Wyślij odpowiedź 
Nie mogę się połączyć z internetem (Ethernet/WiFi | XP)
Autor Wiadomość
Favi Offline
Świeżo upieczony

Wypowiedzi: 5
Poziom ostrzeżeń: 0%
Wypowiedź: #1
Nie mogę się połączyć z internetem (Ethernet/WiFi | XP)
Witam.

Mam problem, otóż ostatnio po awarii musiałem sformatować system operacyjny (Windows XP) i po formacie nie mogę się połączyć z internetem, ani przez WiFi ani przez kabel. Przed formatem łączyłem się z internetem po prostu przez podczepienie kabla, teraz jednak tak się nie dzieje - mam laptopa HP Pavilion dv6119us, do internetu podłączam się również przez dwa inne komputery - piszę z laptopa podłączonego przez WiFi, ale jest też komputer stacjonarny podłączony kablowo, na którym internet też działa. Pobrałem i zainstalowałem wszystkie wg. mnie potrzebne sterowniki ze strony HP - które muszę ściągnąć, aby internet działał prawidłowo, bo może to tu tkwi problem. Przy podłączaniu przez WiFi system rzekomo 'Acquiring Network Adress' (Pobieranie adresu sieciowego?), ale potem nie ma nic - nawet sieci LAN ('tylko lokalne').

Jeśli chodzi o to, jak łączę się z internetem, to używam:

D-Link DI524
Motorola SBV5121E
Thomson TCM420

Z góry dziękuję za pomoc,
Favi~

Ps. Chętnie udzielę wszelkich potrzebnych dodatkowych informacji.
26 lipiec 2010 20:04
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_vista Przeglądarka: firefox
reklamiarz
użyszkodnik reklamowy

[REKLAMA] - Reklama też człowiek - daj jej żyć!
Dzisiaj 22:19
 Reklamy Google
Favi Offline
Świeżo upieczony

Wypowiedzi: 5
Poziom ostrzeżeń: 0%
Wypowiedź: #2
RE: Nie mogę się połączyć z internetem (Ethernet/WiFi | XP)
Witam i odświeżam.

Internet mam w Vectrze, chociaż nie wydaje mi się, żeby to było istotne. Komputer ma problemy z:

WiFi - przydzielenie mi adresu IP (tak przynajmniej to wygląda).
Kabel - prawdopodobnie nie widzi kabla podczepionego do komputera. Czy jest jakaś opcja, żeby sprawdzić, czy np. komputer nie obsługuje (brak mu sterowników) do wejścia Ethernetu, czy po prostu nie ma takiej opcji?

Jeszcze raz proszę o pomoc,
Favi~

@Edit

Udało mi się połączyć przez WiFi, jednak dalej nie wiem, czemu Ethernet nie odpowiada?
(Ta wypowiedź była edytowana: 27 lipiec 2010 14:47 przez Favi.)
27 lipiec 2010 13:48
Znajdź wszystkie wypowiedzi użytkownika Zacytuj w odpowiedzi  System operacyjny: windows_vista Przeglądarka: firefox
Wyślij odpowiedź 

Wątki podobne lub związane z obecnym
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatnia wiadomość
  ZTE ZXDSL 852v2 błąd 628. Nie lączy z internetem Mishek 7 177 Wczoraj 09:24
Ostatnia wiadomość: ciastex
  Livebox ciagle pika i nie łączy z internetem kunik 2 121 29 sierpień 2010 19:32
Ostatnia wiadomość: xyron85
Exclamation karta sieciowa wifi internet wyłącza się co 30 minut !!! boniek931 1 181 18 sierpień 2010 14:32
Ostatnia wiadomość: zegarek

Skocz do: