|
Instalacja systemu XP - komputer wyłącza się przy rozpoczęciu instalacji.
|
| Autor |
Wiadomość |
evoo
Nowy użytkownik

Wypowiedzi: 16
Poziom ostrzeżeń: 0%
|
Instalacja systemu XP - komputer wyłącza się przy rozpoczęciu instalacji.
Witam, dzisiaj kupiłem nowy komputer i chciałem zainstalować Windows XP (nie oryginalny), wszystko robię dobrze, cały proces dochodzi do momentu gdy komputer resetuje się i zaczyna się instalacja, u mnie zaś komputer resetuje się, i pojawia się na 1 sekundę ekran z instalacją i komputer wyłącza się z zasilania. Proces ten powtarza się ciągle, zmieniałem nawet ustawienia w BIOS i też nic nie dało. Oczywiście z zestawem komputera dostałem pudełko z jakimiś sterownikami ASUS, do płyty głównej, ale jak niby mam to zainstalować jak prosi to o dysk A:/ którego nie posiadam i nic więcej nie da się na tej płycie zrobić, myślałem że będą tam te wszystkie sterowniki do płyty głównej sata2 itp. Mnie się zdaje że do wina SATA, chyba nie są wgrane sterowniki SATA, które chyba powinny być wgrane przez producenta, lub przez typa który go składał. Dzwoniłem też do serwisu w którym kupowałem komputer, i gościu powiedział żebym go w najbliższym czasie przywiózł i oni zobaczą, ale myślę że to nie ma sensu gdyż wyjeżdżam na wakacje w środę, więc nie będę miał na to czasu, i teraz właśnie proszę was i jak najszybszą odpowiedź, za wszystko z góry dzięki gdyż nie chcę żeby nowy komputer od razu się popsuł.
Dane techniczne komputera:
Płyta główna: ASUS M4N68T-M Socket AM3
Procesor: AMD Athlon II X4 QUAD 635 4x2,9GHz 2mb cache
Pamięć RAM: 4GB DDR3 1333MHz
Karta graficzna: ATI Radeon 5770 1024MB DDR5 128bit
Dysk twardy: 500GB SATA2
Zasilacz: 550W 12cm silent
|
|
| 27 lipiec 2010 14:47 |
|
reklamiarz
użyszkodnik reklamowy
|
[REKLAMA] - Formuła sztuki nowoczesnej stała się bardzo prosta: prowokacja plus reklama. (Giorgio de Chirico)
|
|
| Dzisiaj 21:54 |
|
evoo
Nowy użytkownik

|
RE: Instalacja systemu XP - komputer wyłącza się przy rozpoczęciu instalacji.
Nie zbyt rozumiem, mógłbyś to bardziej rozwinąć?
|
|
| 27 lipiec 2010 15:09 |
|
evoo
Nowy użytkownik

|
Nie, nie mam innego dysku, wcześniej miałem komputer stary, ale go sprzedałem, więc nie mam.
|
|
| 27 lipiec 2010 15:15 |
|
evoo
Nowy użytkownik

|
Czy może ktoś mi pomóc? Chyba po to tu napisałem żeby ktoś pomógł mi, sam nie wiem o co chodzi...
|
|
| 28 lipiec 2010 14:45 |
|
evoo
Nowy użytkownik

|
Przepraszam że tak długo nie odpisywałem, ale byłem na wakacjach i nie miałem dostępu do internetu.
Lecz do rzeczy... mógłbyś mi powiedzieć jak wykonać ten proces "Zmiany kontrolera dysku na IDE"?
EDIT: Ale chyba kolega jak próbował coś z tym problemem zrobić, to nie dało się zmienić kontrolera dysku na IDE...
Więc niestety czekam na inne propozycje związane z tym ogromnym problemem. Za wszelką pomoc z góry dzięki.
(Ta wypowiedź była edytowana: 7 sierpień 2010 19:49 przez evoo.)
|
|
| 7 sierpień 2010 19:46 |
|
evoo
Nowy użytkownik

|
Jaki sterownik? Dostałem tylko sterownik od płyty głównej ASUS, i od karty graficznej, lub powiedz jaki sterownik do sata mam ściągnąć czy coś.
|
|
| 8 sierpień 2010 19:04 |
|
|
|