Wyślij odpowiedź 
Wasze opinie dlaczego używacie Windosa nie Linuksa
Autor Wiadomość
Demerzel Offline
Nowy użytkownik
*

Wypowiedzi: 78
Poziom ostrzeżeń: 20%
Wypowiedź: #1
Wasze opinie dlaczego używacie Windosa nie Linuksa
Witam,
System Windows pomimo problemów z wirusami i wieloma innymi kwestiami jest najbardziej popularny. Osobiście uważam, iż wynika to z niewiedzy. W tym miejscu niema to jednak znaczenia. Chciałbym poznać wasze opinie. DLACZEGO wy płacicie za Windowsa, walczycie z wirusami i nieraz na różnych forach prosicie o pomoc a nie przechodzicie na Linuksa. Kiedy z Linuksem trafi się drobny problem od razu go wyrzucacie.
Co dla Was decyduje o użyciu Windowsa.

Temat ten de facto jest odwróceniem innego wątku http://forum.pcformat.pl/thread-206440.html, aby pasował do działu.
7 luty 2010 16:14
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: linux Przeglądarka: seamonkey
reklamiarz
użyszkodnik reklamowy

[REKLAMA] - Uwaga, ta reklama gryzie!
Dzisiaj 06:13
 Reklamy Google
RadKon Offline
. . .

Wypowiedzi: 560
Poziom ostrzeżeń: 0%
Wypowiedź: #2
RE: Wasze opinie dlaczego używacie Windosa nie Linuksa
Nie tyle nie widza, co dostępność na Windowsa wielu programów, sterowników które się łatwo instaluje i nie stwarzają żadnych problemów. Nie trzeba znać wielu komend, na Windę trzeba przyznać jest dużo więcej gier, programów. Niby na Linie można to zainstalować i grać, ale trzeba się z wieloma bawić przez Wine lub Cedegę. Do tego nie ma problemów ze sprzętem. I właśnie to są główne powody.

[Obrazek: rapideoUserbar.png] -> kliknij, zarejestruj się i używaj darmowego konta premium Rapidshare!
[Obrazek: 36424.png]
Potrzebujesz zaproszenia do Lockerz? Napisz do mnie PW
7 luty 2010 16:22
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
bjwrc8 Offline
Linux też jest dla ludzi

Wypowiedzi: 1290
Wypowiedź: #3
1. Windowsa lubię za niesamowitą prostotę, wygodę, kompatybilność z wieloma popularnymi programami.
2. Z wirusami jak na razie problemów nie mam. Nie wchodzę na jakieś niebezpieczne strony itp.
3. Linux jest IMO zdecydowanie trudniejszy w obsłudze - po co jakieś konsole itp.? W Windowsie tego nie ma i jest dobrze, a Linux jest podobno łatwiejszy.

Wiele razy próbowałem przesiadek z Windowsa na Ubuntu, PCLinuxOS, czy inne wersje. Za każdym razem powracałem do wypróbowanych okienek.

pozdrawiam, Bartek
(Ta wypowiedź była edytowana: 7 luty 2010 16:26 przez bjwrc8.)
7 luty 2010 16:23
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
kojot08 Offline
Bywalec

Wypowiedzi: 521
Wypowiedź: #4
Wiadomo że na Windows jest więcej sterowników, gier, programów itp.

Pozdrawiam, Kojot08
[Obrazek: wqdz690429546a.gif] Piszę poprawnie po polsku
7 luty 2010 16:27
Demerzel Offline
Nowy użytkownik
*

Wypowiedź: #5
Ok, to podważę wasze opinie. Proszę rzućcie okiem na podany film http://pcpomoc.infolan.net.pl/viewtopic.php?f=5&t=7.

Dalej:
1. Nie trzeba znać linii poleceń żeby z niego korzystać (Windows ma linię poleceń)
2. Są na niego programy do dowolnych czynności.
3. Są zarówno darmowe gry 3D jak i niektóre gry dla Windowsa w wersji Linuksowej
4. Nie występują problemy z wirusami
5. Sterowniki są z lubością walczycie z wirusami i innymi problemami zadajac pytania na najróżniejszych forach(jest tego mnóstwo) a najdrobniejszy problem sprawia że skreślacie Linuksa. Jak to jest?
(Ta wypowiedź była edytowana: 7 luty 2010 16:32 przez Demerzel.)
7 luty 2010 16:32
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: linux Przeglądarka: seamonkey
bjwrc8 Offline
Linux też jest dla ludzi

Wypowiedź: #6
( 7 luty 2010 16:32) Demerzel napisał(a):  Ok, to podważę wasze opinie. Proszę rzućcie okiem na podany film http://pcpomoc.infolan.net.pl/viewtopic.php?f=5&t=7.

Dalej:
1. Nie trzeba znać linii poleceń żeby z niego korzystać (Windows ma linię poleceń)
2. Są na niego programy do dowolnych czynności.
3. Są zarówno darmowe gry 3D jak i niektóre gry dla Windowsa w wersji Linuksowej
4. Nie występują problemy z wirusami
5. Sterowniki są z lubością walczycie z wirusami i innymi problemami zadajac pytania na najróżniejszych forach(jest tego mnóstwo) a najdrobniejszy problem sprawia że skreślacie Linuksa. Jak to jest?

1. Większość zaawansowanych funkcji w Linuxie opiera się na konsoli. Jest tu jeden mój temat gdzie miałem problemy z Linuxem. Wtedy doradzono mi abym użył konsoli, z której nie mam zielonego pojęcia jak korzystać.
2. Zgadzam się z tym.
3. Co z tego? Większość gier o jakie nam chodzi to np. Colin Mcrae i inne (jest to tylko przykład), a nie mam zamiaru bawić się w Wine i tym podobne.
4. Nie wiem jak z tym jest.
5. Co do sterowników, to rzeczywiście Linux ma ich sporo. U mnie zainstalował sterownik do Wi-Fi, jednak miałem cały czas sygnał na 1 (a na Windowsie mam na 4 albo 5). Moja karta nie ma sterowników pod Linuxa, także instalacja nie wchodziła w grę.

pozdrawiam, Bartek
7 luty 2010 16:39
Demerzel Offline
Nowy użytkownik
*

Wypowiedź: #7
Szkoda, ze nie podałeś o jakiej karcie mowa.
W porządku nałogowi gracze na systemie do pracy nie przetrwają bez wszystkich gier.
Cytat:Wtedy doradzono mi abym użył konsoli, z której nie mam zielonego pojęcia jak korzystać.
A miałeś pojęcie co i jak gdy zaatakuje Cie wirus, albo system zaczyna coraz wolniej chodzić? Na to jakoś nie biadoliłeś a tu masz wielki problem.
Nie rozumie czemu wolisz uczyć sie rozwiązywać niekończące się problemy z Windowsem niż uporać się z kilkoma na Linuksie i mieć święty spokój?
7 luty 2010 16:44
bjwrc8 Offline
Linux też jest dla ludzi

Wypowiedź: #8
( 7 luty 2010 16:44) Demerzel napisał(a):  
Cytat:Wtedy doradzono mi abym użył konsoli, z której nie mam zielonego pojęcia jak korzystać.
A miałeś pojęcie co i jak gdy zaatakuje Cie wirus, albo system zaczyna coraz wolniej chodzić? Na to jakoś nie biadoliłeś a tu masz wielki problem.
Nie rozumie czemu wolisz uczyć sie rozwiązywać niekończące się problemy z Windowsem niż uporać się z kilkoma na Linuksie i mieć święty spokój?

Wchodzisz na zupełnie inną drogę.
Przepraszam, ale nie rozumiem o jakich problemach z Windowsem mówisz, bo ja z niego korzystam i nie mogę narzekać.

Jesteś jakoś dziwnie nastawiony, bo gdy tylko podważy się Twoje zdanie, to dyskusja zaczyna przeradzać się w kłótnię...

Powiedz o jakie problemy związane z Windowsem Ci chodzi.

pozdrawiam, Bartek
7 luty 2010 16:49
Demerzel Offline
Nowy użytkownik
*

Wypowiedź: #9
Staram się zrozumieć argumenty na zasadzie DLACZEGO a nie TAK bo TAK. Nadwrażliwość nie jest zaletą.Oczko
Żeby sie nie rozpisywać i nie mówić teoretycznie spujrz na te problemy ludzi z windowsami:
http://forum.idg.pl/systemy_operacyjne_e...-f142.html
7 luty 2010 16:53
bjwrc8 Offline
Linux też jest dla ludzi

Wypowiedź: #10
( 7 luty 2010 16:53) Demerzel napisał(a):  Staram się zrozumieć argumenty na zasadzie DLACZEGO a nie TAK bo TAK. Nadwrażliwość nie jest zaletą.Oczko
Żeby sie nie rozpisywać i nie mówić teoretycznie spujrz na te problemy ludzi z windowsami:
http://forum.idg.pl/systemy_operacyjne_e...-f142.html

Na forum, które podałeś większość problemów mają mało doświadczeni użytkownicy. Problemy te dotyczą np. sterowników z którymi ja nie mam problemów. Na tym forum także zadawane są takie pytania i zazwyczaj są one adresowane: Gdzie znaleźć itp.

pozdrawiam, Bartek
7 luty 2010 17:01
Wyślij odpowiedź 

Wątki podobne lub związane z obecnym
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatnia wiadomość
  Korzystacje z TOR-a? Wasze opinie bartek3004308 1 48 12 marzec 2010 12:43
Ostatnia wiadomość: saper1972
  Po instalacji Linuksa Ubuntu nie mogę uruchomić Windows XP - brak/uszkodzony hal.dll. Soniak 22 1954 2 sierpień 2009 16:45
Ostatnia wiadomość: USL member
  blokowanie reklam w firefoxie jaki dodatków używacie Jarnold 9 3176 20 wrzesień 2008 20:37
Ostatnia wiadomość: dreamwiever186

Skocz do: