07.11.2018, 23:31
Komputer dla gracza do 1800zł na używanych częściach.
Witam wszystkich forumowiczów. Z racji że jakiś czas nie "siedziałem" w zestawach komputerowych to nie wiem jaki najlepszy zestaw kupię do kwoty około 1800zł. Muszę kupić jak najmocniejszy komputer do ww. kwoty. Ze starego peceta zostawiam do nowego Dysk HDD 1TB, Napęd i Czytnik kart także one nie będą nam potrzebne.
Resztę pasuje wymienić bo nie ma sensu reanimować trupa.
Zaznaczam że części nie muszą być nowe, jeżeli używane będą wydajniejsze w podobnej cenie zakupie używane.
Do złożenia tego potworka będę potrzebował Płytę główną, odpowiedni do niej procesor (najlepiej intela), Pamięć RAM (myślę że 16GB wystarczy), Kartę Graficzną (najlepiej nvidia), zasilacz który to wszystko bezawaryjnie pociągnie, jakąś niedrogą obudowę do tego i dysk SSD na system.
Pytanie brzmi tylko jaka konfiguracja w tych pieniądzach będzie najwydajniejsza.
To pytanie zostawiam wam drodzy forumowicze i czekam na ciekawe propozycje.
Pozdrawiam.
Resztę pasuje wymienić bo nie ma sensu reanimować trupa.
Zaznaczam że części nie muszą być nowe, jeżeli używane będą wydajniejsze w podobnej cenie zakupie używane.
Do złożenia tego potworka będę potrzebował Płytę główną, odpowiedni do niej procesor (najlepiej intela), Pamięć RAM (myślę że 16GB wystarczy), Kartę Graficzną (najlepiej nvidia), zasilacz który to wszystko bezawaryjnie pociągnie, jakąś niedrogą obudowę do tego i dysk SSD na system.
Pytanie brzmi tylko jaka konfiguracja w tych pieniądzach będzie najwydajniejsza.
To pytanie zostawiam wam drodzy forumowicze i czekam na ciekawe propozycje.
Pozdrawiam.