~Anonim
Niezarejestrowany
01.12.2007, 16:54
Płyta główna MSI P965 Neo - nie działają złącza audio na przednim panelu - dlaczego?
Witam,
Mam Windowsa XP SP2 oraz płytę główną MSI P965 Neo. Zainstalowałem sterowniki z CD dołączonej do płyty głównej. Wszedłem do panelu sterowania -> Realtek i włączyłem obsługę panela przedniego AC'97. Chociaż nic nie jest podłączone to i tak wykrywane są tam słuchawki i mikrofon. Gdy je podłącze, to i tak nic nie działa... Panel jest podłączony, bo porty USB działają w nim poprawnie. Nie wiem co z tym okazem zrobić...
~Anonim
Niezarejestrowany
03.12.2007, 11:41
RE: Płyta główna MSI P965 Neo - nie działają złącza audio na przednim panelu - dlacze
~Anonim napisał(a):... Panel jest podłączony, bo porty USB działają w nim poprawnie...
Co wcale nie świadczy, że złącza audio są podłączone prawidłowo.
Otwórz obudowę i sprawdź.
Liczba postów: 4
Liczba wątków: 2
04.12.2007, 21:34
RE: Płyta główna MSI P965 Neo - nie działają złącza audio na przednim panelu - dlacze
JESLI MASZ DZIWIEK Z KARTY DZIWIEKOEJ NIE ZINTEGROWANY Z PLYTA TO MUSISZ WYLACZYC W BIOSIE ONBOARD AUDIO.AJESLI DZIWIEK MASZ INTEGROWANY TO WLACZ TA OPCJE.W PANELU USTAW DZWIEK NA TO Z CZEGO CIAGNIESZ DZWIEK TO JEST KARTA DZWIEKOWA ZINTEGROWANA LUB NORAMANA KARTA DZWIEKOWA NA PCI A POZATYM ,DZWIEK USTAWIA SIE W PANELU-DZIWIEK I AUDIO.
~Anonim
Niezarejestrowany
11.12.2007, 16:20
RE: Płyta główna MSI P965 Neo - nie działają złącza audio na przednim panelu - dlaczego?
Sorry, że tak długo nie odpisywałem, pewne problemy

Otoż, jest podłączone -> Tylko nie wiem, czy dobrze... Bynajmniej w dobre miejsce na płycie bo sprawdzałem zgodnie z Manualem. Andi: Nie rozumiem za bardzo tego co napisałeś
~Anonim
Niezarejestrowany
13.12.2007, 07:31
RE: Płyta główna MSI P965 Neo - nie działają złącza audio na przednim panelu - dlaczego?
PANEL JEST PODLACZONY BO PORTY USB DZIALAJA!! a co maja porty usb przedniego panelu z dzwiekiem wspolnego? do usb masz oddzielna tasme laczaca, zas do dzwieku oddzielna, a ten panel przedni napewno masz zgodny z AC'97 a moze to panel INTEL HD? wygladaja tak samo lecz roznia sie tym ze intel wylacza tylne wyjscia po podlaczeniu sluchawek do przedniego panelu, sprawdz w biosie czy masz taka opcje jak intel hd procz AC, jesli tak to zmien. a najlepiej kup dzwiekowke chocby taka za 39zl i po problemie.SPRAWDZ W BIOSIE USTAWIENIA DZWIEKOWKI.
~Anonim
Niezarejestrowany
13.12.2007, 14:09
Masz tam pewnie zintegrowanego realteka - wylacz jack sensing w menadzerze realteka , wtedy front panel bedzie banglal.
~Anonim
Niezarejestrowany
14.12.2007, 16:05
Głupie pytanie... Gdzie mam to wyłączyć?

Odpalam Panel sterowania -> Realtek konfiguracja i tam nic takowego nie ma... albo ja nie widze...