PC Format życzy wszystkim użytkownikom przyjemnych wakacji !

Urządzenie nie działa , gdy podłączę taśmę IDE (dysk, napęd)

Autor Wiadomość
vaughan Offline
Częsty bywalec
****

Liczba postów: 1718
Dołączył: VII 2010
Poziom ostrzeżeń: 0%
Post: #1
Urządzenie nie działa , gdy podłączę taśmę IDE (dysk, napęd)
cześć
mój problem jest następujący : gdy podłączę taśmę do urządzenia (napęd, hdd) to urządzenie zachowuje sie jakby nie dostawało zasilania, gdy odłączę taśmę to normalnie startuje (dysk się kręci, napęd tak samo działa)

co zrobić aby to działało ?

[Obrazek: lotor-poludnie.jpeg]
11 wrzesień 2010 12:10
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
Ogłoszenie


Link sponsorowany
muflon37 Offline
Wyleniały dinozaur.
Prowadzący

Liczba postów: 42003
Dołączył: XI 2008
Post: #2
RE: Urządzenie nie działa , gdy podłączę taśmę IDE (dysk, napęd)
Sprawdzić z inną taśmą.
11 wrzesień 2010 12:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: opera
vaughan Offline
Częsty bywalec
****

Liczba postów: 1718
Dołączył: VII 2010
Poziom ostrzeżeń: 0%
Post: #3
RE: Urządzenie nie działa , gdy podłączę taśmę IDE (dysk, napęd)
(11 wrzesień 2010 12:31) muflon37 napisał(a):  Sprawdzić z inną taśmą.

zrobiłem tak z chyba dziesięcioma

[Obrazek: lotor-poludnie.jpeg]
11 wrzesień 2010 12:32
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
muflon37 Offline
Wyleniały dinozaur.
Prowadzący

Liczba postów: 42003
Dołączył: XI 2008
Post: #4
RE: Urządzenie nie działa , gdy podłączę taśmę IDE (dysk, napęd)
Jaka płyta główna? Jakie napędy?
11 wrzesień 2010 12:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: opera
Ogłoszenie


Link sponsorowany
vaughan Offline
Częsty bywalec
****

Liczba postów: 1718
Dołączył: VII 2010
Poziom ostrzeżeń: 0%
Post: #5
RE: Urządzenie nie działa , gdy podłączę taśmę IDE (dysk, napęd)
(11 wrzesień 2010 12:37) muflon37 napisał(a):  Jaka płyta główna? Jakie napędy?

płyta główna w profilu
dysk twardy maxtor ata 80gb
napęd nie wiem jakiej marki


przed chwila zadziałało raz ale potem przestało, zrestartowałem, był pisk że coś jest źle, odłączyłem taśmę i komp się włączyłKwaśny

[Obrazek: lotor-poludnie.jpeg]
11 wrzesień 2010 12:45
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
muflon37 Offline
Wyleniały dinozaur.
Prowadzący

Liczba postów: 42003
Dołączył: XI 2008
Post: #6
RE: Urządzenie nie działa , gdy podłączę taśmę IDE (dysk, napęd)
Czy na taśmie podłączasz jeszcze jakiś napęd?
11 wrzesień 2010 12:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: opera
vaughan Offline
Częsty bywalec
****

Liczba postów: 1718
Dołączył: VII 2010
Poziom ostrzeżeń: 0%
Post: #7
RE: Urządzenie nie działa , gdy podłączę taśmę IDE (dysk, napęd)
(11 wrzesień 2010 12:55) muflon37 napisał(a):  Czy na taśmie podłączasz jeszcze jakiś napęd?

cokolwiek nie podłączę to nie startuje
może to być jedno urzadzenie , moga to byc dwa urzadzenia

nieważne którą stroną podłączę taśmę - tak samo nie działa

[Obrazek: lotor-poludnie.jpeg]
11 wrzesień 2010 12:56
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
muflon37 Offline
Wyleniały dinozaur.
Prowadzący

Liczba postów: 42003
Dołączył: XI 2008
Post: #8
RE: Urządzenie nie działa , gdy podłączę taśmę IDE (dysk, napęd)
Masz w komputerze dysk SATA?
11 wrzesień 2010 13:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: opera
vaughan Offline
Częsty bywalec
****

Liczba postów: 1718
Dołączył: VII 2010
Poziom ostrzeżeń: 0%
Post: #9
RE: Urządzenie nie działa , gdy podłączę taśmę IDE (dysk, napęd)
(11 wrzesień 2010 13:57) muflon37 napisał(a):  Masz w komputerze dysk SATA?

Nic nie jest podłączone pod Sata
Jeżeli trzeba to mogę podłączyć, z tym, że nie postawię na nim Windowsa, ponieważ coś z nim jest nie tak - startuje, ale ciągle gubi pliki i nie da się go sformatować, ale jak podłączę go pod USB to jedną partycję widzi i można z niej zgrywać dane tylko bardzo wolno chodzi

/dysk sata normalnie startuje z podłączonym kablem

[Obrazek: lotor-poludnie.jpeg]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11 wrzesień 2010 15:06 przez vaughan.)
11 wrzesień 2010 15:04
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
muflon37 Offline
Wyleniały dinozaur.
Prowadzący

Liczba postów: 42003
Dołączył: XI 2008
Post: #10
RE: Urządzenie nie działa , gdy podłączę taśmę IDE (dysk, napęd)
Wygląda że dysk jest uszkodzony. Musiałbyś sprawdzić na innym komputerze.
11 wrzesień 2010 17:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: opera
Programy: Polecane / Nowe / Inne


Użytkownicy forum szukali:
gdy podlaczam dysk ata komputer przestaje dzialacide dysk nei chodzi na tasmie napęd nie działa po podłączeniu dyskówdysk działa po podłączeniu taśmy nie działapo podlaczeniu tasmy dysk nie dzialadysk twardy dziala po odlaczeniu tasmynie dziala ide 2po podłaczeniu tasmy dysk twardy nie uruchamia sie po podłączeniu ide dysk nie włącza siępo podłączeniu taśmy dysk nie włącza się

Podobne wątki (Urządzenie nie działa , gdy podłączę taśmę IDE (dysk, napęd))
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  komp uznaję dysk twardy za napęd optyczny rafixd 2 769 20 lipiec 2012 19:41
Ostatni post: rafixd
  Drugi dysk ata na jednej taśmie nie działa. Mocskuna 4 1232 29 maj 2012 22:55
Ostatni post: Mocskuna
  stary dysk działa w starym PC w nowym już nie mati_94_000 2 971 23 maj 2012 22:18
Ostatni post: mati_94_000



Skocz do:


Wybrane wątki (Urządzenie nie działa , gdy podłączę taśmę IDE (dysk, napęd))
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Lagi lapka CzeCzeN 2 4604 22 sierpień 2012 04:10
Ostatni post: resont
  Czy mój sprzęt da radę z CrossFireX ? resont 26 7539 22 sierpień 2012 03:09
Ostatni post: resont
Ściana Myszka przestaje reagować wdowa_tychy 0 2315 22 sierpień 2012 01:19
Ostatni post: wdowa_tychy
  karta graficzna do phenom II 965 marchena666 13 6985 21 sierpień 2012 22:57
Ostatni post: Patrykx12
  Radeon 9600 problem z grami BlackDeath 15 5970 21 sierpień 2012 22:42
Ostatni post: BadBoy001
  IBM Lenovo M58 sff pionowo Scoff 2 22370 21 sierpień 2012 21:34
Ostatni post: Scoff
Scared Losowe zwiechy i BSODy Kubo_O 5 2684 21 sierpień 2012 21:14
Ostatni post: Grisz
  Czy da się go jeszcze uratować? jaroosz 3 1518 21 sierpień 2012 21:12
Ostatni post: Grisz
Sad nie mogę otwożyć partycji. mt1996 6 2490 21 sierpień 2012 20:09
Ostatni post: ludzikk
  kupno nowej kart graficznej , jaka ? xboxmen 5 2326 21 sierpień 2012 20:00
Ostatni post: Dyzajash
  Przegrzewanie się Toshiba Satellite A300 POMOCY! cptMichaaX 1 24378 21 sierpień 2012 19:21
Ostatni post: Grisz
  problem przy odpalaniu win7 kamros 4 2913 21 sierpień 2012 19:12
Ostatni post: Grisz
  Temperatura karty graficznej ostry121 13 6830 21 sierpień 2012 18:56
Ostatni post: muflon37
Big Grin Sukces, HD6850 z biosem HD6870- Czy sekcja zasilania wytrzyma? wdowa_tychy 0 2068 21 sierpień 2012 18:23
Ostatni post: wdowa_tychy
  ASUS X53TK czy Samsung NP305E5A ? magnum146 1 3093 21 sierpień 2012 17:08
Ostatni post: Patrykoller