Wystartował świąteczny konkurs PC Format! Zainteresowanych zapraszamy do TEMATU .

Odpowiedz 

przedni panel nie dziala

Autor Wiadomość
derq93 Offline
Nowy użytkownik
*

Liczba postów: 10
Dołączył: III 2013
Poziom ostrzeżeń: 0%
Post: #1
przedni panel nie dziala
Witam.
Mam problem nie działa mi przedni panel na słuchawki, posiadam kartę Realtek ALC 889A. Gdy podłączam słuchawki do przedniego panela nie wykrywa ich, po podłączeniu do panela tylnego działają.

Płyta główna Gigabyte p35-ds3l
Win 7 Ultimate

Dołączyłem ss z podglądem menadżera urządzeń.

Z góry Dzieki za pomoc.


Załączone pliki Miniatury
   
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24 marzec 2013 16:04 przez derq93.)
24 marzec 2013 15:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post  System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
Ogłoszenie


Link sponsorowany
januszekm3 Offline
Za dużo piszę :)
*******
FAQ

Liczba postów: 14325
Dołączył: III 2008
Poziom ostrzeżeń: 0%
Post: #2
RE: przedni panel nie dziala
Dawniej działał?

Czy to nowy komputer? Kto go składał? Przedni panel w ogóle podłączony?

24 marzec 2013 16:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post  System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
derq93 Offline
Nowy użytkownik
*

Liczba postów: 10
Dołączył: III 2013
Poziom ostrzeżeń: 0%
Post: #3
RE: przedni panel nie dziala
Jest odkupiony, tak jest podłączony sprawdzałem. Podobno wcześniej działał widziałem już kilka podobnych tematów jednak mi nie pomogły.
24 marzec 2013 17:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post  System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
januszekm3 Offline
Za dużo piszę :)
*******
FAQ

Liczba postów: 14325
Dołączył: III 2008
Poziom ostrzeżeń: 0%
Post: #4
RE: przedni panel nie dziala
Dostałeś instrukcję obsługi do płyty głównej?

24 marzec 2013 17:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post  System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
derq93 Offline
Nowy użytkownik
*

Liczba postów: 10
Dołączył: III 2013
Poziom ostrzeżeń: 0%
Post: #5
RE: przedni panel nie dziala
Tak dostałem.Jednak u innych w menadżerze urządzeń wygląda to tak. Zdj w załączniku, a u mnie pisze tylko "Urządzenie zgodne ze standardem High definition audio" może to jest powodem?


Załączone pliki Miniatury
   
24 marzec 2013 17:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post  System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
pepe0619 Offline
Nowy użytkownik
*

Liczba postów: 61
Dołączył: XII 2012
Poziom ostrzeżeń: 0%
Post: #6
RE: przedni panel nie dziala
Niestety nie moge z powodu problemow z telefonem zobaczyc zalacznikow ale sprobuj tego: Panel sterowania - Sprzęt i dźwięk - Menadżer Realtek Audio - Ustawienia złącza (przycisk przypominający żółty folder pod napisem zaawansowane ustawienia urządzenia) zaznacz " wyłącz wykrywanie panela przedniego".
24 marzec 2013 18:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post  System operacyjny: linux Przeglądarka: opera
Krzysko Offline
Bywalec
***

Liczba postów: 970
Dołączył: X 2011
Poziom ostrzeżeń: 0%
Post: #7
RE: przedni panel nie dziala
Sterowniki do karty dźwiękowej zainstalowane? Bo wygląda jakby ich nie było (tylko te systemowe są zainstalowane), ściągnij i zainstaluj: http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/.../download/

[Obrazek: skmwkp-4.png]
24 marzec 2013 21:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post  System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: chrome
derq93 Offline
Nowy użytkownik
*

Liczba postów: 10
Dołączył: III 2013
Poziom ostrzeżeń: 0%
Post: #8
RE: przedni panel nie dziala
(24 marzec 2013 18:50) pepe0619 napisał(a):  Niestety nie moge z powodu problemow z telefonem zobaczyc zalacznikow ale sprobuj tego: Panel sterowania - Sprzęt i dźwięk - Menadżer Realtek Audio - Ustawienia złącza (przycisk przypominający żółty folder pod napisem zaawansowane ustawienia urządzenia) zaznacz " wyłącz wykrywanie panela przedniego".

Jest problem ze nie mam menadżera i nie umiem do tego dojść, po prostu wydaje mi sie ze nie ma sterowników tj. wyżej napisano, ale już wcześniej je instalowałem i nic. Spróbuje jeszcze raz je zainstalować i napisze co i jak.

//// Dzieki, już wszystko działa zainstalowałem sterowniki i włączyłem wykrywanie panela przedniego.
Do zamknięcia.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24 marzec 2013 23:10 przez derq93.)
24 marzec 2013 22:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post  System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
Programy: Polecane / Nowe / Inne

Odpowiedz 

Użytkownicy forum szukali:
panel przedni nie dziala urzadzenie zgodne ze standardem high

Podobne wątki (przedni panel nie dziala)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Zalman Z3 Plus-brak dzwieku przedni panel lukaszszn 2 550 9 luty 2014 18:54
Ostatni post: lukaszszn
  Jak podłaczyc przedni panel asus mordox 15 1173 15 październik 2013 21:05
Ostatni post: januszekm3
  Panel przedni USB 3 nie czyta pendrive'wów mariuszlol23 1 1107 28 czerwiec 2013 13:27
Ostatni post: januszekm3



Skocz do:


Wybrane wątki (przedni panel nie dziala)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Jaka karta graficzne, blue screen. Pumm 16 655 22 styczeń 2013 16:56
Ostatni post: Pumm
  komputer sie zepsuł NieOgarnieety 7 573 22 styczeń 2013 15:56
Ostatni post: januszekm3
  Jaka ma być płyta główna kamil0131 33 943 22 styczeń 2013 15:33
Ostatni post: januszekm3
  karta graficzna jakosc hd 7870 Envan 6 529 22 styczeń 2013 13:24
Ostatni post: Envan
  Laptop Asus N73S [głośno chodzi, spadek wydajnośći] ardu 14 1902 22 styczeń 2013 11:44
Ostatni post: muflon37
  Asus F5N nie uruchamia się pyra1 6 1453 22 styczeń 2013 07:56
Ostatni post: januszekm3
  paski na matrycy - radeon hd 4500 series laptop toshiba satellite l 505 wszystkozajete 9 764 22 styczeń 2013 00:55
Ostatni post: wszystkozajete
  Wyłanczanie się kompa Mortyfikator 30 1037 21 styczeń 2013 23:22
Ostatni post: januszekm3
  Uruchomienie komputera za pomocą myszki/klawiatury Pawlax 6 993 21 styczeń 2013 21:53
Ostatni post: januszekm3
  Spowolniona praca laptopa - zacina już przy filmach HD kalmil 11 966 21 styczeń 2013 21:42
Ostatni post: januszekm3
  Ogromne ilości kurzu na obudowie oraz w pobliżu Hang 5 492 21 styczeń 2013 21:40
Ostatni post: januszekm3
  Wolne działanie komputera, brak wirusów. z!pper 6 719 21 styczeń 2013 17:20
Ostatni post: z!pper
  Komputer uruchamia się przy włączeniu zasilacza , nie ma obrazu na monitorze i zasila sqmany 12 1668 21 styczeń 2013 16:59
Ostatni post: muflon37
Scared bardzo dziwny problem z komputerem Razer92 8 619 21 styczeń 2013 16:40
Ostatni post: muflon37
  Wyłączanie się komputera przy renderowaniu satanistic 7 466 21 styczeń 2013 12:50
Ostatni post: januszekm3