Witamy na forum PC Format Zapraszamy do REJESTRACJI


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Nowy Komputer z Morele - No Signal Detected

#1
Nowy Komputer z Morele - No Signal Detected
Witam,


zakupiłem na portalu morele taki sprzęt komputerowy : (załącznik)





Jako, że znajomi byli zadowoleni z usług składania komputera przez specjalistów z morele, a obecnie nie mam zbyt wiele czasu, również pokusiłem się na to rozwiązanie.
Zaczynam żałować.

Sytuacja wygląda następująco.
Złożoną jednostkę podłączyłem do prądu. To samo Monitor. Do monitora miałem dołączony kabel DVI-DVI.
W związku z tym połączyłem Monitor -> Grafika.
Po uruchomieniu komputera chodzi, lecz na ekranie żadnych reakcji oprócz napisu w prawym dolnym roku :
No Signal Detected.
Podłączyłem więc DVI-DVI , Monitor -> Grafika Zintegrowana .
No Signal Detected.
Wyjąłem ramy i powtórzyłem zabieg.
No Signal Detected.
Zamieniłem ramy miejscami, odpalałem na jednym ramie w każdym z 4 gniazd.
No signal Detected.
Wyjmowałem i wkładałem ponownie Kartę Graf.
No Signal Detected.

Karta wygląda na działającą, po rozruchu komputera mryga jak każdy Palit na 3 kolory, a potem stale świeci na zielono.
Wentylatory Obudowy, procesora kręcą. Działa ich regulacja umieszczona na obudowie.

Jakieś pomysły, co mogę zrobić, co mogę sprawdzić, czy prosta sugestia, że coś jest uszkodzone, bądź nie podłączone prawidłowo?


Załączone pliki Miniatury
   
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: chrome
#2
RE: Nowy Komputer z Morele - No Signal Detected
W monitorze masz wejście DVI? Nie korzystasz z przejściówek?
Sprawdziłbym na innym kablu/monitorze jeżeli ani jedna ani druga grafika nie działa.
Jeszcze mozesz zresetować BIOS i zobaczyć czy pomogło.
 System operacyjny: linux Przeglądarka: chrome
#3
RE: Nowy Komputer z Morele - No Signal Detected
tak, mam w monitorze takie wejście.
Kabel i monitor wydaje się być Ok.
Nie mam możliwości resetu Biosa.
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: chrome
#4
RE: Nowy Komputer z Morele - No Signal Detected
Dlaczego nie masz? Albo zworką na płycie albo wyjąć bateryjkę na 30 minut.
 System operacyjny: linux Przeglądarka: chrome
#5
RE: Nowy Komputer z Morele - No Signal Detected
Niekoniecznie wiem, gdzie mam tego szukać. Jakieś porady?
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: chrome
#6
RE: Nowy Komputer z Morele - No Signal Detected
Masz zaznaczone na czerwono, musisz zworkę przełożyć i potem z powrotem na pierwotną pozycję włożyć.


Załączone pliki Miniatury
   
 System operacyjny: linux Przeglądarka: chrome
Programy: Polecane / Nowe / Inne




Podobne wątki (Nowy Komputer z Morele - No Signal Detected)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  No signal i monitor nie działa, komputer dalej chodzi Misiu69 6 2562 17.09.2017, 14:32
Ostatni post: MonteCristo
  Czarny ekran "no signal" przy rozruchu revar123 5 1081 18.02.2016, 12:29
Ostatni post: Avici
  No signal na monitorze pawel444 15 1279 25.07.2015, 23:24
Ostatni post: muflon37

Skocz do:


Wybrane wątki (Nowy Komputer z Morele - No Signal Detected)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  APP Crash MaChO 6 988 05.04.2018 17:05
Ostatni post: Illidan
  Problem z losowymi restartami pc kowal600 36 5010 04.04.2018 18:02
Ostatni post: kamel16
  ASRock K7S8X - nie uruchamia się, uruchamia się po poruszaniu 20-pinowym kablem Squeazz 2 714 03.04.2018 21:22
Ostatni post: Squeazz
  Czarny ekran zamiast ekranu logowania VaZZoN 6 1197 02.04.2018 19:06
Ostatni post: kamel16
  Po wciśnięciu i przytrzymaniu klawisza na klawiaturze, klawiatura go "puszcza" miklosz225 1 1247 02.04.2018 03:10
Ostatni post: Illidan
  Zniknęły komunikaty z ekranu dotyczące włączania/wyłączenia Caps Locka, NumLocka itp. domeczegg 1 859 02.04.2018 03:09
Ostatni post: Illidan
Question Zapytanie o hasło przy wmawianiu Windows. Jak je włączyć i wyłączyć Illidan 0 2566 02.04.2018 02:05
Ostatni post: Illidan
  Komputer raz na jakiś czas “zawiesza się” podczas normalnego korzystania rix98 7 1067 01.04.2018 04:04
Ostatni post: Illidan
  dzwięk mi nie działa:( aleg 1 676 31.03.2018 22:14
Ostatni post: aleg
  i5 8600K + AsRock Z370 - nowy zestaw, brak obrazu gwiazdomiot 4 761 30.03.2018 23:17
Ostatni post: Armo
  System po podziale na partycje staje na ekranie "system recovery options" GarbatyDzon 2 694 28.03.2018 08:14
Ostatni post: nebeu
  Windows 10 oszalal:( magda87lena 2 653 27.03.2018 19:10
Ostatni post: magda87lena
  Genesis RHOD 600 redwhite 1 768 27.03.2018 08:01
Ostatni post: januszekm3
  Problem z postaciami w grach. MarekJ 11 1297 26.03.2018 10:09
Ostatni post: MonteCristo
  Brak klawiszy Zamyślony 2 618 25.03.2018 09:54
Ostatni post: kamel16