|
Intel Core i5 660 - liczba rdzeni, a liczba "procesorów" widziana przez system.
|
| Autor |
Wiadomość |
Kulfon101
Niezarejestrowany
|
Intel Core i5 660 - liczba rdzeni, a liczba "procesorów" widziana przez system.
Witam!
Rzadko zaglądam do tego działu, bo i w temacie sprzętu raczej mam duże braki. Stąd też moje pytanie. W nowym PC mam procesor Intel Core i5 660, który według specyfikacji jest 2 rdzeniowy. Zastanawia mnie więc czemu w oknie Menedżera Zadań w Windows 7 x64 bit w zakładce wydajność przy procesorze pokazywane są aż 4 osobne wykresy, a procesom działającym w systemie mogę ustawiać koligację na "4 procesory".
PS. Jeśli bardziej pasuje to działu Oprogramowanie, to proszę jakiegoś uprzejmego moderatora o przeniesienie - a nie - usuwanie wątku  .
|
|
| 4 styczeń 2011 17:47 |
|
kwasu
Overclocker

Liczba postów: 829
Poziom ostrzeżeń: 0%
|
RE: Intel Core i5 660 - liczba rdzeni, a liczba "procesorów" widziana przez system.
|
|
| 4 styczeń 2011 17:53 |
|
Kulfon101
Niezarejestrowany
|
RE: Intel Core i5 660 - liczba rdzeni, a liczba "procesorów" widziana przez system.
@kwasu zamiast próbować dać jinteljigenty popis mógłbyś być tak miły i odpowiedzieć na moje pytanie, tak jak Przembo. Tyle samo tekstu, a i coś pożytecznego się robi.
Przembo, dzięki poczytam, dokształcę się. Czas uzupełnić luki  .
|
|
| 4 styczeń 2011 18:12 |
|
Kulfon101
Niezarejestrowany
|
Przemho sorry za błąd  , teraz to już zapamiętam i jeszcze raz dzięki, już poczytałem.
Czy prawdą jest, że HT w dużym stopniu zwiększa zużycie energii, jakie macie doświadczenia?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 5 styczeń 2011 09:32 przez muflon37.)
|
|
| 4 styczeń 2011 18:28 |
|
|
|
Użytkownicy forum szukali: