Wyślij odpowiedź 
Ubuntu. Pytania początkującego.
Autor Wiadomość
801-802-803 Offline
Świeżo upieczony

Wypowiedzi: 1
Poziom ostrzeżeń: 0%
Wypowiedź: #1
Ubuntu. Pytania początkującego.
Witam. Obecnie posiadam Windowsa XP, ale chciałbym zainstalować sobie Ubuntu. Nigdy nie miałem z nim styczności dlatego zanim się za to zabiorę chciałbym zadać parę pytań.

1. Czy są jakieś czynniki, które decydują jaką wersję Ubuntu powinienem pobrać?
2. Znalazłem taką wersję do pobrania - http://ubuntu.softonic.pl/ Jednak jest tam ostrzeżenie, że multimedia mogą nie działać. W jakich wersjach są działające? Jak już mówiłem będzie to moja pierwsza styczność z nowym systemem dlatego nie chciałbym mieć już na początku żadnych problemów.
17 lipiec 2010 13:37
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: opera
reklamiarz
użyszkodnik reklamowy

[REKLAMA] - Formuła sztuki nowoczesnej stała się bardzo prosta: prowokacja plus reklama. (Giorgio de Chirico)
Dzisiaj 22:00
 Reklamy Google
pawe song Offline
Kotek

Wypowiedzi: 3276
Poziom ostrzeżeń: 0%
Wypowiedź: #2
RE: Ubuntu. Pytania początkującego.
1. Najlepiej samodzielnie przetestować. Możesz pobrać wersję normalną, a po jej instalacji doinstalować inne środowiska graficzne.
2. Jak jest zawarte w tekście, kodeki trzeba zainstalować, bo nie są zintegrowane z systemem, ale nawet wcześniejsza wersja (9.10) wyszukuje je i instaluje automatycznie, więc myślę, że tutaj nie będzie problemu. Jakby co możesz użyć polskiego remiksu (http://ubuntu.pl/pobierz.php )

Pozdrawiam,
pawe song Luzak

Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania
bądź skonsultuj się z lekarzem lub grabarzem, gdyż niewłaściwe
stosowanie postów grozi śmiercią lub długotrwałym kalectwem.
17 lipiec 2010 14:43
Odwiedź stronę WWW użytkownika Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
Wyślij odpowiedź 

Wątki podobne lub związane z obecnym
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatnia wiadomość
  Instalacja Ubuntu 10.04 netbook remix za pomocą wubi - pytania, problemy. januszek73 5 575 3 lipiec 2010 16:02
Ostatnia wiadomość: januszek73
  Pytania początkującego Sleporski 9 661 1 marzec 2010 17:11
Ostatnia wiadomość: Sleporski
  Trzy małe pytania o Ubuntu. m!kE'86 6 519 28 sierpień 2009 21:58
Ostatnia wiadomość: m!kE'86

Skocz do: