Witamy na forum PC Format Zapraszamy do REJESTRACJI


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Ładuje mi bios i system nie za każdym razem.

#1
Ładuje mi bios i system nie za każdym razem.
Cześć Oczko Od wczoraj mam problem z kompem. Czasami, gdy kliknę uruchom ponownie, bądź wyłączę go i po jakimś czasie będę chciał włączyć (np. wyłączyłem wczoraj wieczorem, włączałem przed chwilą), nie ładuje mi ani biosu, ani windowsa. Tzn. ekran był cały czarny, a komputer, mimo, że wszystkie wentylatory pracowały i świeciły się diody zasilania i dysku (ta nie mrugała, tylko świeciła jednostajnie, jeśli ma to znaczenie), nie odpowiadał. Gdy wyłączę listwę zasilania, za drugim, czy trzecim razem odpala bez problemu, z tym, że na ekranie ładowania biosu pisało coś "system failed" (nie podało przyczyny :\) i ładowanie przez "UEFI" odliczało mi 10 sekund. Komp ma 2 tygodnie. Skanowanie antywirusem AVG Anti-Virus Free Edition nie wykazało żadnych zagrożeń.

Mój sprzęt:
Procesor: Intel Core i5 2500K 3.30GHz At 4.2Ghz
Chłodzenie proc.: Thermalright HR-02 - Macho Rev. 2
Pł. gł.: AsRock Z77 EXTREME 4
Karta graf.: Asus GTX670 Direct CU II TOP
RAM: Patriot 2x4GB DDR3 1600Mhz CL9 (dual channel)
Dysk: Seagate Barracuda ST1000DM003 1TB
Zasilacz: Thermaltake Smart 630W
Obudowa: Zalman Z9 Plus
System: Windows 7 Home Premium 64 bit (oryginalny ;p)

Procesor podkręcony przez podniesiony mnożnik do 42. Wlaczony Internal PLL Voltage. Wylaczony Intel SpeedStep Technology i Spread Spectrum. Testowany w stresie nie wykazał żadnych błędów...
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: chrome
Programy: Polecane / Nowe / Inne



Użytkownicy forum szukali:
za kazdym razem laduje sie bios

Podobne wątki (Ładuje mi bios i system nie za każdym razem.)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Czy grafika pójdzie na każdym MOBIE? Wengielczyk 10 1505 03.08.2012, 16:45
Ostatni post: Wengielczyk
Cry Płyta główna nie startuje poprawnie za pierwszym razem,a za 3 lub nawet 6. Sony13 1 1434 29.07.2012, 12:34
Ostatni post: Sony13
  Wiekowy komputer - odpala, ale nie ładuje windy dudek970 2 1436 19.07.2012, 13:45
Ostatni post: proallone14

Skocz do:


Wybrane wątki (Ładuje mi bios i system nie za każdym razem.)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Lagi lapka CzeCzeN 2 18523 22.08.2012 04:10
Ostatni post: resont
  Czy mój sprzęt da radę z CrossFireX ? resont 26 29633 22.08.2012 03:09
Ostatni post: resont
Ściana Myszka przestaje reagować wdowa_tychy 0 13551 22.08.2012 01:19
Ostatni post: wdowa_tychy
  karta graficzna do phenom II 965 marchena666 13 22412 21.08.2012 22:57
Ostatni post: Patrykx12
  Radeon 9600 problem z grami BlackDeath 15 20770 21.08.2012 22:42
Ostatni post: BadBoy001
  IBM Lenovo M58 sff pionowo Scoff 2 41673 21.08.2012 21:34
Ostatni post: Scoff
Scared Losowe zwiechy i BSODy Kubo_O 5 11265 21.08.2012 21:14
Ostatni post: Grisz
  Czy da się go jeszcze uratować? jaroosz 3 6732 21.08.2012 21:12
Ostatni post: Grisz
Sad nie mogę otwożyć partycji. mt1996 6 11201 21.08.2012 20:09
Ostatni post: ludzikk
  kupno nowej kart graficznej , jaka ? xboxmen 5 11526 21.08.2012 20:00
Ostatni post: Dyzajash
  Przegrzewanie się Toshiba Satellite A300 POMOCY! cptMichaaX 1 46630 21.08.2012 19:21
Ostatni post: Grisz
  problem przy odpalaniu win7 kamros 4 12288 21.08.2012 19:12
Ostatni post: Grisz
  Temperatura karty graficznej ostry121 13 22637 21.08.2012 18:56
Ostatni post: muflon37
Big Grin Sukces, HD6850 z biosem HD6870- Czy sekcja zasilania wytrzyma? wdowa_tychy 0 10003 21.08.2012 18:23
Ostatni post: wdowa_tychy
  ASUS X53TK czy Samsung NP305E5A ? magnum146 1 11035 21.08.2012 17:08
Ostatni post: Patrykoller