Witam,
Posiadam następującą konfigurację :
1. ASrock H81M Intel H81 LGA 1150 BOX
2. CoolerMaster N200
3. XFX Core TS 430W
4. Geil DDR3 8GB 1600Mhz CL11 OEM
5. Gigabyte GeForce GTX960 2GB DDR5/128 bit
6. Intel Cire i5 4460 LGA 1150 BOX
Gdy komputer chodzi przez jakiś czas (może to być godzina, albo i kilka) to nieważne czy jest w stanie bezczynności czy używany z płyty wydobywa się pisk ( 1 długi - ciągły - nieustający) wraz ze smużeniem ekranu.
W tym momencie sprawdzam temperatury programem CPUIDHW monitor - Temperatury wszystkich podzespołów nie przekraczają 40 stopni.
Po jakimś czasie komputer się wyłączy lub zrestartuje (pisk nadal trwa). Pisk znika w momencie wyłączenia komputera, a także wyłączenia listwy i przeczekaniu 10-15 minut.
Pisk może się włączyć także po ponownym uruchomieniu komputera.
Niestety w FAQ nie było sygnałów dla tej płyty głównej, w internecie również nie znalazłem ...
Co mam zrobić ?
Posiadam następującą konfigurację :
1. ASrock H81M Intel H81 LGA 1150 BOX
2. CoolerMaster N200
3. XFX Core TS 430W
4. Geil DDR3 8GB 1600Mhz CL11 OEM
5. Gigabyte GeForce GTX960 2GB DDR5/128 bit
6. Intel Cire i5 4460 LGA 1150 BOX
Gdy komputer chodzi przez jakiś czas (może to być godzina, albo i kilka) to nieważne czy jest w stanie bezczynności czy używany z płyty wydobywa się pisk ( 1 długi - ciągły - nieustający) wraz ze smużeniem ekranu.
W tym momencie sprawdzam temperatury programem CPUIDHW monitor - Temperatury wszystkich podzespołów nie przekraczają 40 stopni.
Po jakimś czasie komputer się wyłączy lub zrestartuje (pisk nadal trwa). Pisk znika w momencie wyłączenia komputera, a także wyłączenia listwy i przeczekaniu 10-15 minut.
Pisk może się włączyć także po ponownym uruchomieniu komputera.
Niestety w FAQ nie było sygnałów dla tej płyty głównej, w internecie również nie znalazłem ...
Co mam zrobić ?