Wyślij odpowiedź 
Kon trojański dewastuje mój komputer! POMOCY :(
Autor Wiadomość
Karolcia555 Offline
Świeżo upieczony

Wypowiedzi: 1
Poziom ostrzeżeń: 0%
Wypowiedź: #1
Kon trojański dewastuje mój komputer! POMOCY :(
Witam serdecznie, pisze do Was poniewaz mam problem z komputerem. Tzn. robilam ostatnio skan dyskow twardych Avastem (poniewaz komputer zaczal podejrzanie dzialac) i wyswietlil mi sie komunikat o znalezieniu wirusa o takiej lokalizacji:

C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Temp\cvasds0.dll

WYNIK SKANOWANIA:

INFEKCJA: Win32: Patched-HN [Trj]

No i mialam jedyna mozliwa akcje do wykonania, czyli usuniecie tego. Zrobilam to i sie zaczelo.... Smutek Gdy probuje teraaz wejsc na dysk C (dysk systemowy) albo D to wyskakuje mi komunikat o wykryciu tego samego wirusa. Oczywiscie go kasuje za kazdym razem ale to chyba nic nie daje. Nawet sprawdzalam w tym folderze czy jest taki plik jaki podal mi Avast w wynikach skonowania, ale nie znajduje go, zupelnie jakby byl ukryty..no wlasnie UKRYRY...kolejny problem to to ze nie dziala mi zupelnie opcja POKAZ UKRYTE PLIKI I FOLDERY! Probuje poprzez Panel Sterowania ale to rowniez nie pomach, wszystko mam zablokowane. Ponadto, kiery otwieram nowe foldery to kazdy otwiera sie w nowym oknie!!! To jest irytujace!!! Ale najgorsze zaczelo sie po ponownym wlaczeniu komputera... Smutek Przy ladowaniu sie systemu wyksakuje mi ten wirus oraz przy kazdej probie wejscia na jakikolwiek dysk, a od czasu ponownego wlaczenia komputera Avast wyswietla mi komunikat ze zostal wykryty wirus w Pamieci Podrecznej....jestem za glupia na to, dlatego BLAGAM WAS POMÓŻCIE...nie mam pojecia co z tym robic, a najgorsze ze to wszystko stalo sie dzisiaj w ciagu kilku godzin...az boje sie pomyslec co bedzie z moim komputerem za nastepne kilka godzin..moze w ogole go nie wlacze...wiem ze mozna takie cos naprawic dzieki analizie logow z ComboFixa i HijackThis, ale ja teog nie potrafie, dlatego jesli ktos umie je analizowac to bardzo bardzo bardzo bardzo PROSZE O POMOC

Pozdrawiam , Karolina

P.S.
Dodam ze mam system operacyjny Windows XP
21 grudzień 2009 18:01
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
reklamiarz
użyszkodnik reklamowy

[REKLAMA] - A łyżka na to: "Niemożliwe!"
Dzisiaj 18:08
 Reklamy Google
mariorozpruwacz Offline
Przypalony :E

Wypowiedzi: 2888
Poziom ostrzeżeń: 0%
Wypowiedź: #2
RE: Kon trojański dewastuje mój komputer! POMOCY :(
1. Proszę pobrać program OTL i zrobić z niego raport instrukcja tutaj.
2. Proszę użyć narzędzia Flash Disinfector Ponieważ trojan tworzy tyle plików Autorun.inf ile jest dysków/partycji.
Combofix'a nie używać. HijackThis w tym wypadku na nic się nie zda. Narzędzie i instrukcję do loga masz w linkuOczko

Mieszkasz w województwie Śląskim? Chcesz żebym Ci złożył komputer? Solidnie! Pisz na PW lub gg. Konfiguracja Bardzo dobra. Sklep może być dowolny Wesoły Proszę pisać tylko w sprawie składania komputerów dobieranie podzespołów czynię na FORUM!
[Obrazek: wqdz690429546a.GIF] Piszę poprawnie po polsku.
21 grudzień 2009 19:14
Odwiedź stronę WWW użytkownika Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
Wyślij odpowiedź 

Wątki podobne lub związane z obecnym
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatnia wiadomość
  Koń trojański Bat/Killfiles Uzirr 1 90 7 lipiec 2010 20:30
Ostatnia wiadomość: dumbass
Question Czy Koń Trojański mugł mi coś zrobić z kompem??. Kamilos1 11 376 3 lipiec 2010 21:04
Ostatnia wiadomość: Flash999
  Mam wirusy typu win32/Injector.ADW koń trojański adas23 12 845 3 czerwiec 2010 13:47
Ostatnia wiadomość: ognisty_lisek

Skocz do: