Witamy na forum PC Format Zapraszamy do REJESTRACJI


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Nowy komputer nie włącza się po uruchomieniu [zdjęcia]

#1
Nowy komputer nie włącza się po uruchomieniu [zdjęcia]
Witam,
kupiłem zestaw komputerowy:

CPUZawstydzonyntel Core i5 2300 LGA1155 BOX
RAM: Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9
MOBO: MSI H61M-E33
GPU: Gigabyte ATI Radeon HD6850 1GB DDR5/256bi
HDD:Seagate Barracuda 500GB SATA3 (ST3500413AS)
PSU: OCZ StealthXstream 2 500W
Napęd: Samsung nagrywarka DVD SH-222AB
CASE:SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

Po podłączeniu dokonałem próbnego rozruchu komputera. Kontrolka od przycisku power się zaświeciła, na monitorze nie dostrzegłem żadnego obrazu, wentylator od procesora i obudowy ruszył, jakby dostał tylko impuls i zatrzymał się po ~3s. Dodam iż to pierwszy komputer jaki składam. Jakieś sugestie ? Osobiście zastanawia mnie ta pasta przewodząca (?) na procesorze.

Zdjęcia:

http://imageshack.us/photo/my-images/690...386ih.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/580/dsc00378x.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/811/dsc00385g.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/11/dsc00383kg.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/17/dsc00380rf.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/821...379fy.jpg/
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#2
RE: Nowy komputer nie włącza się po uruchomieniu [zdjęcia]
Wyciagnij baterie z mobo na ok minute-dwie. Wloz i odpal PC'ta.
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: chrome
#3
RE: Nowy komputer nie włącza się po uruchomieniu [zdjęcia]
Przyznam że jeszcze nigdy nie wyciągałem baterii. Jest na to sposób, czy wystarczy podważyć ?
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#4
RE: Nowy komputer nie włącza się po uruchomieniu [zdjęcia]
Karta graficzna ma podłączone dodatkowe zasilanie?
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: ie7
#5
RE: Nowy komputer nie włącza się po uruchomieniu [zdjęcia]
(12.08.2011, 17:18)muflon37 napisał(a): Karta graficzna ma podłączone dodatkowe zasilanie?

Podłączyłem do niej dwa identyczne przewody, od zasilacza (6 pinow [?] + 2 wolne)
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#6
RE: Nowy komputer nie włącza się po uruchomieniu [zdjęcia]
Dodatkowe zasilanie do płyty głównej podłączyłeś?
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: ie7
#7
RE: Nowy komputer nie włącza się po uruchomieniu [zdjęcia]
Miałem coś takiego identycznego Wesoły przycisk power był "wciśnięty"
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: chrome
#8
RE: Nowy komputer nie włącza się po uruchomieniu [zdjęcia]
Nie wiem czy to coś pomoze ale podłącz inny dysk i spróbuj. Miałem taką sytaucję.
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#9
RE: Nowy komputer nie włącza się po uruchomieniu [zdjęcia]
(12.08.2011, 17:37)muflon37 napisał(a): Dodatkowe zasilanie do płyty głównej podłączyłeś?

Dodatkowe tzn. ? Jesteś w stanie umiejscowić mi je na płycie, za pomocą dołączonych zdjęć ?
(12.08.2011, 16:55)toxic napisał(a): Wyciagnij baterie z mobo na ok minute-dwie. Wloz i odpal PC'ta.

Niestety, nic nie pomogło.
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#10
RE: Nowy komputer nie włącza się po uruchomieniu [zdjęcia]
http://imageshack.us/photo/my-images/580/dsc00378x.jpg/ Na tym zdjęciu widać że niemasz dodatkowego zasilania podłączonego do kompa.
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
Programy: Polecane / Nowe / Inne



Użytkownicy forum szukali:
brutus 410 nie wlacza sie

Podobne wątki (Nowy komputer nie włącza się po uruchomieniu [zdjęcia])
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Po zainstalowaniu sterowników karty graficznej, komputer po resecie nie włącza się ChesteRox 18 20672 18.08.2012, 21:52
Ostatni post: ChesteRox
Cry Komputer nie włącza się na nowym OCZ ModXStream Pro 600W modular SLI PSU wertyu 6 2630 18.08.2012, 21:08
Ostatni post: proallone14
  Komputer się nie włącza Wojew 12 3963 17.08.2012, 22:15
Ostatni post: Grisz

Skocz do:


Wybrane wątki (Nowy komputer nie włącza się po uruchomieniu [zdjęcia])
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Lagi lapka CzeCzeN 2 17078 22.08.2012 04:10
Ostatni post: resont
  Czy mój sprzęt da radę z CrossFireX ? resont 26 27292 22.08.2012 03:09
Ostatni post: resont
Ściana Myszka przestaje reagować wdowa_tychy 0 12657 22.08.2012 01:19
Ostatni post: wdowa_tychy
  karta graficzna do phenom II 965 marchena666 13 20836 21.08.2012 22:57
Ostatni post: Patrykx12
  Radeon 9600 problem z grami BlackDeath 15 19215 21.08.2012 22:42
Ostatni post: BadBoy001
  IBM Lenovo M58 sff pionowo Scoff 2 40824 21.08.2012 21:34
Ostatni post: Scoff
Scared Losowe zwiechy i BSODy Kubo_O 5 10460 21.08.2012 21:14
Ostatni post: Grisz
  Czy da się go jeszcze uratować? jaroosz 3 6429 21.08.2012 21:12
Ostatni post: Grisz
Sad nie mogę otwożyć partycji. mt1996 6 10389 21.08.2012 20:09
Ostatni post: ludzikk
  kupno nowej kart graficznej , jaka ? xboxmen 5 10651 21.08.2012 20:00
Ostatni post: Dyzajash
  Przegrzewanie się Toshiba Satellite A300 POMOCY! cptMichaaX 1 45775 21.08.2012 19:21
Ostatni post: Grisz
  problem przy odpalaniu win7 kamros 4 11354 21.08.2012 19:12
Ostatni post: Grisz
  Temperatura karty graficznej ostry121 13 21113 21.08.2012 18:56
Ostatni post: muflon37
Big Grin Sukces, HD6850 z biosem HD6870- Czy sekcja zasilania wytrzyma? wdowa_tychy 0 9214 21.08.2012 18:23
Ostatni post: wdowa_tychy
  ASUS X53TK czy Samsung NP305E5A ? magnum146 1 10265 21.08.2012 17:08
Ostatni post: Patrykoller