Witamy na forum PC Format Zapraszamy do REJESTRACJI


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

[C++]jak używać substr()

#1
Ściana  [C++]jak używać substr()
Mam program, który wczytuje baze danych z pliku baza.txt.

Mam coś takiego:
http://wklej.org/id/544006/

Podałem, kod, żeby było wiadomo, o co mi chodzi.
Chcę się tylko dowiedzieć jak używać substr() na danych z bazy Wesoły

podzrawiam

CTRL85
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#2
RE: [C++]jak używać substr()
Może nie jest to najlepsze rozwiązanie, ale działa: http://ideone.com/ADd8p
 System operacyjny: windows_vista Przeglądarka: opera
#3
RE: [C++]jak używać substr()
tmp to zmienna tymczasowa?
tmp.resize(tmp.length() - 1); - nie wiem za bardzo po co to jest Smutek
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#4
RE: [C++]jak używać substr()
Żeby usunąć średnik co jest na końcu linii.
 System operacyjny: windows_vista Przeglądarka: opera
#5
RE: [C++]jak używać substr()
jeśli mam
string s = "czesc:siema;";
string tmp = s.substr(s.find(":") + 1);
tmp.resize(tmp.length() - 1);

To do zmiennej "s" przechodzi "siema", ale jeśli chciałbym , żeby w zmiennej był wyraz "czesc"?
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#6
RE: [C++]jak używać substr()
string tmp = s.substr( 0, s.find(":") - 1 );
linia z tmp.resize staje się wtedy niepotrzebna.
Pozdrawiam.
[Obrazek: 16359.png]
[Obrazek: 15712.jpg]
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#7
RE: [C++]jak używać substr()
http://wklej.org/id/544879/

Mam cosik takiego i nie działa
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#8
RE: [C++]jak używać substr()
Już zrobiłem to inaczej i działa. Dziękuję za pomoc Wesoły
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
Programy: Polecane / Nowe / Inne



Użytkownicy forum szukali:
substr c++c++ substrsubstring c++funkcja substr c++c++ string substringc++ substr()Tmp c++substr() c c++ string substrc+++substr

Podobne wątki ([C++]jak używać substr())
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Kiedy używać plików nagłówkowych? Darekg11 1 1037 19.12.2009, 13:26
Ostatni post: Innominate
Jak używać program turbo pascal? Over Killer 7 4124 09.02.2009, 15:32
Ostatni post: Over Killer
  Problem z funkcją substr syriuszz 0 1617 25.11.2008, 21:20
Ostatni post: syriuszz

Skocz do:


Wybrane wątki ([C++]jak używać substr())
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Python z wiersza poleceń Physicist 15 21607 21.08.2019 20:14
Ostatni post: Physicist
  Transfer plików via FTP Visual Basic FireBytes 3 7050 15.08.2019 07:41
Ostatni post: Szachista
  Menu wysuwane z boku patryk67 1 7782 07.08.2019 12:43
Ostatni post: aht
  Visual Basic Excel l.całkowitą przedstawić w postaci szesnastkowej fugaz 4 9705 18.06.2019 21:36
Ostatni post: fugaz
  Nauka do Olimpiady Informatycznej? piotr0905 1 9161 08.06.2019 16:50
Ostatni post: wlisik
Ściana Prosta gra w Builder C++ Kiranek1 1 9146 31.05.2019 15:20
Ostatni post: Szachista
  Menu (Nie widoczne długie opisy) wanhelsing 5 11190 28.04.2019 19:31
Ostatni post: koneton
  Skrypt usuwający pliki sylwiaa1 2 4471 28.04.2019 15:20
Ostatni post: sylwiaa1
  Środowisko do assemblera Physicist 4 10412 21.04.2019 14:04
Ostatni post: Ajgor
  VBA excel dmjs 6 10693 17.04.2019 10:20
Ostatni post: ptrick
  C++ - sens pogłębiania nauki gbr 5 10377 25.03.2019 12:53
Ostatni post: koneton
  Klasa wewnętrzna w C++ Physicist 4 10031 23.03.2019 18:28
Ostatni post: Physicist
  Ruby on Rails - tutoriale luciussulla 0 9136 23.03.2019 16:49
Ostatni post: luciussulla
Big Grin Czy dostane sie technikum informatycznego klaudiusz20046 6 12777 21.03.2019 01:28
Ostatni post: UnableToSee
  [C#] Program do moderacji czatów gier wiktrom12 0 9630 07.03.2019 15:33
Ostatni post: wiktrom12