Zwycięzcy wakacyjnego konkursu PC Format ogłoszeni! Zainteresowanych zapraszamy do TEMATU.


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

nie połączono - brak dostępnych połączeń

#1
nie połączono - brak dostępnych połączeń
mam dziwny problem Neostrada 40 M z routerem Sagem Fast 3764
- po włączeniu komputera stacjonarnego pojawia mi się ikonka komputera z czerwonym krzyżykiem i komunikat "nie połączono - brak dostępnych połączeń". Podpięcie do tej samej końcówki kabla ethernet laptopa - wszystko śmiga. karta sieciowa sprawna, gdyż po podpięciu innego routera - jest wykrywany i mogę przez 192.168.1.1 wejśc w menu routera.
dwa dni wcześniej wszystko działało - nie pamiętam, żebym coś zmieniał - próbowałem także zrobić reset routera - i nic. Podejrzewam, że trzeba zmienić ustawienia sieci w stacjonarnym, ale nie wiem od czego zacząc - pomocy!
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#2
RE: nie połączono - brak dostępnych połączeń
Od sprawdzenia czy masz sztywny adres IP <> DHCP i jak jest ustawiony router (pula dresów IP, pula adresów DHCP, zabezpieczenia - ACL).
Nie pomagam na PW (ew. odpłatnie).  
I osobom z roszczeniowym podejściem. I osobom niedbającym o poprawność językową.
INFO: Jak podawać logi, Forum PC Format > Ważne ogłoszenia > Wprowadzenie - jak odpowiednio opisać problem.
Jeśli nie odpowiadam w danym wątku przez >3 dni - proszę o przypomnienie na PW z linkiem do wątku w treści.


 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#3
RE: nie połączono - brak dostępnych połączeń
czyli jakie dane ma podać, żebyś mógł mi pomóc? zaznaczę, że na starym routerze zte wszystko śmiga, nowy router podpinałem także innym kablem - i dalej lipa
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#4
RE: nie połączono - brak dostępnych połączeń
Ustaw: Połączenia sieciowe > Twoje _połączenie > Właściwości > Protokół TCP/IPv4 > Właściwości > zaznacz: Uzyskaj adres IP aut. DNS: aut.
Nie pomagam na PW (ew. odpłatnie).  
I osobom z roszczeniowym podejściem. I osobom niedbającym o poprawność językową.
INFO: Jak podawać logi, Forum PC Format > Ważne ogłoszenia > Wprowadzenie - jak odpowiednio opisać problem.
Jeśli nie odpowiadam w danym wątku przez >3 dni - proszę o przypomnienie na PW z linkiem do wątku w treści.


 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#5
RE: nie połączono - brak dostępnych połączeń
tak mam ustawione
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#6
RE: nie połączono - brak dostępnych połączeń
To teraz sprawdź ustawienia na laptopie - ustaw tak samo (napisz jak).
Nie pomagam na PW (ew. odpłatnie).  
I osobom z roszczeniowym podejściem. I osobom niedbającym o poprawność językową.
INFO: Jak podawać logi, Forum PC Format > Ważne ogłoszenia > Wprowadzenie - jak odpowiednio opisać problem.
Jeśli nie odpowiadam w danym wątku przez >3 dni - proszę o przypomnienie na PW z linkiem do wątku w treści.


 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#7
RE: nie połączono - brak dostępnych połączeń
TCP IP v4 - obydwie opcje ustawione na automatyczne uzyskiwanie
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#8
RE: nie połączono - brak dostępnych połączeń
Wejdź z laptopa na router i sprawdź ustawienia ACL (jakiś Access Mnagement \ Access Control List - najlepiej usuń wszystkie wpisy jeśli będą).
Nie pomagam na PW (ew. odpłatnie).  
I osobom z roszczeniowym podejściem. I osobom niedbającym o poprawność językową.
INFO: Jak podawać logi, Forum PC Format > Ważne ogłoszenia > Wprowadzenie - jak odpowiednio opisać problem.
Jeśli nie odpowiadam w danym wątku przez >3 dni - proszę o przypomnienie na PW z linkiem do wątku w treści.


 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#9
RE: nie połączono - brak dostępnych połączeń
sprawdziłęm - nie ma żadnych blokad, mam pomysł - spróbuję uruchomić feralny komputer z Linux z CD z obsługą sieci - jeśli ruszy będzie to oznaczać, że coś po stronie windows
Niestety, nie pomogło - problem dalej aktualny
Temat do zamknięcia - niestety, karta sieciowa do wymiany - z nową wszystko ok
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
Programy: Polecane / Nowe / Inne



Użytkownicy forum szukali:
nie połączono brak dostępnych połączeńwindows 7 nie połączono brak dostępnych połączeńbrak dostępnych połączeń windows 7windows 8 brak dostępnych połączeńnie połączono - dostępne są połączeniabrak dostepnych polaczen co zrobicnie polaczono brak dostepnych polaczenwindows 7 brak dostępnych połączeńbrak dostępnych połączeń windows 8brak dostepnych polaczen windows 7

Podobne wątki (nie połączono - brak dostępnych połączeń)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z portami lub firewallem - brak połączeń aplikacji. Arius 1 2302 23.04.2016, 13:19
Ostatni post: Fix00ser
  Nie działa wifi- brak dostępnych połączeń windows 8 annejulie 3 2299 04.10.2015, 20:02
Ostatni post: Michu_PL
  TP-Link TL-WR841N Liczba połączeń WLAN adamocozza8 0 2836 04.12.2014, 15:59
Ostatni post: adamocozza8

Skocz do:


Wybrane wątki (nie połączono - brak dostępnych połączeń)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Hostowanie serwera oraz odblokowanie portów na Steamie Extra_93 2 1964 15.12.2015 07:53
Ostatni post: Extra_93
  Reset routera - co daje? Kudelczak 1 1953 14.12.2015 22:03
Ostatni post: Lexan
  Karta sieciowa usb BSOD Radar 0 409 13.12.2015 14:32
Ostatni post: Radar
  Karta Alfa Ralink problem Windows 64 bit To-Masz1980 2 1996 13.12.2015 10:10
Ostatni post: To-Masz1980
  Mogę uzywac tylko windows XP - Dlaczego ? apsik123 14 1260 12.12.2015 02:13
Ostatni post: aqu32
  Udostępnianie sprzętu, a konkretnie smart card readera, w sieci aqu32 4 2245 12.12.2015 01:59
Ostatni post: aqu32
Ściana Ten sam internet co sąsiad, wyższy ping, niższa prędkość. HECki 6 2381 12.12.2015 01:05
Ostatni post: HECki
  Router ADSL + LTE co wybrać? sylwu1 8 3161 11.12.2015 20:39
Ostatni post: sylwu1
  Router do 200 zł K'marcin 1 1831 11.12.2015 14:42
Ostatni post: breko
  neostrada 20 mega kamilek101 3 2122 10.12.2015 16:33
Ostatni post: Michu_PL
  Problem z wykryciem sieci na win 7!!! Netgear JWNR2000 Tomcioooo 1 1877 09.12.2015 14:47
Ostatni post: breko
  [wpn824 v2] [dell wireless 1560] Internet wykręca tylko połowę tego, co kablem sibelkacem 9 2590 06.12.2015 14:51
Ostatni post: sibelkacem
  Lan, sieć niezidentyfikowana. Dorcik1 3 2041 04.12.2015 15:40
Ostatni post: K'marcin
  Problem ze zmiana hasła MiStEr 2 2038 04.12.2015 15:36
Ostatni post: K'marcin
  Laptop przestał wykrywać modem MF195 przemas 0 1688 02.12.2015 17:13
Ostatni post: przemas