Witamy na forum PC Format Zapraszamy do REJESTRACJI


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Applicunwnt?

#1
Applicunwnt?
Dzień dobry. Zacznę może od sprzętu jaki posiadam. Router to tp link td w8960nd, płyta główna asus h110m-k gdzie chipset sieciowy to realtek rtl8111h. Łącze jest na kablach orange, a dostawcą jest netia. Problem zaczął się jakiś czas temu tak nagle zaczął mi przerywać internet co pare sec, czasami po pare min, czasami w ogóle, najcześciej problem wracał po uruchomieniu ponownie komputera. Czyściłem rejestr, skanowałem komputer, usunąłem parę wirusów, zainstalowałem najnowsze sterowniki do chipsetu sieciowego (Realtek PCIe GBE Family Controller), ustawiałem również w ustawieniach karty sieciowej, żeby nie była energooszczędna. Problem nie ustępował. Stwierdziłem, że potrzebny jest format. Najpierw miałem win10, sformatowałem, zainstalowałem najnowsze sternowniki jak zawsze, problem nadal występował. Podłączyłem router po kablu rj45 do laptopa, którego posiadam na systemie vista. Działał normalnie internet, nic nie przerywało. Stwierdziłem, że może chipset sieciowy nie jest kompatybilny z win10, zainstalowałem teraz na świeżo 7ke, wgrałem najnowsze sterowniki, przeczyściłem rejestr, zeskanowałem go. Problem nadal występuję. Dodam, że po skanowaniu co jakiś czas komputera znajduje mi tylko jeden wirus o nazwie Applicunwnt. Usunąłem go już antyvirusem Comodo parę razy i zawsze wraca. Wątpię, żeby karta sieciowa zintegrowana była wadliwa skoro jakiś okres czasu normalnie działał internet nic nie przerywało. Dodam, że Wi-Fi działa normalnie na paru telefonach w domu oraz na telewizorze i tam nie ma żadnych przerw w dostarczaniu usługi. Dzwoniłem też na infolinie netii, tam wszystko się zgadza. Proszę o pomoc.
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: chrome
#2
RE: Applicunwnt?
No ale to jak Ty sformatowałeś dysk, że po reinstalacji Ci się to dalej pokazuje? Formatujesz wszystkie partycje, czy tylko jedną? Na początek użyłbym ADWcleaner i MBAM.
 System operacyjny: windows_ten Przeglądarka: chrome
#3
RE: Applicunwnt?
Nie formatowałem wszystkich partycji, ale tylko tą na której jest zawsze system. 10tke ze dwa razy i zawsze potem skanowałem antyvirusem: avastem, comodo, mbam, uzywalem jeszcze adwcleaner i JRT. Na ten moment adwcleaner nic nie pokazuje znowu i mbam również. Teraz rozłącza mi internet co pare minut tak jakby w ogóle go nie bylo i zaraz jest z powrotem, nie ma pingu wysokiego. Zastanawiam się czy to moze sie zepsula karta zintegrowana sieciowa, ale to mi sie wydaje, ze w ogole by go nie bylo. Nie widzi mi sie troche wydawac stówy na nową i się okaże, że to nie jej wina. Wi-Fi tak ja mowilem dziala bez zarzutu oraz jak podlacze router do laptopa. Ten wirus pojawia się raz na jakiś czas co 1 dzien, co 2 dni jak zeskanuje komputer, mam teraz tylko comodo, a jak skanowalem antyvirusami zawsze to zawsze jeden mialem, wiec nie mogly sie gryzc. Mogę wstawić logi z ADWcleaner'a.
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: chrome
Programy: Polecane / Nowe / Inne




Skocz do:


Wybrane wątki (Applicunwnt?)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Stremowanie na słabym internecie. pytam32 9 3525 12.02.2018 12:48
Ostatni post: DRT
  Szybkie Łącze słabe pobieranie ptaszysko1 11 8217 12.02.2018 12:44
Ostatni post: DRT
  Problemy z internetem po zmianie routera Picer 33 9969 11.02.2018 13:52
Ostatni post: Picer
  Youtube przestało wyświetlać komentarze RobertIS 1 2521 09.02.2018 14:06
Ostatni post: Bodzio Chomik
Question Wolny internet, ale dobry ping muul123 15 5584 09.02.2018 12:30
Ostatni post: Bodzio Chomik
  Kamera IP - brak podglądu na stronie www Ludvic 11 5449 07.02.2018 13:18
Ostatni post: Bodzio Chomik
  Zrywanie połączenia WiFi cinek74 4 3042 06.02.2018 22:42
Ostatni post: cinek74
  Po odinstalowaniu Avasta komputer nie może połączyć się z siecią. rafals00 20 7818 04.02.2018 14:03
Ostatni post: Bodzio Chomik
  Serwer proxy działa nieprawidłowo... Vandal✓ 3 5336 27.01.2018 12:32
Ostatni post: broda99
  Jaki Internet na wieś Mati221* 10 6111 25.01.2018 16:07
Ostatni post: Lexan
  Orange love światłowód - opinie zielono_mi 4 14476 20.01.2018 20:41
Ostatni post: Smerf17
  Brak internetu po zainstalowaniu na nowo Windows 10 TheMrVark 0 3056 16.01.2018 14:48
Ostatni post: TheMrVark
  Podpięcie prywatnego proxy pod wirtualną maszynę (VirtualBox) legolass97 9 4236 15.01.2018 22:21
Ostatni post: legolass97
  Brak internetu od wzmacniacza Wi-Fi _amg_ 1 2751 14.01.2018 17:14
Ostatni post: raxer
  Niestabilny ping WiFi, prędkość pobierania/wysyłania w normie bryeek 17 6776 11.01.2018 23:25
Ostatni post: bryeek