Witamy na forum PC Format Zapraszamy do REJESTRACJI


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Jaki prosty program w Borland?

#1
Jaki prosty program w Borland?
Witam. Dostałem zadanie na ferie, żeby napisać jakiś prosty program w Borland. Problem w tym, że nie mam pomysłu co napisać. Jeden ode mnie piszą program, który będzie liczył pole powierzchni całkowitej czy objętość figur 3d (mega proste do zrobienia), drugi pisze program, który będzie zapisywał do plików oceny z różnych przedmiotów i wyliczał ich średnie, a ja nie mam pomysłu co mógłbym napisać. Fajnie by było jakby posiadał kilka różnych opcji i był przy tym bardzo łatwy do napisania, np. w ciągu jednego dnia, żebym miał czas na inne, ważniejsze w tym momencie sprawy dla mnie.
Prosiłbym tylko o proste pomysły. Wesoły
"Nigdy nie kłóć się z głupcem - ludzie mogą nie dostrzec różnicy" prawa Murphy'ego

Sprzęt w profilu.

Pozdrawiam Chr1stian
 System operacyjny: windows_98_nt Przeglądarka: firefox
#2
RE: Jaki prosty program w Borland?
Witam, co znaczy Borland? Masz na myśli Borland C++Builder bądź Borland Delphi? Jeśli tak, to możesz stworzyć prostą grę (np. polegająca na szukaniu pasujących obrazków, które są zakryte - po kliknięciu obrazek się odsłania i trzeba znaleźć pasujący i jeśli nie trafiło się, to obrazki się zakrywają, a w przeciwnym wypadku pozostają odkryte i gracz uzyskuje punkt) z użyciem graficznego interfejsu.
 System operacyjny: windows_eight Przeglądarka: firefox
#3
RE: Jaki prosty program w Borland?
To się nazywa Memory: http://www.web-games-online.com/memory/
Nie pomagam na PW (ew. odpłatnie). 
I osobom z roszczeniowym podejściem. I osobom niedbającym o poprawność językową.
Jak podawać logi
Jeśli nie odpowiadam w danym wątku przez >3 dni - proszę o przypomnienie na PW z linkiem do wątku w treści.




 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#4
RE: Jaki prosty program w Borland?
Tak tak, przepraszam AtSzachista za niedoprecyzowanie. Oczywiście chodzi mi o C++ Builder 6 BorlandOczko.
Tak swoją drogą zdecydowałem się zrobić stoper, minutnik i takie bajery, tylko, że poszczególne elementy chciałbym zrobić na osobnych "stronach". Jaki jest najprostszy sposób na to, bo nie chciałbym za każdym razem zmieniać właściwość Visible danego obiektu.
"Nigdy nie kłóć się z głupcem - ludzie mogą nie dostrzec różnicy" prawa Murphy'ego

Sprzęt w profilu.

Pozdrawiam Chr1stian
 System operacyjny: windows_98_nt Przeglądarka: firefox
#5
RE: Jaki prosty program w Borland?
Jest taki komponent (w zakładce Win32) o nazwie PageControl, którzy pozwoli Ci zrealizować osobne "strony" na każdy"bajer".
 System operacyjny: linux_ubuntu Przeglądarka: firefox
Programy: Polecane / Nowe / Inne




Podobne wątki (Jaki prosty program w Borland?)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Poszukuję pomysłu na prosty program ;) janciu96 4 25652 13.12.2019, 23:32
Ostatni post: Ajgor
  Chciałbym zrobić prosty plik exe z jedną funkcją densour 4 14504 09.08.2018, 16:24
Ostatni post: Ajgor
  Prosty program w języku C. Matrix1001 0 9558 26.05.2015, 17:19
Ostatni post: Matrix1001

Skocz do: