Witamy na forum PC Format Zapraszamy do REJESTRACJI


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

4CoreDual-SATA2 R2.0 wylacza sie 10 sekund po wlaczeniu

#1
4CoreDual-SATA2 R2.0 wylacza sie 10 sekund po wlaczeniu
dostalem ta plyte wczoraj, na zapchanym windowsie xp sp3 wiesila sie kilka sekund po zaladowaniu, po zainstalowaniu na nowo przestalo, natomiast gdy instalowalem windowsa 7 - wiesil sie nawet przy instalowaniu O_o

denerwowalo mnie to, wiec nie majac pomyslu co mam zrobic probowalem wsadzic ram ddr1 w ten slot gdzie powinien byc (wczesniej byl wsadzony w slot ddr2, o dziwo dzialalo) ale w zwiazku z tym ze nie chcialo wejsc, troche z nerwow za mocno wepchnalem i bylo dziwne trzasniecie. od tej pory komp sie wlacza tylko na 10 sekund - potem pada

podlaczylem stara plyte to wszystko chodzi, w tym system.

nowa plyta nie ma zadnych oznak zeby byla spalona lub cos takiego, wyglada jak nowka.

wyjmowalem baterie, jedyne czego nie probowalem to clear cmos (nie mam czym)

da sie jakos naprawic ten problem bez zanoszenia do serwisu?
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#2
RE: 4CoreDual-SATA2 R2.0 wylacza sie 10 sekund po wlaczeniu
Spróbuj nową paste położyć, u mnie było to samo, i problem był z przegrzewaniem proca
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: opera
Programy: Polecane / Nowe / Inne




Podobne wątki (4CoreDual-SATA2 R2.0 wylacza sie 10 sekund po wlaczeniu)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Automatyczny reset co 5/8 sekund hedgarx 1 1949 18.01.2018, 23:08
Ostatni post: Armo
  Jakie procesory pasują ? ALive SATA2-GLAN NOSWEAR 2 1358 12.04.2015, 13:46
Ostatni post: NOSWEAR

Skocz do: