09.02.2012, 22:27
Genius 5050 v2 vs. Logitech Z-5500
Witam serdecznie. Jakiś czas temu kupiłem głośniki Genius 5050 v2 i jestem z nich strasznie zadowolony. Usłyszałem, jak wiele mi umykało, gdy korzystałem z tandetnych głośników. Mimo to postanowiłem kupić mocniejsze głośniki, w związku z przypływem gotówki w najbliższym czasie. Szukam głośników do 800zł (mogą być używane). Logitechy Z-5500 można kupić za 750zł używane. No i tutaj moje pytanie, czy duża jest różnica między tymi głośnikami ? Bo jak mam wydać tyle kasy, a różnica ma być nieznaczna, to nie zdecyduje się na wymianę. Pytam, ponieważ nie znam się na tym zbytnio. Może ktoś miał kontakt z obydwoma zestawami ? Czy negatywny wpływ na dźwięk ma fakt, że Logitechy są w plastikowych obudowach ?
Przede wszystkim odczekuje od głośników czystego grania. Cenię to bardziej, niż nieczyste dudnienie. Oczywiście zestaw 5.1, do przestrzennego dźwięku.
Przede wszystkim odczekuje od głośników czystego grania. Cenię to bardziej, niż nieczyste dudnienie. Oczywiście zestaw 5.1, do przestrzennego dźwięku.
Taki sobie, ciekawski człowiek...