Liczba postów: 5
Liczba wątków: 0
30.10.2019, 13:13
Antywirusy
Witajcie,
Jakie antywirusy są teraz najbardziej popularne i jakie najbardziej skuteczne? Co zalecacie zarówno z tych bezpłatnych jak i płatnych.
Dzięki za podpowiedzi.
~Anonim
Niezarejestrowany
30.10.2019, 13:19
RE: Antywirusy
Witam!
Myślę, że
tu znajdziesz odpowiedź

.
Aczkolwiek od siebie z płatnych polecam "G Data Internet Security" lub "ESET Internet Security".
Z darmowych - "AVG Free".
Odradzam z całą stanowczością "Avast".
Liczba postów: 8965
Liczba wątków: 352
30.10.2019, 14:00
Windows defender wystarczy Ci do wszystkiego. Nic poza nim nie potrzebujesz. Poważnych i nowych infekcji i tak żaden antywirus nie zablokuje, bo są zbyt ułomne, stare i znane i tak zablokuje każdy. Z nowymi kryptolockerami też sobie nie poradzą. Nie widzę powodu, by zamulać sobie dodatkowo komputer zbędnym oprogramowaniem, które jedyne co robi poza zamulaniem, to jeszcze sugeruje Ci "bezpieczne przechowywanie haseł na zewnętrznych serwerach" czy to że nie jesteś w pełni bezpieczny bez dodatkowego płatnego pakietu. Profilaktycznie warto sobie przejechać raz na jakiś czas system MBAMem. Doraźnie, jak jakieś dziwne rzeczy się pojawią (toolbary, reklamy dziwne itp) można przejechać ADWcleanerem. Stary, dobry zestaw narzędzi, który radzi sobie z wieloma rzeczami, z którymi nie radzą sobie antywirusy. I co najważniejsze, w pełni darmowy do tego, co potrzebujesz.
kruki92 napisał(a):Witam , przychodzę tu do Państwa dość poirytowany oraz po prostu wkurzony problem polega na tym, że mam b dobry net upc kablówke centrum Warszawy żadna radiówa za 20 zł bo jest to 150 mb troche za niego płacę
Liczba postów: 1622
Liczba wątków: 40
31.10.2019, 17:59
Ja już od dwóch lat nie korzystam z oprogramowania antywirusowego. Jeszcze żadnej infekcji nie załapałem. Nawet profilaktyczne skanowania Offline nie wskazały żadnych zagrożeń. Tak jak przedmówca napisał. Większość zamula tylko komputery, nie są w stu procentach skuteczne i przede wszystkim nie zwalniają z myślenia.
A jeśli chodzi o sedno tematu to popularny jest ESET, zarówno we firmach jak i domach. Przynajmniej w środowisku, w którym się obracam. Jeśli komuś instaluję system i nie chce kupować antywirusa to instaluje Comodo. Jeśli ktoś używa komputer do prostych rzeczy w zupełności wystarcza.
~Anonim
Niezarejestrowany
01.11.2019, 07:23
(30.10.2019, 14:00)ptrick napisał(a): Windows defender wystarczy Ci do wszystkiego. Nic poza nim nie potrzebujesz. Poważnych i nowych infekcji i tak żaden antywirus nie zablokuje, bo są zbyt ułomne, stare i znane i tak zablokuje każdy...
Ja tego nie neguję, ale jak w takim razie wytłumaczysz fakt, że jak na chociażby tablecie miałem tylko "Windows Defender" bez żadnego dodatkowego (choćby darmowego) antywirusa typu "AVG" czy "Panda", to od czasu do czasu na maila przychodziło mi
coś takiego.
Natomiast jak na wszystkich swoich komputerach (stacjonarny, laptop, tablet) zainstalowałem dowolny antywirus ("AVG", "Panda", "ESET", "Norton" czy "G Data"), to przestały przychodzić te alerty - hmm?
Liczba postów: 1622
Liczba wątków: 40
01.11.2019, 11:09
(01.11.2019, 07:23)~Anonim napisał(a): (30.10.2019, 14:00)ptrick napisał(a): Windows defender wystarczy Ci do wszystkiego. Nic poza nim nie potrzebujesz. Poważnych i nowych infekcji i tak żaden antywirus nie zablokuje, bo są zbyt ułomne, stare i znane i tak zablokuje każdy...
Ja tego nie neguję, ale jak w takim razie wytłumaczysz fakt, że jak na chociażby tablecie miałem tylko "Windows Defender" bez żadnego dodatkowego (choćby darmowego) antywirusa typu "AVG" czy "Panda", to od czasu do czasu na maila przychodziło mi coś takiego.
Natomiast jak na wszystkich swoich komputerach (stacjonarny, laptop, tablet) zainstalowałem dowolny antywirus ("AVG", "Panda", "ESET", "Norton" czy "G Data"), to przestały przychodzić te alerty - hmm?

Dlatego, że
Windows Defender nie posiada modułu spamowego. To jest tylko antywirus i zapora sieciowa. Pakiety antywirusowe ala
Norton albo
ESET przeważnie mają moduł antyspamowy.
Liczba postów: 8965
Liczba wątków: 352
01.11.2019, 14:06
Innymi słowy, windows defender nie czyta Twoich maili.
kruki92 napisał(a):Witam , przychodzę tu do Państwa dość poirytowany oraz po prostu wkurzony problem polega na tym, że mam b dobry net upc kablówke centrum Warszawy żadna radiówa za 20 zł bo jest to 150 mb troche za niego płacę
Liczba postów: 5178
Liczba wątków: 0
01.11.2019, 19:04
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.11.2019, 19:06 przez Fix00ser.)