Witamy na forum PC Format Zapraszamy do REJESTRACJI


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

[C++] programik do wytlumaczenia

#11
RE: [C++] programik do wytlumaczenia
nie za bardzo on dziala nie zlicza poprawnie Wow wpisuje 1234 enter 1234 to wypisuje ze 1 jest 0 trojek 1 , pozycja 2 pusto i tak samo na 4 Wow

nie wiem pokickane to troszku tak to jest jak sie nie chce uczyc Smutek moze ktos gotowca by mi zrobil takiego zeby dobrze dzialal ??:>Smutek
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#12
RE: [C++] programik do wytlumaczenia
(14.05.2009, 16:25)Boryspog napisał(a):
(14.05.2009, 15:10)~Anonim napisał(a): No ja myślę, że switch się nie przyda tutaj, bo jest głupi. Zwykła pętla i if:
Kod:
unsigned rozmiar_tablicy, ilosc_1lub3=0;
for(unsigned i=0; 0<rozmiar_tablicy; ++i)
{
if(tab[i]=2||tab[i]=4)
cout << i << " ";
else
++ilosc_1lub3;
}
Kod niepełny ofc, więc go nie skompilujesz, ale jeśli to rozumiesz to napiszesz sam. I nie wiem, czy bezbłędnie jest, bo nie kompilowałem tylko robię to na szybkości.
W wyrażeniu if, chyba zamiast == wstawiłeś =, przez co najprawdopodobniej program wypisze wszystkie indeksy tablicy. Błąd niby niewielki, choć kompilator nie zwróci na to uwagi - mogłoby to trochę namieszać autorowi wątku, gdyby nie zwrócił na to uwagi.

Ulala, dobrze, że przyuważyłeś... Ale mi wstyd... Wesoły Język
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#13
RE: [C++] programik do wytlumaczenia
Może wczytaj tablicę znaków, skoro nie umiesz wczytywać cyfr (powinieneś wstawić białe znaki między danymi, np. 1(spacja)2(spacja)3(spacja) albo 1(Enter)2(Enter)3(Enter)).
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#14
RE: [C++] programik do wytlumaczenia
dzieki za pomoc za pozno odpisuje ale dziex mozna zamknąć Wesoły Wesoły
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
Programy: Polecane / Nowe / Inne




Podobne wątki ([C++] programik do wytlumaczenia)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Prosty programik w Javie Physicist 4 7453 24.05.2015, 00:05
Ostatni post: koneton
  Mini programik- BATCH rafineria888 6 2951 12.08.2013, 13:28
Ostatni post: rafineria888
  Pascal programik z procedurami sprawdzenie Thiv 0 1044 14.05.2012, 22:53
Ostatni post: Thiv

Skocz do:


Wybrane wątki ([C++] programik do wytlumaczenia)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Toungue Wybór szkoły średniej przez potencjalnego programistę Zikinan 1 4645 09.02.2020 15:58
Ostatni post: dzikuu86
  Skrypt pod sklep internetowy Talcia 4 7247 14.12.2019 19:48
Ostatni post: hexopex760
  Poszukuję pomysłu na prosty program ;) janciu96 5 14010 13.12.2019 23:32
Ostatni post: Ajgor
  Programowanie Batch (CMD) Informatyk2019 0 5536 11.12.2019 18:30
Ostatni post: Informatyk2019
  [JavaScript] Znajdowanie przedziału czasu rafal12999 0 2510 10.12.2019 17:58
Ostatni post: rafal12999
  Przekazywanie wskaźnika przez referencję w Qt Trojan3000 3 13425 10.12.2019 13:16
Ostatni post: Ajgor
  Proszę o pomoc w uzupełnieniu ankiety dt. Zawodu Programisty MaleMonki 0 3032 17.11.2019 12:47
Ostatni post: MaleMonki
  Spring framework – jakie strony polecacie do nauki? olek23 5 7585 15.11.2019 15:57
Ostatni post: Alsenas
  Programowanie windy (problem) w C++ mysza2323 2 6623 06.11.2019 23:04
Ostatni post: mysza2323
  Programy w C ~Anonim 1 6897 22.10.2019 17:48
Ostatni post: Szachista
  Książki do nauki C# olek23 14 20525 17.10.2019 13:06
Ostatni post: Ajgor
  Wyświetlanie informacji z bazy danych na stronie www PitPlay 1 8106 16.09.2019 11:18
Ostatni post: Ajgor
  Błąd przy uruchamianiu programu w Java z wiersza poleceń Physicist 3 4545 30.08.2019 14:16
Ostatni post: Physicist
  Python z wiersza poleceń Physicist 15 21738 21.08.2019 20:14
Ostatni post: Physicist
  Transfer plików via FTP Visual Basic FireBytes 3 7058 15.08.2019 07:41
Ostatni post: Szachista