Wyślij odpowiedź 
Wasze opinie dlaczego używacie Windosa nie Linuksa
Autor Wiadomość
Demerzel Offline
Nowy użytkownik
*

Wypowiedzi: 78
Poziom ostrzeżeń: 20%
Wypowiedź: #11
RE: Wasze opinie dlaczego używacie Windosa nie Linuksa
Co pozostawia pytanie bez odpowiedzi. Dlaczego ludzie "męczą" się z tym a nie przechodzą na Linuksa. Po jego instalacji i sterownikach ma sie święty spokuj. Jak jest ustawiony tak działa.
I Windows i Linux wymagają zapytania na forum. Jeden pies a jednak ludzie wola zapłacić za Windowsa. Dlaczego?
7 luty 2010 17:05
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: linux Przeglądarka: seamonkey
reklamiarz
użyszkodnik reklamowy

[REKLAMA] - Już teraz zamów roleksa i pudełko *iagry za jedyne 19,99$!
Dzisiaj 16:51
 Reklamy Google
bjwrc8 Offline
Linux Ubuntu

Wypowiedzi: 1246
Poziom ostrzeżeń: 0%
Wypowiedź: #12
( 7 luty 2010 17:05) Demerzel napisał(a):  Co pozostawia pytanie bez odpowiedzi. Dlaczego ludzie "męczą" się z tym a nie przechodzą na Linuksa. Po jego instalacji i sterownikach ma sie święty spokuj. Jak jest ustawiony tak działa.
I Windows i Linux wymagają zapytania na forum. Jeden pies a jednak ludzie wola zapłacić za Windowsa. Dlaczego?

Wielu ludzi ceni sobie prostotę i taki jest Windows.
Jakie pytania bez odpowiedzi pozostawia Windows? Przejrzyj forum i różne pytania. Są rozwiązywane niemal jednocześnie z zadaniem ich. A większość przyczyn to to, że ludzie nie potrafią szukać w google.

Powiem tyle:
Jak pierwszy raz próbowałem instalować Windowsa to poszło bez problemu. Z Linuxem z partycjami męczyłem się godzinę. W Windowsie takich jaj nie ma, może początkowa instalacja odbywa się tekstowo, ale jest przejrzyście.

pozdrawiam, Bartek
7 luty 2010 17:10
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
Demerzel Offline
Nowy użytkownik
*

Wypowiedź: #13
Linux też ewoluuje to co powiedziałeś jest prawdziwe na 5 lat wstecz. Spróbuj Debiana nowego. Ten argument jest mocno nie aktualny.
Powiem, że w Linuksie też wystarczy umieć szukać na googlach, wszystko jest w internecie a odpowiedzi pojawiają się wolniej bo 1% użytkowników ma mniej czasu na fora niż 90% windowsów.
7 luty 2010 17:17
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: linux Przeglądarka: seamonkey
bjwrc8 Offline
Linux Ubuntu

Wypowiedź: #14
( 7 luty 2010 17:17) Demerzel napisał(a):  Linux też ewoluuje to co powiedziałeś jest prawdziwe na 5 lat wstecz. Spróbuj Debiana nowego. Ten argument jest mocno nie aktualny.
Powiem, że w Linuksie też wystarczy umieć szukać na googlach, wszystko jest w internecie a odpowiedzi pojawiają się wolniej bo 1% użytkowników ma mniej czasu na fora niż 90% windowsów.

I co mi po tym Debianie jak nie znam poleceń w konsoli i prawdopodobnie nie wejdzie mi na kompa, bo mam starego.

pozdrawiam, Bartek
7 luty 2010 17:25
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
Demerzel Offline
Nowy użytkownik
*

Wypowiedź: #15
Dziękuje, właśnie trafiłeś główna przyczynę i to same jej serce głupotę i ignorancję.
A ja myślałem, że znajdę inne przyczyny.
Na starym sprzęcie będzie działać lepiej niż Windows, podałem wcześniej film który pokazuje jak bardzo konsola jest potrzebna.
7 luty 2010 17:32
bjwrc8 Offline
Linux Ubuntu

Wypowiedź: #16
( 7 luty 2010 17:32) Demerzel napisał(a):  Dziękuje, właśnie trafiłeś główna przyczynę i to same jej serce głupotę i ignorancję.
A ja myślałem, że znajdę inne przyczyny.
Na starym sprzęcie będzie działać lepiej niż Windows, podałem wcześniej film który pokazuje jak bardzo konsola jest potrzebna.

Co do filmu to zaraz obejrzę. Na swoim komputerze instalowałem m.in. Ubuntu 9.10, niesamowicie zamulał i wolno chodził. Więc gdzie są te mniejsze wymagania?

pozdrawiam, Bartek
7 luty 2010 17:37
Demerzel Offline
Nowy użytkownik
*

Wypowiedź: #17
W Debianie czy Mint.
7 luty 2010 17:39
bjwrc8 Offline
Linux Ubuntu

Wypowiedź: #18
A jak np. wklejasz pliki na drugą partycję? Ja miałem z tym spore problemy, więc pytam Ciebie.

pozdrawiam, Bartek
(Ta wypowiedź była edytowana: 7 luty 2010 17:51 przez bjwrc8.)
7 luty 2010 17:51
Demerzel Offline
Nowy użytkownik
*

Wypowiedź: #19
Biorę kopiuj i robię wklej, wszystko. Pewnie niemiałeś uprawnień, kiedyś trzeba było umieć to zrobić. Teraz wszystkie partycje po instalacji mogą być "obsługiwane" przez użytkownika utworzonego w trakcie instalacji. Jak co masz w menu Administracji zarządzanie uprawnieniami.
Wow, zarządzasz użytkownikami nawet w okienkach bez konsoli. No cuda cuda.Oczko
7 luty 2010 17:55
bjwrc8 Offline
Linux Ubuntu

Wypowiedź: #20
( 7 luty 2010 17:55) Demerzel napisał(a):  Biorę kopiuj i robię wklej, wszystko. Pewnie niemiałeś uprawnień, kiedyś trzeba było umieć to zrobić. Teraz wszystkie partycje po instalacji mogą być "obsługiwane" przez użytkownika utworzonego w trakcie instalacji. Jak co masz w menu Administracji zarządzanie uprawnieniami.
Wow, zarządzasz użytkownikami nawet w okienkach bez konsoli. No cuda cuda.Oczko

Miałem wszystkie niezbędne do tego uprawnienia. Ustawiałem wszystko po kolei. Normalnie wklejasz? Jak masz ustawione partycje? W jakich formatach?

Ps. Jaki Linux?

pozdrawiam, Bartek
7 luty 2010 17:56
Wyślij odpowiedź 

Wątki podobne lub związane z obecnym
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatnia wiadomość
  Korzystacje z TOR-a? Wasze opinie bartek3004308 1 28 Dzisiaj 12:43
Ostatnia wiadomość: saper1972
  Po instalacji Linuksa Ubuntu nie mogę uruchomić Windows XP - brak/uszkodzony hal.dll. Soniak 22 1931 2 sierpień 2009 16:45
Ostatnia wiadomość: USL member
  blokowanie reklam w firefoxie jaki dodatków używacie Jarnold 9 3148 20 wrzesień 2008 20:37
Ostatnia wiadomość: dreamwiever186

Skocz do: