Andrzej-Rudy
Świeżo upieczony
Wypowiedzi: 1
Poziom ostrzeżeń: 0%
|
zmiana kolejnosci logowania systemu operacyjnego
Witam.Jak każdy tak ja tez mam problem.Zanstalowałem na laptopie z 7 drugi system z PC formatu ubuntu przy pomocy Wubi 9.10.Nastepnie go odinstalowałem lecz przy uruchamianiu systemu pozostał ślad w postaci logowania do systemu operacyjnego.Wybór 7 lub ubuntu.Wiem ,ze przez system w panelu sterowania mogę sie tego pozbyc.Ponowne zainstalowanie ubuntu skomplikowało sprawe tak ,ze teraz mam do wyboru przy uruchamianiu 7 i dwa razy ubuntu.Wiem,że mozna sie tego pozbyc przez momendy w wierszu poleceń.\jeżeli by ktos chciał pomóc to bardzo prosze.
|
|
| 9 luty 2010 19:30 |
|
reklamiarz
użyszkodnik reklamowy
|
[REKLAMA] - Reklama każe ci myśleć, że przez całe swoje życie, marzyłeś o czymś, o czym wcześniej nigdy nawet nie słyszałeś.
|
|
| Dzisiaj 05:24 |
|
Łuk@sz
Zasiedziały

Wypowiedzi: 5429
Poziom ostrzeżeń: 0%
|
RE: zmiana kolejnosci logowania systemu operacyjnego
Andrzej-Rudy napisał(a):Ponowne zainstalowanie ubuntu skomplikowało sprawe tak ,ze teraz mam do wyboru przy uruchamianiu 7 i dwa razy ubuntu.
No ja przez cały czas myślałem, że chodzi tutaj o usunięcie jednego wpisu o Ubuntu (tego nieprawidłowego). Bo teraz jest wybór pomiędzy Vistą, Ubuntu i Ubuntu, a zainstalowane jest przecież tylko jedno distro Linuksa, więc wychodzi na to, że ten jeden wpis o Ubuntu, musi być błędny. No, ale jeśli to ja coś tutaj źle zrozumiałem, to w takim razie przepraszam. Myślałem, że autor nie chce usuwać Linuksa.
(Ta wypowiedź była edytowana: 10 luty 2010 21:37 przez Łuk@sz.)
|
|
| 10 luty 2010 21:34 |
|