01.11.2019, 19:00
Nowo złożony komputer nie daje oznak życia.
Witam, mam dosyć poważny problem. Po złożeniu komputera z nowych części ten nie daje oznak życia. Nic się nie włącza, zero reakcji, jakby nie było zasilania.
Zasilacz jest jednak sprawny - sprawdzałem go złączając zielony i czarny pin. Próbowałem odpalić płytę główną z samym procesorem poza obudową, złączając śrubokrętem piny od uruchamiania komputera (PWR SW) na płycie i nic. Nawet nie dostałem żadnego sygnału dźwiękowego od speakera.
Wydaje mi się że wszystko jest dobrze podpięte, sprawdzałem kable po kilka razy.
Jak myślicie, co może być powodem że nic nie działa? Mi się wydaje, że może to być wina uszkodzonej płyty głównej, lecz byłoby to dziwne, bo płyta jest nowa, nieużywana.
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
Specyfikacje:
AMD Ryzen 5 2600
MSI B450-A PRO MAX
Patriot 16GB 3200MHz Viper 4 CL16 (2x8GB)
PNY GeForce GTX 1660 XLR8 Gaming OC SF 6GB GDDR5
SilentiumPC Signum SG1 TG
SilentiumPC 500W Vero M2 Bronze
Plextor 512GB M.2 PCIe NVMe M9PeG
Wszystkie części kupiłem w x-komie.
Zasilacz jest jednak sprawny - sprawdzałem go złączając zielony i czarny pin. Próbowałem odpalić płytę główną z samym procesorem poza obudową, złączając śrubokrętem piny od uruchamiania komputera (PWR SW) na płycie i nic. Nawet nie dostałem żadnego sygnału dźwiękowego od speakera.
Wydaje mi się że wszystko jest dobrze podpięte, sprawdzałem kable po kilka razy.
Jak myślicie, co może być powodem że nic nie działa? Mi się wydaje, że może to być wina uszkodzonej płyty głównej, lecz byłoby to dziwne, bo płyta jest nowa, nieużywana.
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
Specyfikacje:
AMD Ryzen 5 2600
MSI B450-A PRO MAX
Patriot 16GB 3200MHz Viper 4 CL16 (2x8GB)
PNY GeForce GTX 1660 XLR8 Gaming OC SF 6GB GDDR5
SilentiumPC Signum SG1 TG
SilentiumPC 500W Vero M2 Bronze
Plextor 512GB M.2 PCIe NVMe M9PeG
Wszystkie części kupiłem w x-komie.