Wyślij odpowiedź 

Komputer się nie chce włączyć.

Autor Wiadomość
kiel18 Offline
Nowy użytkownik
*

Wypowiedzi: 10
Poziom ostrzeżeń: 0%
Wypowiedź: #1
Komputer się nie chce włączyć.
Witam, gdy włączam komputer nie chce się w ogóle załadować. Raz wyskakuje błąd wczytywania systemu naciśnij alt + ctrl + delete aby zresetować. Niekiedy już jest ten pasek, który ładuję się minutę, a następnie się zacina i jedyna opcja to restart. Gdy wkładam płytę z windowsem i wchodzę do konsoli odzyskiwania wciskając R, jestem na partycji C, gdy wpisuję cd Windows pojawia się " W stacji nie ma dyskietki lub dysku CD.". Wiecie co to może być ?
5 luty 2012 17:42
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
reklamiarz
użyszkodnik reklamowy

Dzisiaj 14:41
 Reklamy Google
ciastex Offline
Stary Wyga

Wypowiedzi: 2799
Poziom ostrzeżeń: 10%
Wypowiedź: #2
RE: Komputer się nie chce włączyć.
Uruchom z płyty i wybierz napęd tak jakbyś chciał instalować system, pojawią się partycje i systemy, które możesz naprawić.

Masz poważny problem z komputerem, internetem i nie dostałeś odpowiedzi ? Daj znać na GG:4625367, zajmę się Twoim problemem. Jeśli będzie skomplikowany to możemy się umowić na zdalną albo osobistą naprawę płatną.
(Ta wypowiedź była edytowana: 5 luty 2012 17:44 przez ciastex.)
5 luty 2012 17:44
Odwiedź stronę WWW użytkownika Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
kiel18 Offline
Nowy użytkownik
*

Wypowiedź: #3
Ja robię tak i nie wiem czy dobrze : uruchamiam windowsa z płyty, gdy jest do wyboru R i ENTER wciskam enter następnie F8 i się ładuję dopóki nie zatrzyma się na "Poszukiwanie wcześniejszych wersji systemu microsoft windows". A jak wciskałem R to była konsola odzyskiwania, ale jak coś wpisywałem to wypisywało " W stacji nie ma dyskietki lub dysku CD.". Gdy chcę sformatować komputer to nie ma żadnej partycji do sformatowania, pisze tam " Nie ma dysku w tej stacji" Gdy daję instaluj wyskakuje coś o biosie i trybie awaryjnym, taki niebieski ekran.
(Ta wypowiedź była edytowana: 5 luty 2012 18:37 przez kiel18.)
5 luty 2012 18:07
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
Thunderbolt Offline
Nowy użytkownik
*

Wypowiedzi: 32
Wypowiedź: #4
Czy używasz płyty z zintegrowanymi sterownikami SATA? Tzn. tej z której instalowany był system?
5 luty 2012 19:08
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: chrome
kiel18 Offline
Nowy użytkownik
*

Wypowiedź: #5
To komputer od siostry i jej nie mam. A o co chodzi z tym Nie ma dysku w tej stacji ? nie widzi mi partycji więc nie mogę ani sformatować windowsa...
5 luty 2012 19:39
Wyślij odpowiedź 

Wątki podobne lub związane z obecnym (Komputer się nie chce włączyć.)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatnia wiadomość
Exclamation Komputer nie chce się wyłączyć adrian2 4 201 30 kwiecień 2012 00:25
Ostatnia wiadomość: 1toudi
Question "power saving mode" - Komputer nie chce się włączyć - sam się resetuje! GregoryM 9 416 10 marzec 2012 21:21
Ostatnia wiadomość: broda99
  Przegrzanie procesora,komputer nie chce się wyłączyć majjk 2 313 22 luty 2012 15:56
Ostatnia wiadomość: majjk

Skocz do:

Kontakt | PC Format | Początek | Treść | Lekka wersja | RSS
PC Format | NEXT | Fotografia cyfrowa | CD-Action | Click! | Nowe Technologie