Witamy na forum PC Format Zapraszamy do REJESTRACJI


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Czarny monitor (brak obrazu) - brak dzwieku bios

#11
RE: Czarny monitor (brak obrazu) - brak dzwieku bios
Zamień miejscami na płycie głównej włącznik z resetem, wciśnij reset i zobacz czy odpali. Może w przycisku power leży problem...
pozdrawiam, bjwrc8
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#12
RE: Czarny monitor (brak obrazu) - brak dzwieku bios
Na jakim innym zasilaczu sprawdzałeś?
Człowiek uczy się na własnych błędach. ....Choć pewnie wolałby uczyć się na cudzych.
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#13
RE: Czarny monitor (brak obrazu) - brak dzwieku bios
Sprawdź na innym zasilaczu, mimo to że kontrolki świecą. Sam miałem taki problem i bez wymiany zasilacza sie nie obeszło, trzeba było kupować nowy.
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: chrome
#14
RE: Czarny monitor (brak obrazu) - brak dzwieku bios
(27.09.2012, 19:16)bjwrc8 napisał(a): Zamień miejscami na płycie głównej włącznik z resetem, wciśnij reset i zobacz czy odpali. Może w przycisku power leży problem...

Pisałem ze odpalałem na styk, po wlaczeniu kreca sie tylko wentylatorki.

(27.09.2012, 19:17)BornToEat napisał(a): Na jakim innym zasilaczu sprawdzałeś?

megbajt mgb-350s atx

(27.09.2012, 19:19)Kwiecio007 napisał(a): Sprawdź na innym zasilaczu, mimo to że kontrolki świecą. Sam miałem taki problem i bez wymiany zasilacza sie nie obeszło, trzeba było kupować nowy.

Sprawdzałem, miezylem napiecia tez i wszystko było wporzadku.
 System operacyjny: windows_98_nt Przeglądarka: firefox
#15
RE: Czarny monitor (brak obrazu) - brak dzwieku bios
Cytat:Sprawdzałem, miezylem napiecia tez i wszystko było wporzadku.

czyli na zasilaczu megbajt mgb-350s atx, komputer się uruchamiał i nie było problemu?
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: chrome
#16
RE: Czarny monitor (brak obrazu) - brak dzwieku bios
(27.09.2012, 19:22)Kwiecio007 napisał(a):
Cytat:Sprawdzałem, miezylem napiecia tez i wszystko było wporzadku.

czyli na zasilaczu megbajt mgb-350s atx, komputer się uruchamiał i nie było problemu?

Nie, komputer sie nie uruchamia, nawet bios sie nie uruchamia ... zadne podzespoly nie pracuja ...
 System operacyjny: windows_98_nt Przeglądarka: firefox
#17
RE: Czarny monitor (brak obrazu) - brak dzwieku bios
Przecież ten Megabajt to jeszcze gorsze, słabsze i ogólnie bardziej shitowe ścierwo od tego twojego zasilacza. przy tym megabajcie to twój jest markowy :D
Sprawdź na porządnym i markowym zasilaczu.
Człowiek uczy się na własnych błędach. ....Choć pewnie wolałby uczyć się na cudzych.
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#18
RE: Czarny monitor (brak obrazu) - brak dzwieku bios
Mozliwe, postaram sie sprawdzic jeszcze raz zasilacz i procesor.
Szczerze watpie aby bylo to zasilanie bo jak odepne pasek ata od hdd i cdromu to normalnie startuja
 System operacyjny: windows_98_nt Przeglądarka: firefox
Programy: Polecane / Nowe / Inne



Użytkownicy forum szukali:
brak dźwięku biosu przy włączaniu komputerabrak dźwięku przy włączaniu komputeraBrak dzwieku przy wlaczaniu komputerabrak sygnału biosbrak ekranu biosubrak biosu czarny ekranbrak sygnału bios czarny ekranbrak sygnalu biosBrak dźwięku biosbrak post bios

Podobne wątki (Czarny monitor (brak obrazu) - brak dzwieku bios)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z wyświetlaniem obrazu "brak synchronizacji" Raivik 1 625 09.03.2019, 18:52
Ostatni post: Raivik
  monitor wyświetla napis disconnector po czym ekran staje się czarny viczii 0 869 22.09.2018, 12:26
Ostatni post: viczii
  Brak obrazu po włączeniu laptopa Grzesiek11 3 719 16.07.2018, 16:59
Ostatni post: MonteCristo

Skocz do:


Wybrane wątki (Czarny monitor (brak obrazu) - brak dzwieku bios)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  spalona grafika - czy zmieniać zasilacz pod nową piosk 4 1002 13.08.2019 13:35
Ostatni post: MonteCristo
  rundll32.exe mikolaj95 7 776 13.08.2019 01:36
Ostatni post: Illidan
  komputer spowalnia co kilka minut Bazus2 3 749 10.08.2019 05:29
Ostatni post: Illidan
  Net FW 4 = BSoD win xp Nazgulowsky 1 651 07.08.2019 21:57
Ostatni post: paintedfireworks
  Brak sygnału na kablu hdmi Husiak 1 598 06.08.2019 21:38
Ostatni post: MonteCristo
  Nowy komp, freezy przy logowaniu. Orsson 4 784 06.08.2019 15:33
Ostatni post: MonteCristo
  Komputer nie chce się uruchomić Wikor 1 440 04.08.2019 21:33
Ostatni post: pieterman09
  mrugający ekran CRUTION 2 847 03.08.2019 17:32
Ostatni post: Squeazz
  Nagłe spadki fps xan10 5 690 03.08.2019 15:59
Ostatni post: wojownikhaha
  G.Skill ripjaws gwarancja producenta kaimep 1 552 03.08.2019 15:49
Ostatni post: pieterman09
  Po awarii zasilania komputer zaczął zacinać się chwilę po włączeniu. BartexVP 11 1396 03.08.2019 01:55
Ostatni post: BartexVP
  Blue screen + uszkodzony kosz (win 10) kileras1 8 781 02.08.2019 20:32
Ostatni post: Officer Crabtree
  Notorycznie wyskakujący komunikat "Nie rozpoznano urządzenia USB" Piotr1616 3 1142 31.07.2019 15:06
Ostatni post: DarekNak
  Wysoka temperatura cpu w Biosie deathmenxdd 10 1079 29.07.2019 12:26
Ostatni post: pieterman09
  Logi a display port/usb kileras1 3 562 29.07.2019 12:22
Ostatni post: kileras1