29.10.2018, 22:04
Modernizacja komputera Intel i5 3470 do 1500-2000 zł
Witam,
poniżej co posiadam:
Procesor: Intel i5 3470 3,2 GHz
Płyta główna: MSI B75A-G43
RAM (w miare możliwości dokładny model): Crucial DDR3 Ballistix Sport 8GB 1600 (2 x 4GB) CL9
Karta graficzna: Radeon R9 280X MSI Gaming
Dysk twardy (przynajmniej informacja o ATA/SATA): SATA 1TB
Nagrywarka (informacja o ATA/SATA): nagrywarka jest, stara ale jara
Zasilacz (dokładny model): XFX TS 550W
Teraz najważniejsze czy co chcę zmodernizować. Karta graficzna zostaje, przynajmniej na razie. Zmodernizować chcę MOBO, RAM, CPU. Do wydania na ten cel mam między 1500 a 2000 zł. Ostateczna kwota tak na prawdę uzależniona od tego za ile sprzedam części które wymieniam. Będę szczery, że o ile 6 lat temu jak kupowałem podzespoły które teraz chcę wymienić byłem na bieżąco to teraz nie jestem zbytnio na czasie, dlatego liczę na pomoc forumowiczów
poniżej co posiadam:
Procesor: Intel i5 3470 3,2 GHz
Płyta główna: MSI B75A-G43
RAM (w miare możliwości dokładny model): Crucial DDR3 Ballistix Sport 8GB 1600 (2 x 4GB) CL9
Karta graficzna: Radeon R9 280X MSI Gaming
Dysk twardy (przynajmniej informacja o ATA/SATA): SATA 1TB
Nagrywarka (informacja o ATA/SATA): nagrywarka jest, stara ale jara

Zasilacz (dokładny model): XFX TS 550W
Teraz najważniejsze czy co chcę zmodernizować. Karta graficzna zostaje, przynajmniej na razie. Zmodernizować chcę MOBO, RAM, CPU. Do wydania na ten cel mam między 1500 a 2000 zł. Ostateczna kwota tak na prawdę uzależniona od tego za ile sprzedam części które wymieniam. Będę szczery, że o ile 6 lat temu jak kupowałem podzespoły które teraz chcę wymienić byłem na bieżąco to teraz nie jestem zbytnio na czasie, dlatego liczę na pomoc forumowiczów