12.02.2019, 22:58
Kompletny zestaw do 4 000zł
Witam,
zacząłem wgłębiać się w aktualne podzespoły, ale chyba już zbyt duża przepaść się zrobiła między moją wiedzą a techniką
Prośba do Was o dobranie dla mnie kompletnego zestawu 
Maksymalnie chciałbym przeznaczyć na zestaw do 4 000zł - jeśli warto trochę dołożyć, proszę śmiało pisać.
- Czy zamierzasz podkręcać?
Początkowo z pewnością nie, ale w przyszłości pewnie będzie trzeba - także dobrze gdyby zestaw był podatny na podkręcanie oraz obudowa mogła pomieścić jakieś lepsze chłodzenie.
- Czy potrzebne ci USB 3.0 i SATA 3?
USB 3.0 koniecznie
- Czy potrzebne ci są porty 5.1 dla głośników?
Nie
- Czy masz coś ze starego komputera (np. obudowa, dysk i nagrywarka, proszę podać interfejs IDE/ATA lub SATA)?
Nie
- Jaki masz monitor (wielkość i rozdzielczość natywna)?
LG 29UM58-P - 29", 2560x1080
- Do czego wykorzystujesz komputer?
Typowo domowe zastosowanie(internet, filmy)
hobbystyczne programowanie w PHP, Java
sporadycznie potrzebuję wykorzystać Photoshopa
krótkie granie w najnowsze tytuły
- Czy potrzebna ci nagrywarka (zważywszy na fakt, że system można zainstalować z pendrive)?
Nie
- Jakie dodatkowe części lub peryferia potrzebujesz?
Nie potrzebuję(monitor, klawiaturę oraz myszkę mam)
- Jaki system operacyjny chcesz zainstalować?
Windows 10
Dla moich potrzeb prawdopodobnie można by kupić sprzęt za połowę budżetu, jednakże szukam komputera który za rok-dwa ciągle będzie ok
zacząłem wgłębiać się w aktualne podzespoły, ale chyba już zbyt duża przepaść się zrobiła między moją wiedzą a techniką

Maksymalnie chciałbym przeznaczyć na zestaw do 4 000zł - jeśli warto trochę dołożyć, proszę śmiało pisać.
- Czy zamierzasz podkręcać?
Początkowo z pewnością nie, ale w przyszłości pewnie będzie trzeba - także dobrze gdyby zestaw był podatny na podkręcanie oraz obudowa mogła pomieścić jakieś lepsze chłodzenie.
- Czy potrzebne ci USB 3.0 i SATA 3?
USB 3.0 koniecznie
- Czy potrzebne ci są porty 5.1 dla głośników?
Nie
- Czy masz coś ze starego komputera (np. obudowa, dysk i nagrywarka, proszę podać interfejs IDE/ATA lub SATA)?
Nie
- Jaki masz monitor (wielkość i rozdzielczość natywna)?
LG 29UM58-P - 29", 2560x1080
- Do czego wykorzystujesz komputer?
Typowo domowe zastosowanie(internet, filmy)
hobbystyczne programowanie w PHP, Java
sporadycznie potrzebuję wykorzystać Photoshopa
krótkie granie w najnowsze tytuły
- Czy potrzebna ci nagrywarka (zważywszy na fakt, że system można zainstalować z pendrive)?
Nie
- Jakie dodatkowe części lub peryferia potrzebujesz?
Nie potrzebuję(monitor, klawiaturę oraz myszkę mam)
- Jaki system operacyjny chcesz zainstalować?
Windows 10
Dla moich potrzeb prawdopodobnie można by kupić sprzęt za połowę budżetu, jednakże szukam komputera który za rok-dwa ciągle będzie ok