Witamy na forum PC Format Zapraszamy do REJESTRACJI


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Brak internetu od wzmacniacza Wi-Fi

#1
Brak internetu od wzmacniacza Wi-Fi
Dzień dobry, mam problem z internetem.

Zakupiłem wzmacniacz TP-link wa850re którym (przez szybką konfigurację) połączyłem się z routerem WA500G.

Sytuacja wygląda tak: zasięg się powiększył, ale w obrębie wzmacniacza WA850RE internetu nie ma, sięc jest ale nic się nie wczytuje...


Moim głownym modemem od dostawcy jest jakieś małe znane urządzenie które łączy się z intrnetem z anteny na dachu i jest przesyłany internet kablem do WA500G który "daje" wifi, no i ten WA500G połaczyłem z WA850RE i występuje problem....

Konfiguracja z WA500G: MAC Address:
LAN

MAC Address:
00-27-19-C0-0A-E0
IP Address:
192.168.1.1
Subnet Mask:
255.255.255.0

Wireless
Operating Mode:
Access Point
SSID:
Dom
Channel:
1
Mode:
54Mbps (802.11g)
MAC Address:
00-27-19-C0-0A-E0
IP Address:
192.168.1.1

Gateway: 0.0.0.0
Static IP
W zakładce Wireless mode settings mam zaznaczone( wszystko bez szyfrowania)

 Access Point
 Enable SSID Broadcast
DHCP: disable

Prosze o pomoc

Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : lan

Ethernet adapter Ethernet 2:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC
Physical Address. . . . . . . . . : 80-1F-02-C4-C3-59
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Wireless LAN adapter Połączenie lokalne* 10:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Hosted Network Virtual Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : FE-1A-67-09-4A-CA
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Ethernet adapter Ethernet:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : TAP-Windows Adapter V9
Physical Address. . . . . . . . . : 00-FF-8A-BE-FB-A9
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Wireless LAN adapter Wi-Fi:

Connection-specific DNS Suffix . : lan
Description . . . . . . . . . . . : TP-LINK Wireless USB Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : F8-1A-67-09-4A-CA
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.130(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 13 stycznia 2018 13:31:52
Lease Expires . . . . . . . . . . : 14 stycznia 2018 13:48:58
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.254
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
 System operacyjny: windows_ten Przeglądarka: firefox
#2
RE: Brak internetu od wzmacniacza Wi-Fi
Dałeś pełna konfigurację routera ale wzmacniacza TP-link (który jest problemem ) już nie.
[Obrazek: userbarpcf.gif]
 System operacyjny: windows_ten Przeglądarka: firefox
Programy: Polecane / Nowe / Inne




Podobne wątki (Brak internetu od wzmacniacza Wi-Fi)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Brak szybszego internetu w mieście... - czy można coś zaradzić? mt17 4 3145 12.03.2019, 22:54
Ostatni post: Boss-Meble
  Brak internetu Eldar 5 4048 29.01.2019, 14:25
Ostatni post: Bodzio Chomik
  Brak internetu na PC Traktor503 1 3482 10.09.2018, 20:22
Ostatni post: Traktor503

Skocz do:


Wybrane wątki (Brak internetu od wzmacniacza Wi-Fi)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z routerem VisTer2000 9 4443 16.11.2017 22:12
Ostatni post: Bodzio Chomik
  Rozdzielenie internetu? pytam32 12 7942 16.11.2017 19:39
Ostatni post: Lexan
  Nie wyświetlają się widgety w wordpres 4.8.3 tezeuszek 3 4610 16.11.2017 18:57
Ostatni post: tezeuszek
  Hamachi - tunel posredni Szogun 5 5466 13.11.2017 22:43
Ostatni post: Bodzio Chomik
  Problem z prędkością Internetu - 100Mbps a 300Mbps szabla1 19 11529 10.11.2017 04:38
Ostatni post: szabla1
Sad Duży ping pumpernikiel6 3 5411 09.11.2017 11:26
Ostatni post: Michu_PL
  UPC słaba szybkość łączna na laptopie michas2211 13 8862 09.11.2017 02:03
Ostatni post: michas2211
  Dzwiny problem z internetem adam_66 9 4624 08.11.2017 02:42
Ostatni post: Illidan
  web skype jpol 3 4541 05.11.2017 19:43
Ostatni post: Illidan
Ściana Utrata Pakietów/Radiówka keq 17 8199 03.11.2017 23:09
Ostatni post: raxer
  Kilka przeglądarek - każda z innym profilem. legolass97 1 3845 31.10.2017 10:46
Ostatni post: koneton
Question Zrywa Internet - wina usługodawcy, czy modemu ~Anonim 3 1292 27.10.2017 20:57
Ostatni post: Lexan
  Brak połączenia- system nie wykrył automatycznie ustawień serwera proxy Gentlewoman 3 8451 25.10.2017 16:20
Ostatni post: Gentlewoman
  vod.tvp.pl nie chce wyświetlać w FF raf2017 18 18064 23.10.2017 22:32
Ostatni post: Lexan
  OBS Studio - problem z rozdzielczością Majlox 2 4289 23.10.2017 18:12
Ostatni post: Majlox