|
Intruz, ataki DOS na moj komputer, jak sie przed nimi ochronic?
|
| Autor |
Wiadomość |
reklamiarz
użyszkodnik reklamowy
|
[REKLAMA] - A za miesiąc tu wrzucimy reklamę... KŚ :)
|
|
| Dzisiaj 03:58 |
|
turlew
Użytkownik

Wypowiedzi: 106
Poziom ostrzeżeń: 0%
|
RE: Intruz
Nie mam wystarczającej wiedzy, skur... zainstalował sobie zdalnie folder z jakimś paskudztwem, w dodatku zabezpieczony, odmowa dostępu. Programy takie jak winshark,ethereal, activeports, tcpviews, comodo, spyboot, nie działają.
Dziś zauważyłem, jak pousuwał mi linki ze stronami www w moim cv, ma więc dostęp do maszyny. Ale jak? Pracuje na koncie z ograniczeniami, scanowałem sprzęt różnymi antyvirami, zabezpieczałem go firewallem i porażka? W jaki sposób ten pseudohakier włazi mi do komputeraa? Jeśli jakimś cudem sformatuje dysk, pozbędę się zatem dowodów i znów skur... ujdzie to na sucho. Wiem kto to jest, nie mam jednak przekonywującego dowodu, dlatego zapłacę komuś, kto mi pomoże. Chciałem porobić wklejki, ale i tu wywala mi błąd 404.
(Ta wypowiedź była edytowana: 8 luty 2010 21:32 przez turlew.)
|
|
| 8 luty 2010 21:24 |
|
turlew
Użytkownik

|
Cieszę się bardzo, że się odezwaliście. Sytuacja ma się tak, praca na koncie administratora jest nie możliwa, maszyna jeśli tylko coś wgrywam restartuje się, podejrzanych folderów jest trzy- nie mogę tego dziadostwa usunąć.
Wykorzystuje wujka googla i dowiaduje się, że podejrzewana przez ze mnie osoba to oszust, sprzedaje na aukcjach telefony i obudowy, ciekawe kwiatki można dowiedzieć się z forum o nim, m.in.
"Ja wylicytowalem obudowę do nokii 6610 jeszcze w maju wplacilem pieniadze zaraz po wygraniu aukcji do wplacenia pieniedzy na konto kontak byl bardzo dobry odpisywal na emaile wszystko oki a gdy pieniazki byly juz na koncie w wysokosci 37 zl to nagle cisza i nic zadnych odpowiedzi na emaile ani na tel. wlasnie tworze odpowiednie pismo do prokuratury o dokonanym przestepstwie mysle ze bedzie mozna to podciagnąc do wyłudzenia a to bez wzgledu za wartosc pieniazkow jakie zostaly wyludzone to powazne przestepstwo!! Z tym dzieciakiem nie ma sie co szczypac pozdro i uwazajcie na niego"
I inne:
"Ja wpłaciłem kaskę 31.05. w banku przelewem gościu przygrał w h... masakrycznie, podejrzewam że długo zdrowie mu dopisywać nie będzie. ZERO KONTAKTU czasami jakiś bzdetny mail nie wiem nawet czy wie do kogo pisze i komu wysyła!!! Typ narobił sobie niezłego szamba wokół siebie!! Był ktoś w Pile?? to takie piękne miasto... Może zwiedzimy ??? Podejrzewam że jedyny sposób odzyskania kasy a za podróż nam i tak zwróci (nie będziemy się nawet pytać)!!!!"
Rejestrował się na portalu erotycznym, rejestracja ta zawędrowała na moją skrzynkę, login to bart009, znalazłem stronę na portalu nasza klasa, jego dane adresowe wskazywały jednoznacznie, chociaż konto usunął, można to znaleźć.Jak widać na zrzutach SpyBoot'a są tam świństwa mające na celu kradzież loginów i haseł. Dlatego blokował mi skrzynki pocztowe, czy wejścia do różnych portali. Wniosek? Najgorsze to to, że nie mogę wejść na konto administratora, maszyna się restartuje, żadne programy nie są aktywne, wczoraj na dysku był jeden folder, dziś są trzy z paskudztwem.Proszę o podpowiedź, w jaki sposób odciąć go od dostępu do maszyny?
(Ta wypowiedź była edytowana: 9 luty 2010 12:37 przez turlew.)
|
|
| 9 luty 2010 12:24 |
|
turlew
Użytkownik

|
Jest to oprogramowanie linuksowe,nie znam się na tym zupełnie. Z tej strony dowiedziałem się, że jako router potrzebna jest jakaś wysłużona maszyna+oprogramowanie IPCop Firewall.
Masz świętą racje, że Linuks to bezpieczniejszy system, jeśli chodzi o sieć, bazuje jednak na tym co już mam. Udało zrobić się format- jakimś cudem, otrzymałem komunikat przy pierwszej próbie, że dysk jest zaszyfrowany, tradycyjnie, stosowałem narzędzia z Hiren's Boot CD.
Jest nowy system, uaktualnienia codzienne, codzienne scanowanie, konto z ograniczeniem, wyłączone usługi serwera, zdalne. Wytłumaczcie mi, przy przeglądaniu stron wyskakuje komunikat, żeby bezwzględnie opuścić stronę, firewall blokuje exploit, nie zdążyłem nic zapisać.Macie jakieś spostrzeżenia?
|
|
| 13 luty 2010 19:53 |
|
|
|