( 7 luty 2010 16:14) Demerzel napisał(a): DLACZEGO wy płacicie za Windowsa
aktualnie mam darmowy, z MSDNAA, nawet jakbym nie mial to 300 zl na system ktorego bede uzywac codziennie przez pare lat nie jest duza suma.
Cytat:walczycie z wirusami
ostatniego wirusa mialem jakos tak na przelomie 2003/2004, bardziej w strone 2003, jak jeszcze bylem na modemie, byl to blaster (ten wynalazek przed sasserem ktory moze wiecej osob skojarzy). bylo to na windowsie xp, pozniej kilka lat zadnego, teraz - na windows 7 - od prawie roku tez zadnego. na 7 nie mialem nigdy zadnego antywirusa na stale zainstalowanego, na xp jakies byly ale i tak system nic nie lapal. zewnetrzne ip przez zdecydowana wiekszosc czasu od 2004, komputer odpalony praktycznie 24/7.
Cytat:i nieraz na różnych forach prosicie o pomoc a nie przechodzicie na Linuksa. Kiedy z Linuksem trafi się drobny problem od razu go wyrzucacie.
hm, moje przygody z linuksem - po pierwsze, karta wifi - sorry, jak mam spedzic kilka godzin, szukajac na windowsie (na ktorym ta karta dziala znakomicie) w jaki magiczny sposob ja odpalic i pozniej szukac dlaczego zadna z kilku metod u mnie nie dziala, to ja podziekuje. tym bardziej ze podobnie jest z duza czescia innego sprzetu. po co mam sie z tym meczyc jak moge sobie to wyklikac w ciagu 10s? to nie jest tak, ze to jest jeden drobny problem - brak internetu jest dla mnie powaznym problemem.
uzywam systemu z ktorym nie mam zadnych problemow, na ktorym dziala wszystkie potrzebne mi oprogramowanie i gry, na ktorym moge zrobic wszystko do czego potrzebuje komputera i ktory juz znam - po co mam sie uczyc czegos wiecej? dla mnie to strata czasu zwykla.
czemu tylu linuksowcow tak bardzo chce wszystkich przekonac do swojego systemu, gdy uzytkownicy produktow MS po prostu olewaja czego uzywaja inni? uzywaj sobie linuksa, ktos chce niech sobie uzywa maca, ja uzywam windowsa i mi jest z tym dobrze wiec jaki WY macie z tym problem?