Witamy na forum PC Format Zapraszamy do REJESTRACJI


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

[C++] programik do wytlumaczenia

#11
RE: [C++] programik do wytlumaczenia
nie za bardzo on dziala nie zlicza poprawnie Wow wpisuje 1234 enter 1234 to wypisuje ze 1 jest 0 trojek 1 , pozycja 2 pusto i tak samo na 4 Wow

nie wiem pokickane to troszku tak to jest jak sie nie chce uczyc Smutek moze ktos gotowca by mi zrobil takiego zeby dobrze dzialal ??:>Smutek
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#12
RE: [C++] programik do wytlumaczenia
(14.05.2009, 16:25)Boryspog napisał(a):
(14.05.2009, 15:10)~Anonim napisał(a): No ja myślę, że switch się nie przyda tutaj, bo jest głupi. Zwykła pętla i if:
Kod:
unsigned rozmiar_tablicy, ilosc_1lub3=0;
for(unsigned i=0; 0<rozmiar_tablicy; ++i)
{
if(tab[i]=2||tab[i]=4)
cout << i << " ";
else
++ilosc_1lub3;
}
Kod niepełny ofc, więc go nie skompilujesz, ale jeśli to rozumiesz to napiszesz sam. I nie wiem, czy bezbłędnie jest, bo nie kompilowałem tylko robię to na szybkości.
W wyrażeniu if, chyba zamiast == wstawiłeś =, przez co najprawdopodobniej program wypisze wszystkie indeksy tablicy. Błąd niby niewielki, choć kompilator nie zwróci na to uwagi - mogłoby to trochę namieszać autorowi wątku, gdyby nie zwrócił na to uwagi.

Ulala, dobrze, że przyuważyłeś... Ale mi wstyd... Wesoły Język
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#13
RE: [C++] programik do wytlumaczenia
Może wczytaj tablicę znaków, skoro nie umiesz wczytywać cyfr (powinieneś wstawić białe znaki między danymi, np. 1(spacja)2(spacja)3(spacja) albo 1(Enter)2(Enter)3(Enter)).
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#14
RE: [C++] programik do wytlumaczenia
dzieki za pomoc za pozno odpisuje ale dziex mozna zamknąć Wesoły Wesoły
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
Programy: Polecane / Nowe / Inne




Podobne wątki ([C++] programik do wytlumaczenia)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Prosty programik w Javie Physicist 4 7437 24.05.2015, 00:05
Ostatni post: koneton
  Mini programik- BATCH rafineria888 6 2950 12.08.2013, 13:28
Ostatni post: rafineria888
  Pascal programik z procedurami sprawdzenie Thiv 0 1041 14.05.2012, 22:53
Ostatni post: Thiv

Skocz do:


Wybrane wątki ([C++] programik do wytlumaczenia)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Python z wiersza poleceń Physicist 15 21560 21.08.2019 20:14
Ostatni post: Physicist
  Transfer plików via FTP Visual Basic FireBytes 3 7044 15.08.2019 07:41
Ostatni post: Szachista
  Menu wysuwane z boku patryk67 1 7767 07.08.2019 12:43
Ostatni post: aht
  Visual Basic Excel l.całkowitą przedstawić w postaci szesnastkowej fugaz 4 9688 18.06.2019 21:36
Ostatni post: fugaz
  Nauka do Olimpiady Informatycznej? piotr0905 1 9147 08.06.2019 16:50
Ostatni post: wlisik
Ściana Prosta gra w Builder C++ Kiranek1 1 9132 31.05.2019 15:20
Ostatni post: Szachista
  Menu (Nie widoczne długie opisy) wanhelsing 5 11176 28.04.2019 19:31
Ostatni post: koneton
  Skrypt usuwający pliki sylwiaa1 2 4471 28.04.2019 15:20
Ostatni post: sylwiaa1
  Środowisko do assemblera Physicist 4 10403 21.04.2019 14:04
Ostatni post: Ajgor
  VBA excel dmjs 6 10676 17.04.2019 10:20
Ostatni post: ptrick
  C++ - sens pogłębiania nauki gbr 5 10365 25.03.2019 12:53
Ostatni post: koneton
  Klasa wewnętrzna w C++ Physicist 4 10016 23.03.2019 18:28
Ostatni post: Physicist
  Ruby on Rails - tutoriale luciussulla 0 9125 23.03.2019 16:49
Ostatni post: luciussulla
Big Grin Czy dostane sie technikum informatycznego klaudiusz20046 6 12764 21.03.2019 01:28
Ostatni post: UnableToSee
  [C#] Program do moderacji czatów gier wiktrom12 0 9619 07.03.2019 15:33
Ostatni post: wiktrom12