Wątek zamknięty 
Gala rozdania Koziołków 2007
Autor Wiadomość
koziolek Offline
Unix-friendly

Wypowiedzi: 4412
Poziom ostrzeżeń: 0%
Wypowiedź: #1
Gala rozdania Koziołków 2007
Koziołki 2007 rozpoczęły się już jakiś czas temu. Zgłosiliście swoich kandydatów w poszczególnych kategoriach, a Spec-Komisja ds. Koziołków™ dokonała wyboru.

Dziś wieczór rozdania Koziołków 2007!

Każdy laureat Koziołka 2007 otrzyma:
- specjalnego, jedynego w swoim rodzaju, imiennego Koziołka 2007 (przedstawionego na filmie) do samodzielnego montażu (czyli "Koziołek DIY!" - Do It Yourself!),
- koszulkę PC Format,
- zestaw książek "PC Format: Krok po Kroku",
- nagrodę ufundowaną przez sponsora - firmę Media-Tech (wylosowaną z worka zawierającego: kamery internetowe, myszki, czytniki kart flash, torby na notebooki i inne).

P.S. Jest to wątek oficjalny. Wypowiadać się w nim mogą członkowie Spec-Komisji ds. Koziołków™ oraz sami zwycięzcy w poszczególnych kategoriach. Wszystkich forumowiczów zapraszam do wątku "Gala rozdania Koziołków 2007 - KOMENTARZE" w celu dyskusji, gratulacji i komentarzy.

Pozdrawiam, Koziołek
www.kozik.net.pl, faq.pcformat.pl
Frontpage is not and never been WYSIWYG. (...) It was more like WYSIWTF. (userfriendly.org) LOL
(Ta wypowiedź była edytowana: 25 październik 2007 14:14 przez admin.)
24 październik 2007 19:30
Odwiedź stronę WWW użytkownika Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika  System operacyjny: linux_gentoo Przeglądarka: opera
reklamiarz
użyszkodnik reklamowy

[REKLAMA] - Bądź człowiekiem, rzuć jednego "klika".
Dzisiaj 17:54
 Reklamy Google
koziolek Offline
Unix-friendly

Wypowiedź: #2
RE: Gala rozdania Koziołków 2007
Skład Spec-Komisji ds. Koziołków™:
- admin
- andsze1
- damian3k
- Grizzli1234
- MarkoS
- Tomipnh

Pozdrawiam, Koziołek
Frontpage is not and never been WYSIWYG. (...) It was more like WYSIWTF. (userfriendly.org) LOL
24 październik 2007 19:55
Odwiedź stronę WWW użytkownika Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika  System operacyjny: linux_gentoo Przeglądarka: opera
koziolek Offline
Unix-friendly

Wypowiedź: #3
Rodzaj bylin z rodziny bananowatych obejmujący około 80 gatunków. Występują one strefie międzyzwrotnikowej w Azji, Afryce i Australii. Pod koniec XIX wieku pojawiły się w krajach europejskich.

Do prawidłowego rozwoju potrzebuje klimatu ciepłego i wilgotnego, gdyż wysoka jakość owocu zależy od dużej ilości wody i wysokiej temperatury, w związku z czym zasięg jego uprawy ogranicza izoterma 20°C. Najlepsze wyniki przy opadach wynoszących 120-150 mm miesięcznie. Wymagania glebowe rośliny nie są duże, chroni ona natomiast glebę przed erozją.

Zawartość składników odżywczych w 100 g części jadalnej:
- wartość energetyczna - od 81 do 103 kcal
- węglowodany - od 19 do 23,5 gramów
- błonnik - ok. 2 gramów
- woda - ok. 73,5 gramów
- witaminy - zawierają znaczne ilości beta-karotenu, witamin z grupy B, a także witaminę C. Gruba skórka zapewnia im właściwą ochronę, dlatego też jedząc je możemy być pewni tego, że witaminy nie ulegają zniszczeniu.

(źródło: Wikipedia)

Tak, tak, jak widać to nie taki byle pierwszy lepszy owoc! Codziennie powinno się je spożywać. Czy wiedzieliście, że codziennie jedząc ich około sześciu spada ryzyko wystapienia choroby wieńcowej o 40%? Pewnie nie!

BANAN, bo o nim tu mowa, to nie tylko owoc:

[Obrazek: koziolki_2007_awatar_beka.gif]

Za banana podrygującego w tak nieznanej muzyki zmieniającego się w marchewkę, papryczkę i ogórka, beka otrzymuje Koziołka 2007 w kategorii Najlepszy awatar! Gratulacje!

Pozdrawiam, Koziołek
24 październik 2007 20:00
koziolek Offline
Unix-friendly

Wypowiedź: #4
Proszę o uwagę!

Reprezentując z całą należytą powagą urząd administratora forum dyskusyjnego PC Format z władzą wykonawczą, ustawodawczą oraz sądowniczą przydzieloną przez Wydawnictwo Bauer Sp. z o.o., Sp.k. w ramach forum dyskusyjnego PC Format, oraz Spec-Komisję ds. Koziołków™ ogłaszam co następujące.

Otóż rozpatrzone zostały zarzuty postawione w wątku na forum dyskusyjnym PC Format o numerze #46528. Zarzuty te zawierały bezpośrednie dowody popełnionego czynu oraz wskazywały jednoznacznie na winowajcę.

Wobec tak dokładnie określonych przyczyn oraz okoliczności popełnienia tego co następuje, urząd administratora ogłasza, że skazuje się na karę odbycia robót publicznych w okolicach Pacanowa przy budowie nowej autostrady A77 przez pół roku użytkownika o numerze #2018 identyfikującego się pseudonimem "szulcu" za najciekawszy podpis:

Cytat:Pomogłem Ci? Ty też możesz mi pomóc. Kliknij tutaj | Mój blog | Moja strona internetowa | Registered user # 446586
| Regulamin | Netykieta | Zasady | Jak tytułować wątki | Jak opisać swój problem | Google |

Wyrok wydany w dniu 24 października 2007 roku w imieniu Wydawnictwa Bauer Sp. z o.o., Sp.k. oraz Spec-Komisji ds. Koziołków™ przez Koziołka wchodzi w moc z chwilą opublikowania. Czyli teraz Wesoły.

Pozdrawiam, Koziołek
(Ta wypowiedź była edytowana: 24 październik 2007 20:29 przez koziolek.)
24 październik 2007 20:29
koziolek Offline
Unix-friendly

Wypowiedź: #5
Jest późny wieczór...
- Ej, ściągnąłeś tę nową gierkę? Chyba niedługo ma być w końcu pełny release.
- Jeszcze nie, admin wczoraj uwalił łącze. Nie wiem co mu odbiło - ssię sobie równo, a tu nagle ciach! Seedów nie ma, peery też poszły i 0 na liczniku.
- No kicha... coś powiedział?
- Coś tam bąkał, że łamię prawo...
- Jak to łamiesz prawo? Że pirat?
- No nie wiem o co mu chodziło... gadał od rzeczy... jak by mu kozioł w łeb przywalił.
- No to co my w dziś pogramy?
- Nie wiem... mam jeszcze te Windowsowe "Kierki" - to po IPX/SPX chyba chodzi, więc ruszy.
- Nie piernicz, nie będę w karty zapylał! Ściągaj od nowa!
- Mówię ci, że cały ruch jest poblokowany! Nic! Zero bajtów leci! Żaden tracker nie odpowiada!
- Musisz to ściągnąć! Przecież tego nie kupię!
- Głuchy? Nie mam jak! Blokada na całego... ale czekaj! Jest jeszcze sposób na tego admina! To jest w końcu darmowa gra, więc ściągnę ją przez WWW :D

Koziołka w kategorii "Najśmieszniejsza wypowiedź" otrzymuje... dawidsab za bardzo rygorystyczne (słuszne nawiasem mówiąc) podejście do piractwa. Tak trzymać!
http://www.pcformat.pl/forum/showthread....#pid370835

Pozdrawiam, Koziołek
(Ta wypowiedź była edytowana: 24 październik 2007 20:47 przez koziolek.)
24 październik 2007 20:46
koziolek Offline
Unix-friendly

Wypowiedź: #6
Filmy się kończą...
Ekran unosi się do góry.
Na scenie widać stojącego mężczyznę, dystyngowanego, ubranego w garnitur.

- Dobry wieczór, Panie i Panowie.
cisza na sali...
- Jestem Prezenterem. Zaczęliśmy tymi oto przekazami filmowymi, aby lekko podgrzać atmosferę na tej Gali rozdania Koziołków 2007.
wyrywa się krzyk z końca sali:
- NIE DOSTAŁEM KOZIOŁKA!!!
- Drogi Panie, najprawdopodobniej inne były koleje losu. Proszę spróbować za rok.
- ALE JA CHCIAŁEM!
- Oczywiście rozumiem Pana. Przede wszystkim chciałbym, żeby Pan zrozumiał, że niezbadane są koleje losu. Naprawdę ma Pan szanse za rok.
- ALE JA CHCĘ KOZIOŁKA! TU JEST CENZURA! NIE LUBIĘ WAS!
- Musi się Pan uspokoić. Nie możemy przeciągać gali. Możemy użyć siły i Pana stąd wyprowadzić.
- TO JEST SZAJS I SZIT! CO TO W OGÓLE ZA PREZENTER!
- Czy mógłbym Pana najuprzejmiej prosić o ciszę, chciałbym zapowiedzieć kolejną kategorię.
- A WYGRAM KOZIOŁKA?
- Nie wiem, to Pan dowie się po ogłoszeniu wyników.
- DOBRZE!
- Przepraszam najmocniej za małe opóźnienia i tę dysputę o dosyć głośnym natężeniu dźwięku. Może przejdziemy do następnej naszej kategorii jaką jest... Najkulturalniejszy użytkownik. Koziołek w tej kategorii przypadnie Panu...

mortiso! Najserdeczniejsze gratulacje!

Pozdrawiam, Koziołek
24 październik 2007 21:08
koziolek Offline
Unix-friendly

Wypowiedź: #7
- NIE WYGRAŁEM KOZIOŁKA! CO TO...
krzyk przerywa odgłos małego silnika a po chwili trrr-trrr-trrr....
Jakby ktoś kosił trawę... drzewo?
Wszystko milknie... widownia zdziwiona...
Osobnik, wcześniej krzyczący, już się nie odzywa...

Pozdrawiam, Koziołek
(Ta wypowiedź była edytowana: 24 październik 2007 21:11 przez koziolek.)
24 październik 2007 21:10
koziolek Offline
Unix-friendly

Wypowiedź: #8
Spokój na sali... Prezenter zabiera głos...

- O masz, ale wredny osobnik. A propos takich troli, to admin mi wczoraj przedstawiał listę ostrzeżeń, z których się musiał przed red.nacz. tłumaczyć. Takie jak:
Cytat:Prawda. Wiara. Żarliwość. Piękno. Praca. Ofiarność. Prawo i Sprawiedliwość! Polska i Solidarność! A tutaj tylko warn za głupie rady...
lub
Cytat: Kocham Cię :*.
to były najlżejsze! Mówił, że największy opieprz dostał za hardcore'owe jak:
Cytat:Bo ja klikam "Ostrzeżenia" i wtedy cośtam wpisuję blablabla i się pojawia -1 czerwone, nie wiem o co chodzi.
Wyobrażacie sobie Państwo? Zatrudnia moderatora, a ten "wpisuje blablabla i się pojawia -1 czerwone"... Ja to mam z tego brecht, drodzy Państwo, ale ten się musiał przed red.nacz. kajać. Albo:
Cytat:Zabiera mi robotę.
Co to za mod, że mu jakiś osobnik pracę zabiera, a ten daje za to warna? Ponoć z niektórych ostrzeżeń sama red.nacz. miała ubaw:
Cytat:Landrynki to nie cukierki, to ciastka.
choć sam nie widzę w tym nic śmiesznego akurat...

No dobra, koniec tych żarcików. Czas na kolejną kategorię.

Koziołka 2007 w kategorii Pocieszny forumowicz otrzymuje... kosa64!

Pozdrawiam, Koziołek
(Ta wypowiedź była edytowana: 24 październik 2007 21:26 przez koziolek.)
24 październik 2007 21:26
koziolek Offline
Unix-friendly

Wypowiedź: #9
Milkną brawa... Dwóch pracowników wtacza na scenę całkiem duży sejf. Prezenter puka kilka razy w niego - słychać tylko głuchy odgłos hartowanej stali.

- Tak, to jest twarda sztuka! Kazałem go tu przytaszczyć, aby pokazać Państwu gdzie trzymaliśmy wyniki głosowania Spec-Komisji ds. Koziołków. Nie ma mowy, żeby ktoś je stąd zabrał. Wnętrze chroni 10 centymetrowa ściana stali. Od frontu - drzwi z dziesięcioma prętami wzmocnionej stali trzymającej je przy zamkniętym zamku.

A zamek, hoho! To nie jakiś prosty z 1 milionem kombinacji. Tu potrzeba wprowadzić szesnaście 32-bitowych liczb. Wyobrażacie sobie to Państwo? Klucz ma zatem...
liczy w pamięci... szesnaście... razy 32 bity...
512 bitów! Nie ma mowy, żeby to ktoś złamał. NIE MA.

Dobrze, przejdźmy do rozdania Koziołka w kolejnej kategorii. Niech ja tylko sobie przypomnę klucz do sejfu... zaraz zaraz.. ABEC05ED58CF.. eee.. hmm... eeee...

No tak, przepraszam za zwłokę... jakoś mi te 512 bitów umknęło...

Z sali podnosi się nieśmiało postać i mówi...
- Pomóc?
- Oj dziękuję, ale to nie takie proste, drogi Panie...
- Poradzę sobie...
- Ten klucz MA 512 BITÓW! To jest najbezpieczniejszy sejf w Polsce!
- Tak, tak, to Pan już mówił...
- W sumie to nie mam nic do stracenia... umie Pan to otworzyć?
- Jasne...

Postać wchodzi na scenę - okazuje się nią młodzieniec znany z jednego forum... tap-tap-tap-tap... clicketty-clicketty-clicketty... BAH! Drzwi sejfu się otwierają...
- Ooo, dziękuję młodzieńcze! Mogę ogłosić wyniki.

Drodzy Państwo, Koziołka w kategorii Najbezpieczniejszy forumowicz otrzymuje... Maciej13!

Pozdrawiam, Koziołek
24 październik 2007 21:40
koziolek Offline
Unix-friendly

Wypowiedź: #10
Prezenter wyrzuca kopertę po ostatniej kategorii i zamyka drzwiczki od sejfu... w ostatniej chwili przytrzymuje je i pozostawia otwarte.
- A to może ja już wyjmę wszystkie nominacje i je schowam do marynarki... Przyszła kolej na następną naszą kategorię. Koziołka 2007 w... PIIIIIIP

Pisk mikrofonu i cisza... na sali szepty i szemranie... Prezentera w ogóle nie słychać, choć chyba coś mówi, bo porusza ustami.

Widownia okazuje zniecierpliwienie, Prezenter gestykuluje do obsady technicznej. Mija kilka chwil... Podbiega do Prezentera pracownik i coś mu tłumaczy... stukając kilka razy w jego mikrofon. Bierze mikrofon Prezentera i coś przy nim majstruje. Wyjmuje z kieszeni podręczny zestaw elektronika, coś tam dłubie... Wyjmuje z drugiej kieszeni ogromny śrubokręt (jak on mu się w kieszeni zmieścił!?!?!)... grzebie...

Po kilku chwilach PIIIIP i słychać...

- O tak, to chyba to... próba mikrofonu, raz dwa trzy, o działa. Dziękuję Panu. Przepraszam za problemy techniczne, to w końcu nasza pierwsza Gala rozdania Koziołków. Jeszcze raz dziękuje Panu za uratowanie mojego mikrofonu i oprawy dźwiękowej podczas gali... Panu... Pana godność?
- kosa64
- Tak, dziękuję Panu kosa64. Myślę, że wszyscy się domyślają już kto wygra w tej kategorii... Koziołka 2007 w kategorii Największy śrubokręt otrzymuje kosa64!

Pozdrawiam, Koziołek
(Ta wypowiedź była edytowana: 24 październik 2007 21:54 przez koziolek.)
24 październik 2007 21:52
Wątek zamknięty 

Wątki podobne lub związane z obecnym
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatnia wiadomość
  Galeria Koziołków 2008 Sergio 3 3085 31 grudzień 2008 16:49
Ostatnia wiadomość: MarkoS
  Gala rozdania Koziołków 2008 - komentarze koziolek 195 28661 14 grudzień 2008 21:11
Ostatnia wiadomość: mariorozpruwacz
  Gala rozdania Koziołków 2008 koziolek 16 14378 12 grudzień 2008 21:17
Ostatnia wiadomość: koziolek

Skocz do: