~Anonim
Niezarejestrowany
21.08.2006, 14:21
Kurs Blendera, rozciąganie cylindra [wydzielone]
POMOCY
utknęłam na punkcie 6 nie chce mi się ten cylinder za nic w świecie rozciągnąć czasem tylko kilka elementów mi się wysuwa, ale całości ni huhuco robię żle ??
POMOCY
~Anonim
Niezarejestrowany
21.08.2006, 18:48
RE: Kurs Blendera
~Anonim
Niezarejestrowany
21.08.2006, 21:01
dzięki ale niestety dalej nie dziala juz nie wiem o co może chodzić
~Anonim
Niezarejestrowany
22.08.2006, 08:08
Może poprostu żle zaznaczyłeś ścianki.
~Anonim
Niezarejestrowany
22.08.2006, 08:13
to w jaki sposób to mam zaznaczyć zaznaczałam i owal bryły i górne krawędzie i nie dziala ale będę jeszcze dzisiaj próbować proszę o poradę co ma być dokładnie zaznaczone???
~Anonim
Niezarejestrowany
22.08.2006, 08:25
Przejdź do trybu zaznaczania ścianek. W centralnych częściach trójkątów tworzących podstawę cylindra pojawią się kropki. Ustaw cylinder tak aby widoczny był z boku. Wciskając kalwisz B uzyskasz możliwość zaznaczania przy użyciu obwiedni. Zaznacz ścianki podstawy cylindra (w tej chwili powinny być widoczne jako linia ze względu na widok z boku). Po zaznaczeniu naciśnij Ctrl+Alt+G i kliknij na strałkę odpowiadającą kierunkowi w którym chcesz przesunąć ścianki podstawy. Strzałki pojawią się w pobliżu zaznaczonych ścianek.
~Anonim
Niezarejestrowany
22.08.2006, 20:59
nic z tego zaznaczam tak jak pokazujecie i nie dziala dalej porusza sie cala bryła, a nie rozciąga się
~Anonim
Niezarejestrowany
22.08.2006, 21:31
RE: Kurs Blendera, rozciąganie cylindra [wydzielone]
To kliknij jeden kwadracik prawym przyciskiem myszy a pozostałe 31 z shiftem. Dłógotrwałe ale mi sie tylko tak udało. Jak pomoże to napisz bo niema sensu żeby inni odpowiadali a problem będzie rozwiązany.