McCamillo
Niezarejestrowany
|
Sterowniki Nvidia GeForce 9600m GT do Zepto g15
Witam
Jak w temacie poszukuje sterowników do karty graficznej Nvidia GeForce 9600m GT do laptopa Zepto g15, lecz te ze strony producenta karty graficznej nie działają- podczas instalacji wyskakuje błąd Cytat:Program instalacyjny NVIDIA nie może znaleźć sterowników zgodnych z aktualnych sprzętem. Program instalacyjny zakończy pracę.
Sprawdzałem win7 32bit, win7 64bit, xp 32bit - to samo. :-/
Podczas automatycznego wykrywania karty przez stronę Nvidii wyskakuje komunikat:
Cytat:"Standardowa karta graficzna VGA 16.38
Producent tego systemu wymaga, abyś pobrał sterowniki dla twojego procesor graficznego z ich strony internetowej.
Mobilne procesory graficzne GeForce Go wykorzystują sterowniki, które zostały przystosowane do obsługi klawiszy funkcyjnych, zamykania obudowy oraz wstrzymania/aktywacji, które są powszechnie dostępne w notebookach. Referencyjne sterowniki graficzne dla komputerów desktop, dostępne na stronie pobierania sterowników NVIDIA nie zawierają tych funkcji. Z tego powodu sterowniki NVIDIA ForceWare nie zainstalują się na większości mobilnych procesorów graficznych GeForce i Quadro. Niektóre nowsze notebooki obsługują nasze sterowniki. Więcej informacji uzyskać można klikając tutaj."
Znalazłem jeszcze takie coś: http://forum.notebookreview.com/zepto/48...ate-3.html  jest to link do tematu na forum [w języku angileskim] w którym użytkownik ginderek ma podobny problem jak ja tylko że z grafiką 9600gs, a użytkownik DaveVelo pisze jemu jak ma to zrobić:
Cytat:Desktop drivers without modification won't install. The modded file I mentioned earlier takes care of this problem. This file and the vid driver are a matched set. You simply download both files, unpack the driver and replace the existing "nvac.inf" with the modded version.
Chodzi o zamianę jakiegoś pliku, jakiego, skąd, i na jaki to niestety nie wiem bo moja znajomość angielskiego nie jest za dobra i proszę was o pomoc.
Pozdrawiam McCamillo
|
|
| 21 wrzesień 2010 00:33 |
|
McCamillo
Niezarejestrowany
|
RE: Sterowniki Nvidia GeForce 9600m GT do Zepto g15
Windows 7 32bit albo może być też 64bit
ostatecznie xp
|
|
| 21 wrzesień 2010 00:55 |
|
kamil0706
Użytkownik

Liczba postów: 138
Poziom ostrzeżeń: 0%
|
RE: Sterowniki Nvidia GeForce 9600m GT do Zepto g15
Jeśli dobrze zrozumiałem to należy plik ze sterownikami wypakować np WinRAR-em i usunąć z katalogu plik nvac.inf
Potem wkleić tam ten plik:
http://w318.wrzuta.pl/plik/59Ca1s4hqtG/nv_disp
i zmienić jego nazwę na nvac.inf
Głowy nie daję, więc niech się ktoś wypowie, bo z ang. też nie jestem za dobry. Robisz na własną odpowiedzialność wszystko
|
|
| 21 wrzesień 2010 01:22 |
|