Witamy na forum PC Format Zapraszamy do REJESTRACJI


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Brak internetu od wzmacniacza Wi-Fi

#1
Brak internetu od wzmacniacza Wi-Fi
Dzień dobry, mam problem z internetem.

Zakupiłem wzmacniacz TP-link wa850re którym (przez szybką konfigurację) połączyłem się z routerem WA500G.

Sytuacja wygląda tak: zasięg się powiększył, ale w obrębie wzmacniacza WA850RE internetu nie ma, sięc jest ale nic się nie wczytuje...


Moim głownym modemem od dostawcy jest jakieś małe znane urządzenie które łączy się z intrnetem z anteny na dachu i jest przesyłany internet kablem do WA500G który "daje" wifi, no i ten WA500G połaczyłem z WA850RE i występuje problem....

Konfiguracja z WA500G: MAC Address:
LAN

MAC Address:
00-27-19-C0-0A-E0
IP Address:
192.168.1.1
Subnet Mask:
255.255.255.0

Wireless
Operating Mode:
Access Point
SSID:
Dom
Channel:
1
Mode:
54Mbps (802.11g)
MAC Address:
00-27-19-C0-0A-E0
IP Address:
192.168.1.1

Gateway: 0.0.0.0
Static IP
W zakładce Wireless mode settings mam zaznaczone( wszystko bez szyfrowania)

 Access Point
 Enable SSID Broadcast
DHCP: disable

Prosze o pomoc

Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : lan

Ethernet adapter Ethernet 2:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC
Physical Address. . . . . . . . . : 80-1F-02-C4-C3-59
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Wireless LAN adapter Połączenie lokalne* 10:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Hosted Network Virtual Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : FE-1A-67-09-4A-CA
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Ethernet adapter Ethernet:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : TAP-Windows Adapter V9
Physical Address. . . . . . . . . : 00-FF-8A-BE-FB-A9
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Wireless LAN adapter Wi-Fi:

Connection-specific DNS Suffix . : lan
Description . . . . . . . . . . . : TP-LINK Wireless USB Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : F8-1A-67-09-4A-CA
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.130(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 13 stycznia 2018 13:31:52
Lease Expires . . . . . . . . . . : 14 stycznia 2018 13:48:58
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.254
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
 System operacyjny: windows_ten Przeglądarka: firefox
#2
RE: Brak internetu od wzmacniacza Wi-Fi
Dałeś pełna konfigurację routera ale wzmacniacza TP-link (który jest problemem ) już nie.
[Obrazek: userbarpcf.gif]
 System operacyjny: windows_ten Przeglądarka: firefox
Programy: Polecane / Nowe / Inne




Podobne wątki (Brak internetu od wzmacniacza Wi-Fi)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Sad Częste rozłączanie się internetu oraz słaba moc internetu na PC. Krupek98 7 3274 19.04.2013, 23:50
Ostatni post: Sony13
  "Brak" wifi, brak internetu Pocket 3 2487 17.11.2011, 00:28
Ostatni post: FishBon
  Problem z założeniem internetu: kto oprócz TP może mi założyć nową linie telefoniczną do internetu stacjonarnego? matejkoxp 1 2900 24.07.2011, 22:33
Ostatni post: krkonopka

Skocz do:


Wybrane wątki (Brak internetu od wzmacniacza Wi-Fi)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z lagami w jednej grze wp4pl 6 4304 31.03.2018 21:52
Ostatni post: wp4pl
Sad 1 maja 2018r Xmarks zostanie wyłaczony Lexan 3 4015 31.03.2018 20:55
Ostatni post: ~Anonim
  Słaby zasięg Internetu szopen555 11 8002 31.03.2018 13:51
Ostatni post: Bodzio Chomik
  Nie mogę wstawić filmiku na Wykopie lionelius 1 4002 28.03.2018 21:18
Ostatni post: ~Anonim
  Wysoki Ping/utrata pakietów xR0CKER 40 6688 27.03.2018 20:15
Ostatni post: narco
  dobry router do światłowodu Jarek1104 5 4821 26.03.2018 21:06
Ostatni post: Lexan
  Co się stało z witryną www.tvp.pl? dorian2t 6 5855 23.03.2018 15:13
Ostatni post: ~Anonim
Question SPAM z własnego maila. Jak to możliwe? Co za przyczyna? dawidsab 6 6593 20.03.2018 11:54
Ostatni post: Bodzio Chomik
  Słaby zasięg wi fi a wzmacniacz razoorg 5 4440 19.03.2018 17:41
Ostatni post: ~Anonim
  Internet 150Mb/s a pobieranie tylko do 100Mb/s majong12 3 4145 19.03.2018 15:24
Ostatni post: Bodzio Chomik
  Niebezpieczny wirus ? andreasz 1 4022 18.03.2018 11:52
Ostatni post: Bodzio Chomik
  Google Chrome - problem z wyświetlaniem filmów. kacpios 3 7862 16.03.2018 17:50
Ostatni post: Bodzio Chomik
  Brak załącznika obrazka Teblar 2 4083 13.03.2018 22:25
Ostatni post: Teblar
  Jak wyłączyć dostęp do internetu poprzez router? krzysiek1993 9 4708 12.03.2018 21:47
Ostatni post: krzysiek1993
Exclamation Program do blokowania reklam w GG. 06-03-2018 15 8520 09.03.2018 21:21
Ostatni post: ~Anonim