~Anonim
Niezarejestrowany
15.08.2006, 20:19
GeeXboX
Mam problemy może nie z samym programem lecz że nie otwiera mi się płyta , tak jakby nie była bootowalna. Wszystko zrobiłem jak było opisane w PC Format 07/2006. Dodam że wasza płytka z tegoż numeru otwiera się normalnie. Za jakieś sugestie dzięki.
~Anonim
Niezarejestrowany
16.08.2006, 08:50
RE: GeeXboX
Masz w biosie ustawione botowanie CD-ROM?Można to sprawdzić.Kiedy
włączysz komputer naciśnij klawisz Delete lub F2.W biosie przejdź do zakładki Advanced BIOS Features pozycja First Boot Device powinna być ustawiona na CD-ROM.
~Anonim
Niezarejestrowany
16.08.2006, 08:53
~Anonim napisał(a):Masz w biosie ustawione botowanie CD-ROM?Można to sprawdzić.Kiedy
włączysz komputer naciśnij klawisz Delete lub F2.W biosie przejdź do zakładki Advanced BIOS Features pozycja First Boot Device powinna być ustawiona na CD-ROM.

tu nie chodzi o bootowanie a autoodtwarzanie

.
Prawo klik na ikone napędu --> otwórz działa ? skoro inne płytki działają jak należy to wiana po stronie nośnika.
~Anonim
Niezarejestrowany
16.08.2006, 10:51
W biosie jest dobrze, bo orginalna płyta z nr 7 otwiera się GeeXboX. Kupiłem inne płytki CD. Sprubuje jeszcze na nich.
~Anonim
Niezarejestrowany
16.08.2006, 11:16
Ja nagrałem GeeXbox tak jak zostało opisane w PCFormacie ale zaznaczyłem dodatkowe kodeki które zostaną pobrane z internetu(z powodu ograniczeń licencyjnych nie mogą być dystrybuowane razem z GeeXboksem).W nawiasie cytat z PCFormatu.Potem zastały pobrane
wszystkie kodeki jakie były możliwe do pobrania.Tak powstały plik ISO nagrałem w Nero.Umnie jest wszystko wporządku.Może brak jakiegoś kodeka?
~Anonim
Niezarejestrowany
16.08.2006, 22:55
Zrobiłem wszystko tak jak było opisane w gazecie. Wgrałem specjalnie Ashampo Burning Studio 5 bo taka była wzmianka. Nagrywałem też w Nero i nic.Napisałeś że wypaliłeś sam obraz ISO a nie całego GeeXboksa. Może to jest ten problem. Chyba nie bo też się nie udało.
~Anonim
Niezarejestrowany
17.08.2006, 13:32
Mogę ci udostępnić moją wersje GeeXboksa.Dla ciebie założyłem osobne konto na wp.Pod tym adresem zenek10000

wp.pl znajdziesz plik iso
GeeXboksa.Wypal go w NeroStartSmart.Jakby w razie jakiś problemów to
napisz co za płytkę próbujesz odtworzyć tym GeeXboksem.Ten program odtwarza bardzo dużo różnych formatów.Może twój format jest nietypowy.Napisz o tym.Hasło do konta brzmi tak (aaazzzbbb111)bez nawiasów.Ztego konta ja osobiście ściągałem i u siebie wypaliłem na
CD-ROM nie ma żadnych problemów z odtworzeniem filmu z płyt.
~Anonim
Niezarejestrowany
24.08.2006, 21:49
Dzięki za pomoc, coś nie jest tak z moim kompem. Kolega ściągnoł ISO z Wp wszystko jest OK. U mnie jest jak było. Wychodzi na to że coś nie jest tak z moją nagrywarką lub sterownikami do niej(Samsung Ts-h162c TS10)