Witam!
Niedawno nagrałem sobie z "YouTube" na DVD film "W krzywym zwierciadle: Witaj Święty Mikołaju".
Pobrałem z "YouTube" film w pliku AVI i nagrałem za pomocą "Free Video to DVD Converter".
Z tego co słyszałem, na własny użytek można...
Tuż po zakończeniu nagrania wyciągnąłem DVD z napędu komputera i włożyłem do stacjonarnego DVD ("SONY RDR-AT100"). Film automatycznie wystartował.
Przeleciałem na szybkich, żeby sprawdzić, czy cały film działa - i do końca nie było problemów.
Dziś wkładam płytę do stacjonarnego DVD i... Przez ok. minutę był napis "Loading (Ładowanie)", a gdy chciałem puścić odtwarzanie i wcisnąłem "PLAY" wyskoczył napis:
Nie wiem, co może być tego przyczyną?
Źle nagrałem tę płytę? A może płyta jakaś stara (uszkodzona)?
Te płyty mam ze 3 lata, a ostatnio takie upały. Może nadmierna temperatura im zaszkodziła?
Na komputerze poszła bez problemu.
Bezpośrednio po zakończeniu nagrywania w stacjonarnym DVD też działała.
Nagrywałem ze 2 dni temu.
Czy to może oznaczać, że coś się dzieje z laserem stacjonarnego DVD?
A może powinienem spróbować nagrać to jeszcze raz na innej płycie?
Z góry dzięki za odpowiedź
.
Niedawno nagrałem sobie z "YouTube" na DVD film "W krzywym zwierciadle: Witaj Święty Mikołaju".
Pobrałem z "YouTube" film w pliku AVI i nagrałem za pomocą "Free Video to DVD Converter".
Z tego co słyszałem, na własny użytek można...
Tuż po zakończeniu nagrania wyciągnąłem DVD z napędu komputera i włożyłem do stacjonarnego DVD ("SONY RDR-AT100"). Film automatycznie wystartował.
Przeleciałem na szybkich, żeby sprawdzić, czy cały film działa - i do końca nie było problemów.
Dziś wkładam płytę do stacjonarnego DVD i... Przez ok. minutę był napis "Loading (Ładowanie)", a gdy chciałem puścić odtwarzanie i wcisnąłem "PLAY" wyskoczył napis:
Cytat:Can not play (Nie można odtworzyć tej płyty).
Nie wiem, co może być tego przyczyną?

Źle nagrałem tę płytę? A może płyta jakaś stara (uszkodzona)?
Te płyty mam ze 3 lata, a ostatnio takie upały. Może nadmierna temperatura im zaszkodziła?
Na komputerze poszła bez problemu.
Bezpośrednio po zakończeniu nagrywania w stacjonarnym DVD też działała.
Nagrywałem ze 2 dni temu.
Czy to może oznaczać, że coś się dzieje z laserem stacjonarnego DVD?
A może powinienem spróbować nagrać to jeszcze raz na innej płycie?
Z góry dzięki za odpowiedź