Question "Ashampoo Burning Studio Elements" czy "Ashampoo Burning Studio 2012"? Co lepsze? dawidsab 0 148 2 kwiecień 2012 06:46
Ostatnia wiadomość: dawidsab
  Corel Video Studio X4 czy Sony vegas movie studio HD 11 Klapidu 6 651 8 styczeń 2012 00:38
Ostatnia wiadomość: Klapidu
Scared jak w adobe premiere elements 9 pl włączyć polskie znaki ? phil7777 0 749 18 sierpień 2011 21:10
Ostatnia wiadomość: phil7777

Skocz do:

Kontakt | PC Format | Początek | Treść | Lekka wersja | RSS
PC Format | NEXT | Fotografia cyfrowa | CD-Action | Click! | Nowe Technologie