Witam!
Otóż... Jestem posiadaczem "Nokii 6085" i czasem zdarzają się kłopoty z mocą sygnału (tzn. z zasięgiem).
Nieraz po odebraniu połączenia jest tak, że w słuchawce nikogo nie słychać. Zupełnie tak, jakby połączenia były automatycznie przerywane.
Czytałem takie oto porady na stronie "Nokii":
Ale może jest na to jakiś inny (równie prosty) sposób?
Pozdrawiam.
P.S. Czekam na pomysły
.
Otóż... Jestem posiadaczem "Nokii 6085" i czasem zdarzają się kłopoty z mocą sygnału (tzn. z zasięgiem).
Nieraz po odebraniu połączenia jest tak, że w słuchawce nikogo nie słychać. Zupełnie tak, jakby połączenia były automatycznie przerywane.
Czytałem takie oto porady na stronie "Nokii":
Cytat:Zrywane połączenia lub niezadowalająca jakość dźwięku podczas połączeń mogą być wynikiem słabej mocy sygnału lub chwilowego opuszczenia obszaru objętego zasięgiem sieci, albo po Twojej stronie, albo po stronie Twojego rozmówcy.
W sprawach dotyczących mocy sygnału w większości przypadków najlepiej zwrócić się do swojego operatora lub usługodawcy.
- Moc sygnału określają wskaźniki mocy sygnału po lewej stronie wyświetlacza. Wskaźniki te wydłużają się w górę, gdy moc sygnału rośnie, a skracają w dół, gdy sygnał słabnie
- Aby zwiększyć moc sygnału w telefonie, spróbuj delikatnie poruszać telefonem lub podejdź do okna (jeżeli aktualnie znajdujesz się wewnątrz budynku)
- Jeżeli stwierdzisz, że na pewnym obszarze moc sygnału jest stale niska, być może jest to spowodowane niewystarczającym zasięgiem sieci w tym miejscu. Więcej informacji na temat zasięgu sieci możesz uzyskać u swojego operatora lub usługodawcy...
Ale może jest na to jakiś inny (równie prosty) sposób?
Pozdrawiam.
P.S. Czekam na pomysły