UWAGA – wystartowała IV edycja konkursu FAQ PC Format. Wszelkie potrzebne informację znajdziecie w TYM WĄTKU.

Odpowiedz 

Jak zrobić własny program ?

Autor Wiadomość
Wojak1
Niezarejestrowany

 
Post: #1
Jak zrobić własny program ?
Jeżeli zły dział to proszę o przeniesienie ! Nigdy nie miałem z tym do czynienia, tak więc wybrałem ten dział, ponieważ najbardziej jakoś mi pasował.

Mam zamiar zrobić jakiś prosty program, lecz nie wiem jak to zrobić. Chciałbym, by program zmieniał wartości w notatniku ( Jeżeli ktoś wie, to chodzi mi o config do gry Call of Duty: Black Ops, podobne configi są również w Counter Strike'u ). Chciałbym dzięki takiemu programowi zaznaczać np: w takim kwadraciku czy coś ma być włączone czy nie ( Żeby łatwiej było to zrozumieć to zamieszczam screena jak z tego programu - "http://img412.imageshack.us/img412/1778/programw.png Chodzi mi tu głównie by po prostu pozaznaczać niektóre kwadraciki ptaszkiem co by powodowało, że w notatniku zmienia się dana wartość ).
Prosiłbym o wyrozumiałość, kompletnie nie wiem jak to zrobić i od czego zacząć. Czytałem trochę na necie lecz mało się dowiedziałem.
26 styczeń 2011 16:24
Odpowiedz cytując ten post  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
broda99 Offline
Prowadzący
Prowadzący

Liczba postów: 26829
Dołączył: III 2010
Post: #2
RE: Jak zrobić własny program ?
Pokaz przykładowy plik konfiguracyjny i napisz co ma być modyfikowane i jak (wartości).

Nie pomagam na PW (ew. odpłatnie).
I osobom z roszczeniowym podejściem. I osobom niedbającym o poprawność językową.
"http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629738
Jeśli nie odpowiadam w danym wątku przez >3 dni - proszę o przypomnienie na PW.
---
Bonus: Są dwie główne przyczyny, dla których komp może wolno chodzić: wirus i antywirus.
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie robią, ale jak wnerwiają...
.
26 styczeń 2011 16:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
Wojak1
Niezarejestrowany

 
Post: #3
RE: Jak zrobić własny program ?
"http://www.wklej.org/id/464925/

To jest ten plik cfg. Chciałbym zbudować program, na wzór właśnie tego, którego podałem na screenie w #1 poście ( BO Config Editor ). Jeżeli mam np: linijkę seta cg_blood "0" to wartość 0 oznacza wyłączoną krew w grze ( Kwadracik od ptaszkowany ). Jeżeli dam wartość 1 to oznacza, że krew w grze zostaje włączona ( Kwadracik zaznaczony ptaszkiem ). Sry. jakoś nie potrafię tego dokładniej sprecyzować.
26 styczeń 2011 16:35
Odpowiedz cytując ten post  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
Darekg11 Offline
Użytkownik
**

Liczba postów: 377
Dołączył: XII 2006
Poziom ostrzeżeń: 0%
Post: #4
RE: Jak zrobić własny program ?
Musisz nauczyć się jakiegoś języka programowania. Najpierw naucz się podstaw, a potem obsługi plików bo chyba najbardziej o to chodzi w tym programie, potem jakieś GUI i możesz zrobić. Albo zapłać komuś za zrobienie : >
26 styczeń 2011 17:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
Wojak1
Niezarejestrowany

 
Post: #5
RE: Jak zrobić własny program ?
Na chwilę obecną próbuję to zrobić w Pascalu, lecz nie wiem czy wgl. dobrze wybrałem na początek Szczerbol
26 styczeń 2011 17:15
Odpowiedz cytując ten post  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
Darekg11 Offline
Użytkownik
**

Liczba postów: 377
Dołączył: XII 2006
Poziom ostrzeżeń: 0%
Post: #6
RE: Jak zrobić własny program ?
Jeśli znasz Pascala to spróbuj Delphi(masz tam bardzo fajnie zrobione tworzenie GUI - przez przeciąganie na formę).
26 styczeń 2011 17:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
Wojak1
Niezarejestrowany

 
Post: #7
RE: Jak zrobić własny program ?
Mam pascala, ale kompletnie nic nie ogarniam. Nie wiem co i jak..
26 styczeń 2011 17:58
Odpowiedz cytując ten post  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
broda99 Offline
Prowadzący
Prowadzący

Liczba postów: 26829
Dołączył: III 2010
Post: #8
RE: Jak zrobić własny program ?
Na szybko: "http://www.sendspace.pl/file/71ae253fba53a7be4043de7 VB6 - może być?
Plik trzeba zapisać w katalogu gdzie jest plik konfiguracyjny. Program na razie nic nie robi.

Nie pomagam na PW (ew. odpłatnie).
I osobom z roszczeniowym podejściem. I osobom niedbającym o poprawność językową.
"http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629738
Jeśli nie odpowiadam w danym wątku przez >3 dni - proszę o przypomnienie na PW.
---
Bonus: Są dwie główne przyczyny, dla których komp może wolno chodzić: wirus i antywirus.
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie robią, ale jak wnerwiają...
.
26 styczeń 2011 18:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
Wojak1
Niezarejestrowany

 
Post: #9
RE: Jak zrobić własny program ?
Tak, właśnie o takie cudeńko mi chodziło. Wartości jest wiele, więc, żeby Ciebie nie zamęczyć, chciałbym jakieś porady jak to dokładnie edytować, jakiego programu użyć itd. Może to ogarnę, ale dzięki za początek.
26 styczeń 2011 18:12
Odpowiedz cytując ten post  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
broda99 Offline
Prowadzący
Prowadzący

Liczba postów: 26829
Dołączył: III 2010
Post: #10
RE: Jak zrobić własny program ?
Czy te pliki mają stałą ilość wierszy? (czy np. parametr "Blood" jest zawsze w tym samym n-tym wierszu?).

Nie pomagam na PW (ew. odpłatnie).
I osobom z roszczeniowym podejściem. I osobom niedbającym o poprawność językową.
"http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629738
Jeśli nie odpowiadam w danym wątku przez >3 dni - proszę o przypomnienie na PW.
---
Bonus: Są dwie główne przyczyny, dla których komp może wolno chodzić: wirus i antywirus.
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie robią, ale jak wnerwiają...
.
26 styczeń 2011 19:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
Programy: Polecane / Nowe / Inne
Odpowiedz 

Użytkownicy forum szukali:
jak zrobić własny programjak zrobic wlasny programjak zrobic program jak napisac wlasny programmWlasny programwklej org 464925jaki zrobic swój właasny programjak zrobić własny software do telefonujak zrobić swój program w notatnikujak zrobic swoj soft na tel

Podobne wątki (Jak zrobić własny program ?)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Potrzebuję porady - jak zrobić program typu e-egzamin Lmgrk 2 454 19 marzec 2014 14:50
Ostatni post: Lmgrk
  Jak zrobić program zapisujący użytkowników - pytanie Viricitus Max 1 1113 19 sierpień 2012 14:10
Ostatni post: bingo009
  Jak zrobić własny komunikat okienko? TurekCom 4 2119 22 maj 2012 07:27
Ostatni post: razi



Skocz do:


Wybrane wątki (Jak zrobić własny program ?)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  [c#] Program na obliczanie przeciwprostokątnej. Lary32 3 956 12 październik 2013 20:34
Ostatni post: Lary32
  C# czy C++ Azztyn 17 2532 11 październik 2013 17:55
Ostatni post: Rincewind
  Modyfikacja łańcucha znaków michal671 3 655 11 październik 2013 16:58
Ostatni post: broda99
  Jak wybrać największą z czterech liczb jedną instrukcją ? dominikskop 4 697 11 październik 2013 14:02
Ostatni post: dominikskop
  C# Użytkownik posiada możliwość generowania własnego Testu kazik1899 1 642 11 październik 2013 07:11
Ostatni post: msartin
  Nauka programowania- I problemy rooneyasd 30 3739 8 październik 2013 10:16
Ostatni post: witek12
  [C] Tworzenie folderów w linuxie Dregorio 7 1055 7 październik 2013 23:35
Ostatni post: Razi
  python problem z prostym programem liczącym sumę ciągu znaków mati_94_000 4 814 7 październik 2013 22:41
Ostatni post: mati_94_000
Ściana Odtwarzanie dźwięku w C++ tymonek584 3 720 7 październik 2013 15:05
Ostatni post: tymonek584
  Tworzenie gier w Unity - od czego mam zacząć? RichiRahl 15 5487 7 październik 2013 11:53
Ostatni post: Ekkimu
Ściana [c#] Jak zrobić latający przycisk. Lary32 12 1520 6 październik 2013 12:49
Ostatni post: Lary32
  C++ - typ zmiennej o bardzo dużej precyzji oraz dużym zakresie. SzateX 7 1004 3 październik 2013 19:14
Ostatni post: Rincewind
  Program w c++. Zamiana liczb na czas. onejet 3 820 2 październik 2013 08:22
Ostatni post: koneton
  Zadanie w Pascalu obliczające średnią arytmetyczną dodatnich liczb. klimek 1 895 1 październik 2013 21:28
Ostatni post: broda99
  [VB10]WebBrowser i blok z reklamami michal16202 8 1064 28 wrzesień 2013 19:02
Ostatni post: michal16202