Wyślij odpowiedź 
My feet is my only carriage, So I've got to push on through...
Autor Wiadomość
koziolek Offline
Unix-friendly

Wypowiedzi: 4412
Poziom ostrzeżeń: 0%
Wypowiedź: #1
My feet is my only carriage, So I've got to push on through...
Kiedy uruchamiałem forum dyskusyjne PC Format 24 marca 2006 roku nie sądziłem, że osiągnie taką popularność. Napisaliście około 1 300 000 wypowiedzi oraz 170 000 wątków. Licząc wszystkie posty i wątki, również te skasowane. Na forum i w serwisie PCF zarejestrowało się około 90 000 użytkowników.

Ale liczba postów i wyniki w Google to nie wszystko. Przede wszystkim udało się stworzyć dosyć sporą społeczność. Część z Was była w przeszłości bardzo aktywna. Część zaktywizowała się dopiero teraz... ale tak czy inaczej to jest Wasze miejsce.

I tak przez ponad 3 lata... byłem tutaj z Wami i uczestniczyłem zarówno jako forumowicz (dyskutowałem, pomagałem, czytałem) jak i administrator ze strony redakcji PC Format (banowałem Wesoły, kasowałem, ograniczałem konta, modyfikowałem, uaktualniałem, psułem i naprawiałem).

Ta druga część, to była moja praca - za to mi płacono. Jednocześnie była to duża przyjemność i satysfakcja. Cieszę się, że dane mi było zajmować się tym forum.

Z końcem sierpnia kończę pracę w wydawnictwie Bauer i redakcji PC Format. Rozpoczynam nowy etap swojej kariery, w zupełnie innym miejscu.

Chciałbym serdecznie podziękować za współpracę.

Szczególne wyrazy uznania kieruję do byłych i obecnych prowadzących - bez Was nie dałoby się utrzymać forum w ryzach. Moderowanie to baaaardzo ciężka praca i do tego nierzadko odwdzięczająca się krytyką ze strony użytkowników. Trzeba mieć stalowe nerwy, czas i chęci. I za to należy się szacunek.

Nie można zapomnieć o użytkownikach, którzy faktycznie tworzyli zawartość tego forum. Niezależnie czy głównie czytała czy pisała, czy tworzyła FAQ czy też nie, czy używała zgłoszeń czy nie - wszyscy się liczą.

Dziękuję również czytelnikom PC Formatu. (bo kupując PC Format dawałeś Koziołkowi pracę Oczko)

Dzięki!

Nadszedł czas, bym podążył inną drogą zawodową.

Odpowiadając na kilka pytań, które z pewnym prawdopodobieństwem mogą paść:
1. Kiedy dokładnie?
Kończę pracę 25 sierpnia, kiedy to udaję się na krótki urlop. Jest jeszcze trochę czasu... na kilka banów :D i załatwienie niektórych spraw.

2. Co się stanie z forum?
Nic złego Wesoły. Dalej będzie istnieć, no i znajdzie się pod dobrą opieką. Szczegóły pewnie już niedługo... wraz z przenosinami na nowe, wydajniejsze serwery Duży uśmiech.

3. Co będę dalej robił?
Zarabiał na życie i (jak czas pozwoli) odwiedzał forum prywatnie. Jeśli kogoś to bardzo nurtuje - na mojej stronie niedługo pewnie więcej informacji się pojawi.

4. Czy dalej będę na forum moderował/administrował itp. itd.?
Nope. Moja rola jako funkcyjnego musi się skończyć wraz z zakończeniem współpracy z Bauerem. Nie będę się już zajmował żadnymi sprawami formalnymi, żadne moje wypowiedzi nie będą reprezentowały redakcji, a konta admin używać będzie ktoś inny. Moje wypowiedzi będą przedstawiać tylko i wyłącznie mój prywatny punkt widzenia.

5. Czy dalej będę forum odwiedzać?
Tak, na pewno. Moje odejście z posady administratora nie oznacza, że zamierzam zniknąć całkowicie z forum - po prostu nie będę już "funkcyjnym".

Pozdrawiam, Koziołek
www.kozik.net.pl, faq.pcformat.pl
Frontpage is not and never been WYSIWYG. (...) It was more like WYSIWTF. (userfriendly.org) LOL
12 sierpień 2009 14:20
Odwiedź stronę WWW użytkownika Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: linux_gentoo Przeglądarka: opera
reklamiarz
użyszkodnik reklamowy

[REKLAMA] - Za każde kliknięcie, moderator kasuje jeden post trola! Ratujmy forum!
Dzisiaj 18:09
 Reklamy Google
Patrykoller Wyjechał(a)
.

Wypowiedzi: 2486
Wypowiedź: #2
RE: My feet is my only carriage, So I've got to push on through...
Szkoda że odchodzisz tyle zrobiłeś dla tego forum i napewno będzie nam cie brakowało.Życze ci powodzenia w dalszej pracy i mam nadzieje że będziesz nas często
odwiedzał.

Edit:
Historyczny 1400 post na forum

(Ta wypowiedź była edytowana: 12 sierpień 2009 14:32 przez Patrykoller.)
12 sierpień 2009 14:28
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: opera
kuba096 Offline
J.C.

Wypowiedzi: 1014
Wypowiedź: #3
O_o O_O o_O
Szkoda... ale cóż, skoro taka Twoja wola. Wesoły Powodzenia w nowej pracy i odwiedzaj nas często :D

[Obrazek: 26332.gif]
(Ta wypowiedź była edytowana: 12 sierpień 2009 14:40 przez kuba096.)
12 sierpień 2009 14:40
Odwiedź stronę WWW użytkownika Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
lukasz80
Niezarejestrowany

Wypowiedź: #4
A już miałem zgłaszać temat pod złą nazwą Szczerbol

Szkoda, że odchodzisz. Kiedyś pracowałeś w enterze dobrze mówię?
12 sierpień 2009 14:46
Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: mozilla
dawidsab Online
dawidsab

Wypowiedzi: 3699
Poziom ostrzeżeń: 5%
Wypowiedź: #5
[CIACH - naprawdę nie trzeba całego posta cytować... //koziolek]

Witam!

Czy w związku z twoim odejściem z forum "PC - Format" (i "Next") konkurs "Koziołki" także przestanie istnieć?Smutny

PozdrawiamWesoły

[Obrazek: wqdz690429546a.GIF] Piszę poprawnie po polsku
(Ta wypowiedź była edytowana: 12 sierpień 2009 15:00 przez koziolek.)
12 sierpień 2009 14:51
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
grzegorz.wgw Offline
Mocno wypieczony

Wypowiedzi: 2864
Wypowiedź: #6
Pewnie będą, tylko zrobią nazwę od nazwiska przyszłego administratora. ; )
12 sierpień 2009 14:52
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
lukasz80
Niezarejestrowany

Wypowiedź: #7
A kiedyś napisałem do Dawidsaba w jednym wątku nie pamiętam o czym:
Cytat:Admin odchodzi na emeryturę ::D

Miał być to żart a wyszło, że stało to się faktem.
12 sierpień 2009 14:52
koziolek Offline
Unix-friendly

Wypowiedzi: 4412
Wypowiedź: #8
(12 sierpień 2009 14:46) lukasz80 napisał(a):  A już miałem zgłaszać temat pod złą nazwą Szczerbol
No tak Wesoły, w końcu i mi by się dostało Język.

Cytat:Szkoda, że odchodzisz. Kiedyś pracowałeś w enterze dobrze mówię?
Tak, jeszcze na studiach. Zajmowałem się tam m.in. serwisem www jak i forum dyskusyjnym Wesoły.

(12 sierpień 2009 14:51) dawidsab napisał(a):  Czy w związku z twoim odejściem z forum "PC - Format" (i "Next") konkurs "Koziołki" także przestanie istnieć?Smutny
Hmmm... nie wiem. Przyszłość pokaże Wesoły.

Pozdrawiam, Koziołek
www.kozik.net.pl, faq.pcformat.pl
Frontpage is not and never been WYSIWYG. (...) It was more like WYSIWTF. (userfriendly.org) LOL
12 sierpień 2009 14:55
Odwiedź stronę WWW użytkownika Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: opera
lukasz80
Niezarejestrowany

Wypowiedź: #9
A możesz nam zdradzić jedną rzecz? Kto będzie twoim zastępcą (nie chodzi mi o nick). Czy będzie to jakiś moderator czy jakiś inny użytkownik z forum?
12 sierpień 2009 14:56
dawidsab Online
dawidsab

Wypowiedzi: 3699
Poziom ostrzeżeń: 5%
Wypowiedź: #10
Tak, czy inaczej... Powodzenia w nowej pracyPapa.

PozdrawiamWesoły

[Obrazek: wqdz690429546a.GIF] Piszę poprawnie po polsku
12 sierpień 2009 14:56
Wyślij odpowiedź 

Skocz do: