~Anonim
Niezarejestrowany
17.04.2006, 11:28
LEXMARK X1180 problem z instalacją
Witam, mam problem z drukarką, pierwszy raz coś takiego się pojawiło mianowicie przy uruchomieniu jej aby drukowała wyskakuje taki komunikat " Nie można zakończyć operacji.Usługa buforowania wydruku nie jest uruchomiona". Czym to może być spowodowane ze dostaję taki komunikat, przypomne że sterowniki zainstalowało bez problemu a skaner działa bez zarzutów a drukarka niet.
Liczba postów: 4378
Liczba wątków: 203
17.04.2006, 11:45
RE: LEXMARK X1180 problem z instalacją
Narzędzia administracyjne -> Usługi -> Bufor wydruku
Na automatycznie i włącz.
~Anonim
Niezarejestrowany
17.04.2006, 11:50
Ok tak zrobiłem, teraz coś innego jest, jak instaluję sterownik drukarki to po instalacji wyskakuje taki komunikat " Wystąpił błąd podczas instalacji urządzenia.Określony monitor wydruku jest nieznany." Normalnie załamka, nigdy nie miałem problemów z instalacją lexmarka a tu już ręce opadają.Nie wiem czy mnie nie czeka instalacja na nowo systemu no ale to już jest wkurzające.
Liczba postów: 4378
Liczba wątków: 203
17.04.2006, 11:52
Instalujesz sterownik po raz drugi? Hmmm... po co?
Zostały chyba jakieś śmiecie w systemie - proponuję odinstalować wpierw stary sterownik i w ogóle powywalać wszystko co z drukarką związane.
~Anonim
Niezarejestrowany
17.04.2006, 12:14
No nie, przed inst.odinstalowałem a raczej powywalałem wszystko co z nią związane i dopiero inst. na nowo, normalnie jestem tak zdesperowany ze chyba system na nowo zainst. bo drukarka jest mi pilnie potrzebna,tylko że znowu wszystko instalować to jest wnerwiające.
Skaner normalnie działa w programie a drukarka ? ehh
Dodam że to akurat moja kobieta

instalowała i od tej pory nie idzie drukarka.
A żeby było ciekawiej to przy każdorazowym załączeniu kompa wyskakuje że znalazło nowy sprzęt i chce instalować no to ja mu sru płytkę ze sterownikami Lexmarka zapodaje i instaluje on automatycznie i po instal. wyskakuje dalej ten sam komunikat.