kiel18
Nowy użytkownik

Wypowiedzi: 10
Poziom ostrzeżeń: 0%
|
Komputer się nie chce włączyć.
Witam, gdy włączam komputer nie chce się w ogóle załadować. Raz wyskakuje błąd wczytywania systemu naciśnij alt + ctrl + delete aby zresetować. Niekiedy już jest ten pasek, który ładuję się minutę, a następnie się zacina i jedyna opcja to restart. Gdy wkładam płytę z windowsem i wchodzę do konsoli odzyskiwania wciskając R, jestem na partycji C, gdy wpisuję cd Windows pojawia się " W stacji nie ma dyskietki lub dysku CD.". Wiecie co to może być ?
|
|
| 5 luty 2012 17:42 |
|
reklamiarz
użyszkodnik reklamowy
|
|
| Dzisiaj 14:41 |
|
kiel18
Nowy użytkownik

|
RE: Komputer się nie chce włączyć.
Ja robię tak i nie wiem czy dobrze : uruchamiam windowsa z płyty, gdy jest do wyboru R i ENTER wciskam enter następnie F8 i się ładuję dopóki nie zatrzyma się na "Poszukiwanie wcześniejszych wersji systemu microsoft windows". A jak wciskałem R to była konsola odzyskiwania, ale jak coś wpisywałem to wypisywało " W stacji nie ma dyskietki lub dysku CD.". Gdy chcę sformatować komputer to nie ma żadnej partycji do sformatowania, pisze tam " Nie ma dysku w tej stacji" Gdy daję instaluj wyskakuje coś o biosie i trybie awaryjnym, taki niebieski ekran.
(Ta wypowiedź była edytowana: 5 luty 2012 18:37 przez kiel18.)
|
|
| 5 luty 2012 18:07 |
|
kiel18
Nowy użytkownik

|
RE: Komputer się nie chce włączyć.
To komputer od siostry i jej nie mam. A o co chodzi z tym Nie ma dysku w tej stacji ? nie widzi mi partycji więc nie mogę ani sformatować windowsa...
|
|
| 5 luty 2012 19:39 |
|