Wystartowała kolejna edycja Konkursu FAQ PC Format! Zainteresowanych odsyłamy do Odpowiedniego TEMATU

Jak zrobić własny program ?

#1
Jak zrobić własny program ?
Jeżeli zły dział to proszę o przeniesienie ! Nigdy nie miałem z tym do czynienia, tak więc wybrałem ten dział, ponieważ najbardziej jakoś mi pasował.

Mam zamiar zrobić jakiś prosty program, lecz nie wiem jak to zrobić. Chciałbym, by program zmieniał wartości w notatniku ( Jeżeli ktoś wie, to chodzi mi o config do gry Call of Duty: Black Ops, podobne configi są również w Counter Strike'u ). Chciałbym dzięki takiemu programowi zaznaczać np: w takim kwadraciku czy coś ma być włączone czy nie ( Żeby łatwiej było to zrozumieć to zamieszczam screena jak z tego programu - http://img412.imageshack.us/img412/1778/programw.png Chodzi mi tu głównie by po prostu pozaznaczać niektóre kwadraciki ptaszkiem co by powodowało, że w notatniku zmienia się dana wartość ).
Prosiłbym o wyrozumiałość, kompletnie nie wiem jak to zrobić i od czego zacząć. Czytałem trochę na necie lecz mało się dowiedziałem.
Odpowiedz  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#2
RE: Jak zrobić własny program ?
Pokaz przykładowy plik konfiguracyjny i napisz co ma być modyfikowane i jak (wartości).
Nie pomagam na PW (ew. odpłatnie).
I osobom z roszczeniowym podejściem. I osobom niedbającym o poprawność językową.
INFO: Jak podawać logi.
Jeśli nie odpowiadam w danym wątku przez >3 dni - proszę o przypomnienie na PW z linkiem do wątku w treści.

Odpowiedz  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#3
RE: Jak zrobić własny program ?
http://www.wklej.org/id/464925/

To jest ten plik cfg. Chciałbym zbudować program, na wzór właśnie tego, którego podałem na screenie w #1 poście ( BO Config Editor ). Jeżeli mam np: linijkę seta cg_blood "0" to wartość 0 oznacza wyłączoną krew w grze ( Kwadracik od ptaszkowany ). Jeżeli dam wartość 1 to oznacza, że krew w grze zostaje włączona ( Kwadracik zaznaczony ptaszkiem ). Sry. jakoś nie potrafię tego dokładniej sprecyzować.
Odpowiedz  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#4
RE: Jak zrobić własny program ?
Musisz nauczyć się jakiegoś języka programowania. Najpierw naucz się podstaw, a potem obsługi plików bo chyba najbardziej o to chodzi w tym programie, potem jakieś GUI i możesz zrobić. Albo zapłać komuś za zrobienie : >
Odpowiedz  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#5
RE: Jak zrobić własny program ?
Na chwilę obecną próbuję to zrobić w Pascalu, lecz nie wiem czy wgl. dobrze wybrałem na początek Szczerbol
Odpowiedz  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#6
RE: Jak zrobić własny program ?
Jeśli znasz Pascala to spróbuj Delphi(masz tam bardzo fajnie zrobione tworzenie GUI - przez przeciąganie na formę).
Odpowiedz  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#7
RE: Jak zrobić własny program ?
Mam pascala, ale kompletnie nic nie ogarniam. Nie wiem co i jak..
Odpowiedz  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#8
RE: Jak zrobić własny program ?
Na szybko: http://www.sendspace.pl/file/71ae253fba53a7be4043de7 VB6 - może być?
Plik trzeba zapisać w katalogu gdzie jest plik konfiguracyjny. Program na razie nic nie robi.
Nie pomagam na PW (ew. odpłatnie).
I osobom z roszczeniowym podejściem. I osobom niedbającym o poprawność językową.
INFO: Jak podawać logi.
Jeśli nie odpowiadam w danym wątku przez >3 dni - proszę o przypomnienie na PW z linkiem do wątku w treści.

Odpowiedz  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#9
RE: Jak zrobić własny program ?
Tak, właśnie o takie cudeńko mi chodziło. Wartości jest wiele, więc, żeby Ciebie nie zamęczyć, chciałbym jakieś porady jak to dokładnie edytować, jakiego programu użyć itd. Może to ogarnę, ale dzięki za początek.
Odpowiedz  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#10
RE: Jak zrobić własny program ?
Czy te pliki mają stałą ilość wierszy? (czy np. parametr "Blood" jest zawsze w tym samym n-tym wierszu?).
Nie pomagam na PW (ew. odpłatnie).
I osobom z roszczeniowym podejściem. I osobom niedbającym o poprawność językową.
INFO: Jak podawać logi.
Jeśli nie odpowiadam w danym wątku przez >3 dni - proszę o przypomnienie na PW z linkiem do wątku w treści.

Odpowiedz  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
Programy: Polecane / Nowe / Inne



Użytkownicy forum szukali:
jak zrobić własny programjak zrobic wlasny programjak zrobic program jaki zrobic swój właasny programjak zrobić własny software do telefonuwklej org 464925jak zrobić własny program do komunikacjijak zrobić własny program antywirusowyWlasny programjak napisac wlasny programm

Podobne wątki (Jak zrobić własny program ?)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Potrzebuję porady - jak zrobić program typu e-egzamin Lmgrk 2 1247 19.03.2014, 14:50
Ostatni post: Lmgrk
  Jak zrobić program zapisujący użytkowników - pytanie Viricitus Max 1 1234 19.08.2012, 14:10
Ostatni post: bingo009
  Jak zrobić własny komunikat okienko? TurekCom 4 2521 22.05.2012, 07:27
Ostatni post: razi

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wybrane wątki (Jak zrobić własny program ?)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  [C] sortowanie danych osób oleks11 3 644 08.01.2015 09:02
Ostatni post: Szachista
  Dekompilacja pliku exe do java memol 3 771 05.01.2015 19:10
Ostatni post: koneton
  Program w C, wczytujący i wyszykujący dane z pliku tekstowego ? cmdmaniek 5 957 05.01.2015 12:49
Ostatni post: Szachista
  Przekazywanie danych z kilku form Vertek 5 839 03.01.2015 19:20
Ostatni post: Ajgor
  Określenie liczby porównań if'a w sortowaniu bąbelkowym. Trojan3000 4 750 03.01.2015 12:20
Ostatni post: Trojan3000
  [Bash] Prośba o pomoc w napisaniu skryptu buger 3 786 02.01.2015 22:46
Ostatni post: Szachista
  Jak złamać szyfrogram? jakub0303 3 686 30.12.2014 15:18
Ostatni post: jakub0303
  Strona tytułowa LaTeX Dreamer1x6xX 1 809 30.12.2014 15:02
Ostatni post: Szachista
  Pozycja w pliku C++ FastCod3r 1 766 28.12.2014 19:48
Ostatni post: Szachista
  [C++ WinAPI] Kompresja bitmapy kikiw 0 866 25.12.2014 16:15
Ostatni post: kikiw
  przerobka "dataGridView" adom 0 968 24.12.2014 11:00
Ostatni post: adom
  [C++] Manipulator strumienia endl i książka wsadx 5 1101 21.12.2014 20:55
Ostatni post: Szachista
  Java problem z algorytmem dobierana indywidualnej pary 2 liczb aht 8 1248 21.12.2014 16:20
Ostatni post: aht
  Sortowanie tablicy według wieku - struktura. Dreamer1x6xX 4 1102 18.12.2014 15:12
Ostatni post: Dreamer1x6xX
  Wyznaczyć ilość przypisań dla algorytmu wyznaczającego maksymalną wartość w tablicy Trojan3000 11 1953 17.12.2014 19:27
Ostatni post: broda99