|
Wasze opinie dlaczego używacie Windosa nie Linuksa
|
| Autor |
Wiadomość |
Demerzel
Nowy użytkownik

Wypowiedzi: 82
Poziom ostrzeżeń: 0%
|
RE: Wasze opinie dlaczego używacie Windosa nie Linuksa
Co pozostawia pytanie bez odpowiedzi. Dlaczego ludzie "męczą" się z tym a nie przechodzą na Linuksa. Po jego instalacji i sterownikach ma sie święty spokuj. Jak jest ustawiony tak działa.
I Windows i Linux wymagają zapytania na forum. Jeden pies a jednak ludzie wola zapłacić za Windowsa. Dlaczego?
|
|
| 7 luty 2010 17:05 |
|
reklamiarz
użyszkodnik reklamowy
|
[REKLAMA] - To nieprawda, ja wcale nie jestem reklamą! Czemu tak mówicie? I jaki znowu Google, o co chodzi?
|
|
| Dzisiaj 18:03 |
|
bjwrc8
Częsty bywalec

Wypowiedzi: 1764
|
( 7 luty 2010 17:05) Demerzel napisał(a): Co pozostawia pytanie bez odpowiedzi. Dlaczego ludzie "męczą" się z tym a nie przechodzą na Linuksa. Po jego instalacji i sterownikach ma sie święty spokuj. Jak jest ustawiony tak działa.
I Windows i Linux wymagają zapytania na forum. Jeden pies a jednak ludzie wola zapłacić za Windowsa. Dlaczego?
Wielu ludzi ceni sobie prostotę i taki jest Windows.
Jakie pytania bez odpowiedzi pozostawia Windows? Przejrzyj forum i różne pytania. Są rozwiązywane niemal jednocześnie z zadaniem ich. A większość przyczyn to to, że ludzie nie potrafią szukać w google.
Powiem tyle:
Jak pierwszy raz próbowałem instalować Windowsa to poszło bez problemu. Z Linuxem z partycjami męczyłem się godzinę. W Windowsie takich jaj nie ma, może początkowa instalacja odbywa się tekstowo, ale jest przejrzyście.
Pozdrawiam, Bartek
Nie odpisuję na PW.
|
|
| 7 luty 2010 17:10 |
|
Demerzel
Nowy użytkownik

|
Linux też ewoluuje to co powiedziałeś jest prawdziwe na 5 lat wstecz. Spróbuj Debiana nowego. Ten argument jest mocno nie aktualny.
Powiem, że w Linuksie też wystarczy umieć szukać na googlach, wszystko jest w internecie a odpowiedzi pojawiają się wolniej bo 1% użytkowników ma mniej czasu na fora niż 90% windowsów.
|
|
| 7 luty 2010 17:17 |
|
Demerzel
Nowy użytkownik

|
Dziękuje, właśnie trafiłeś główna przyczynę i to same jej serce głupotę i ignorancję.
A ja myślałem, że znajdę inne przyczyny.
Na starym sprzęcie będzie działać lepiej niż Windows, podałem wcześniej film który pokazuje jak bardzo konsola jest potrzebna.
|
|
| 7 luty 2010 17:32 |
|
Demerzel
Nowy użytkownik

|
W Debianie czy Mint.
|
|
| 7 luty 2010 17:39 |
|
Demerzel
Nowy użytkownik

|
Biorę kopiuj i robię wklej, wszystko. Pewnie niemiałeś uprawnień, kiedyś trzeba było umieć to zrobić. Teraz wszystkie partycje po instalacji mogą być "obsługiwane" przez użytkownika utworzonego w trakcie instalacji. Jak co masz w menu Administracji zarządzanie uprawnieniami.
Wow, zarządzasz użytkownikami nawet w okienkach bez konsoli. No cuda cuda.
|
|
| 7 luty 2010 17:55 |
|
|
|