08.05.2018, 20:48
8700k czy temperatury nie są za wysokie ?
Witam
Mam zagwozdkę co do mojego procka który mam bodajże miesiąc jego temperatury po dłuższej grze np w bf1 wynoszą (załącznik) ,słyszałem że 8700k jest ciepły ale to nie jest zbyt wysoka temperatura? Dodam ze cooler to Fera 3 he1224 v2,procesor nie kręcony jedynie ustawiłem profil ramu w xmp
08.05.2018, 20:58
RE: 8700k czy temperatury nie są za wysokie ?
Norma .. skutki wady fabrycznej tego procesora ... Tzw glut . Albo się z tym pogodzić i powoli degradować procesor albo skalować . 87c go nie zabije ...
Przy "problemach z Win10" oraz problemach ze "spadkami FPS w CS:GO"
Nie pomagam.
08.05.2018, 21:39
Jeżeli jest bardzo cienka warstwa pasty na blaszce, to nie ma sensu tego zmieniać. Możesz sprawdzić chłodzenie, czy dobrze dokręcone, ale w gruncie rzeczy tak jak napisał pieterman09 - urok tych CPU.
09.05.2018, 18:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.05.2018, 18:40 przez pieterman09.)
daj sobie spokój z aio bo sobie tylko problemów dołożysz ... a glut na tym procu i tak uniemożliwi ci wykorzystanie pełni mocniejszych chłodzeń .
pastę też co rok szkoda zmieniać . powiedziałem ci już jak sobie radzić - SKALP . fera jeżeli nie kręcisz wystarczy . A jak nie chcesz skalpować to będziesz proca powoli degradował ... https://forum.pcformat.pl/i7-4790K-Wysok...y-t?page=3 http://forum.pclab.pl/topic/1186755-Deli...i-i-Pomoc/
poczytaj ... może zrozumiesz naturę problemu .
Przy "problemach z Win10" oraz problemach ze "spadkami FPS w CS:GO"
Nie pomagam.
09.05.2018, 21:13
Fakt, Kraken pięknie wygląda i nikt mi nie powie, że inne AiO jest ładniejsze. No i... to chyba na tyle. AiO ładnie się "prezentuje" przez pierwsze 30 min. swojej pracy. Ciekawe czemu jutuberzy nic nie wspominają o metodyce testowania... i prezentują takie "piękne" wyniki? Ja wiem ale nie powiem...
Dodatkowo nie widać co się dzieje wewnątrz układu. Większość ma węże w oplocie. Płynu z biegiem czasu ubywa, temperatura rośnie, pompka się zaciera oraz ryzyko rozszczelnienia. Jakieś gluty w środku się robią, które też zapychają finy w bloku co obniża sprawność. A no i każą sobie słono płacić za takie atrakcje.