Witamy na forum PC Format Zapraszamy do REJESTRACJI


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Pola figur - mój pierwszy "poważniejszy" program w c++

#1
Pola figur - mój pierwszy "poważniejszy" program w c++
Obliczanie pola trapezu,kwadratu,prostokąta,równoleloboku oraz,a jakże,trójkąta.Wersja 0.1.
bum
EDIT
Wersja 0.2:http://speedy.sh/jsRVM/pola-figur-0.2.exe
EDIT2
http://speedy.sh/NWPB3/pola-figur-0.3.exe
Naprawiłem różne błędy.
NIE DZIAŁAJĄ LICZBY Z PRZECINKIEM!
fixnę to kiedyś
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: opera
#2
RE: Pola figur - mój pierwszy "poważniejszy" program w c++
Już się trollowanie zaczyna... Miałem napisać, żeby się pouczył o bibliotece w C++(tej od wejścia i wyjścia), a potem dodał liczby z przecinkiem. Od dawna nie programuje, ale była funkcja find_first_of.
Czemu jestem uzależniony od gry, która mnie zwyczajnie wkurza ? Wściekły
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: chrome
#3
RE: Pola figur - mój pierwszy "poważniejszy" program w c++
No co!?Zrobiłem gorsze programy-źle,lepsze-źle.
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: opera
#4
RE: Pola figur - mój pierwszy "poważniejszy" program w c++
Nie rozumiem czemu się chwalić programami które na dobrą sprawę są przykładami z książek. Tutaj nie ma nawet polskich znaków...
Kod:
#include <locale>
...

int main()
{
setlocale(LC_ALL, "polish");
...
}
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: chrome
#5
RE: Pola figur - mój pierwszy "poważniejszy" program w c++
Wersja 0.5:
-polskie znaki(trzeba zmienić czcionkę na lucida console)
-pole rombu z przekątnych
http://speedy.sh/Qk6f5/pola-figur-0.5.exe
odp!!!
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: opera
#6
RE: Pola figur - mój pierwszy "poważniejszy" program w c++
odp????
Wersja 0.6 http://speedy.sh/Y8rcG/pola-figur-0.6.exe
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: opera
#7
RE: Pola figur - mój pierwszy "poważniejszy" program w c++
Zamiast dodawać kolejne opcje mógłbyś pokusić się o poprawę interfejsu użytkownika. Brakuje w nim kilku istotnych elementów:
  • brak opcji wyjścia w menu
  • konieczność zatwierdzenia wyboru z menu enterem
  • możliwość wprowadzenia opcji innej niż wymienione w menu
  • brak zapętlenia menu. Po zakończeniu obliczeń program powinien zapytać się co robić dalej
  • Nie działają liczby zmiennoprzecinkowe
  • Nie działają polskie znaki
To są podstawowe rzeczy, które powinny być w takim programie.
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#8
RE: Pola figur - mój pierwszy "poważniejszy" program w c++
(12.06.2012, 15:48)koneton napisał(a): Zamiast dodawać kolejne opcje mógłbyś pokusić się o poprawę interfejsu użytkownika. Brakuje w nim kilku istotnych elementów:
  • brak opcji wyjścia w menu
  • konieczność zatwierdzenia wyboru z menu enterem
  • możliwość wprowadzenia opcji innej niż wymienione w menu
  • brak zapętlenia menu. Po zakończeniu obliczeń program powinien zapytać się co robić dalej
  • Nie działają liczby zmiennoprzecinkowe
  • Nie działają polskie znaki
To są podstawowe rzeczy, które powinny być w takim programie.
2.To może TABem?
3.Sprawadzałeś?
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: opera
#9
RE: Pola figur - mój pierwszy "poważniejszy" program w c++
A dlaczego nie ma zmiennoprzecinkowych liczb? To w C++ nie jest trudne. Wystarczy zmienić typ zmiennej z int, na float i git. Bez "przecinków" ten program jest do luftu, i szybciej bym policzył na kartce niż na tym.
[Obrazek: ACFan.png]
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#10
RE: Pola figur - mój pierwszy "poważniejszy" program w c++
(12.06.2012, 16:01)~Anonim napisał(a): 2.To może TABem?
Nie. Jeżeli menu jest takie małe to nie ma sensu czekać na zatwierdzenie. Jeżeli już bardzo chcesz tak mieć, to powinieneś przynajmniej dać jakiś ładny znak zachęty - np. napis: wybieram: _ Obecna wersja jest po prostu brzydka. Użytkownik nawet nie ma napisane, co zrobić...
(12.06.2012, 16:01)~Anonim napisał(a): 3.Sprawadzałeś?
Gdybym nie sprawdził to bym nie napisał. Delikatnie mówiąc obsługa tego przypadku jest niezadowalająca. Całe to UI jest niedopracowane, nieintuicyjne.
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
Programy: Polecane / Nowe / Inne



Użytkownicy forum szukali:
c++ kalkulator pól figurc++ pola figurnierozumiem pola figuryprogram obliczający pola figur c++

Podobne wątki (Pola figur - mój pierwszy "poważniejszy" program w c++)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  [c++]Kalkulator + pola figur. syhaa 0 3599 26.04.2012, 14:53
Ostatni post: syhaa
Big Grin [C#] Pola Figur adi2131 0 2059 22.04.2012, 18:23
Ostatni post: adi2131
  Mój pierwszy program - kalkulator. WojtekWM 6 2251 08.04.2012, 11:19
Ostatni post: lbsdjo2258

Skocz do:


Wybrane wątki (Pola figur - mój pierwszy "poważniejszy" program w c++)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  [Android] HandyMap - Aplikacja do personalizacji mapy Dox 0 3597 12.07.2018 16:52
Ostatni post: Dox
  [Python] Snake na Raspberry Pi - Minecraft Dox 2 4159 26.04.2018 12:04
Ostatni post: Dox
  [Android] Kalkulator adresacji IP Dox 2 4514 31.03.2018 19:29
Ostatni post: Dox
  Bartek poszukuje pozycjonera do współpracy Bartekr90 0 4246 31.03.2018 10:28
Ostatni post: Bartekr90
  Prosze o ocene programu FireBytes 0 4443 16.03.2018 15:59
Ostatni post: FireBytes
  [Android] Leap Master Sino4 0 4515 17.02.2018 14:35
Ostatni post: Sino4
  [C++] Małe, niezbyt profesjonalne programiki Grzesiek11 0 4669 01.02.2018 16:08
Ostatni post: Grzesiek11
  VM Handbook - aplikacja do pobierania systemów i nie tylko! ~Anonim 0 5973 23.08.2017 18:13
Ostatni post: ~Anonim
  Odległe światy nebeu 5 7604 03.08.2017 19:15
Ostatni post: nebeu
  Porady dla początkującego na YouTube MorsTriceps 3 6484 05.07.2017 14:52
Ostatni post: demik
  [Android] Crushsteroid Sino4 0 6679 24.02.2017 18:23
Ostatni post: Sino4
  Własny plik BATCH youuw 8 13167 26.01.2017 14:17
Ostatni post: Whelly.pl
  [Android] The Fastest Food Sino4 0 7240 25.12.2016 16:30
Ostatni post: Sino4
  [Android] Across The Lands Sino4 0 8669 29.04.2016 18:24
Ostatni post: Sino4
  [Allegro] Avoid CTRL85 1 8477 21.04.2016 21:38
Ostatni post: CTRL85