Witam serdecznie, pisze do Was poniewaz mam problem z komputerem. Tzn. robilam ostatnio skan dyskow twardych Avastem (poniewaz komputer zaczal podejrzanie dzialac) i wyswietlil mi sie komunikat o znalezieniu wirusa o takiej lokalizacji:
C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Temp\cvasds0.dll
WYNIK SKANOWANIA:
INFEKCJA: Win32: Patched-HN [Trj]
No i mialam jedyna mozliwa akcje do wykonania, czyli usuniecie tego. Zrobilam to i sie zaczelo....

Gdy probuje teraaz wejsc na dysk C (dysk systemowy) albo D to wyskakuje mi komunikat o wykryciu tego samego wirusa. Oczywiscie go kasuje za kazdym razem ale to chyba nic nie daje. Nawet sprawdzalam w tym folderze czy jest taki plik jaki podal mi Avast w wynikach skonowania, ale nie znajduje go, zupelnie jakby byl ukryty..no wlasnie UKRYRY...kolejny problem to to ze nie dziala mi zupelnie opcja POKAZ UKRYTE PLIKI I FOLDERY! Probuje poprzez Panel Sterowania ale to rowniez nie pomach, wszystko mam zablokowane. Ponadto, kiery otwieram nowe foldery to kazdy otwiera sie w nowym oknie!!! To jest irytujace!!! Ale najgorsze zaczelo sie po ponownym wlaczeniu komputera...

Przy ladowaniu sie systemu wyksakuje mi ten wirus oraz przy kazdej probie wejscia na jakikolwiek dysk, a od czasu ponownego wlaczenia komputera Avast wyswietla mi komunikat ze zostal wykryty wirus w Pamieci Podrecznej....jestem za glupia na to, dlatego BLAGAM WAS POMÓŻCIE...nie mam pojecia co z tym robic, a najgorsze ze to wszystko stalo sie dzisiaj w ciagu kilku godzin...az boje sie pomyslec co bedzie z moim komputerem za nastepne kilka godzin..moze w ogole go nie wlacze...wiem ze mozna takie cos naprawic dzieki analizie logow z ComboFixa i HijackThis, ale ja teog nie potrafie, dlatego jesli ktos umie je analizowac to bardzo bardzo bardzo bardzo PROSZE O POMOC
Pozdrawiam , Karolina
P.S.
Dodam ze mam system operacyjny Windows XP