21.12.2019, 14:04
RE: Pomoc w doborze Karty Graficznej i Zasilacza
(16.12.2019, 14:14)pieterman09 napisał(a): Problemy z montażem to jedno ... A glut masz wewnątrz proca pod tą metalową osłonką . Jak się zużyje to przestaje przewodzić ciepło na chłodzenie....
Ps. Pisz po polsku bo ciężko cię zrozumieć ...
Więc tak no niestety pisze jak pisze co zrobić

(16.12.2019, 14:58)MonteCristo napisał(a):Cytat:Gdy masz chłodzenie popsute i pewnie nie przylega dobrze do Procesora , to być może tego była wina , bo gdy zepsułem Pusz-piny i nie miałem nic w zapasie to przyklejone było chłodzenie od Intela (rzecz jasna) na klej no ten z pistoletu i wszystko było dobrze do czasu aż podczas jazdy w Euro Truck Simulator 2 , chłodzenie się nie odkleiło i nie spadło, wtedy to być może tak jak w Gta Fps z miarę fajnego bardzo ostro spadł na dół nie wiem może ledwie kilka było , i potem przez pewien okres aby w ogóle grać w dobrej jakości i by te chłodzenie no w miarę coś tam dawało to komputer był obrócony na bok (chłodzeniem do Podłogi) i tak musiałem przez jakiś czas się męczyć do czasu aż nie zakupiłem najpierw pusz-pinów (nowych) co mi i tak nic nie dało (tylko strata kasy) , bo ciężko było założyć chłodzenie z powrotem , a potem tego nowego chłodzenia od SPC.
Nie może a na pewno chłodzenie nie przylegało do procesora procesor grzał się jak diabli a glut dostawał po tyłku . Ja widzę że patenciarz z ciebie niezły .Mam rozumieć że przykleiłeś NA STAŁE chłodzenie do procesora w dodatku klejem który rozpuszcza się pod wpływem ciepła ?
No nie wiem jak to skomentować ... Ciesz się że proca nie uwaliłeś takimi kombinacjami. Chłodzenie boxowe do intela w całości kosztuje może 20 zł . Warto było się tak babrać i proca narażać ?
Tutaj się zgodzę bo rację raczej masz , no nie wiem ogólnie chyba to nie był mój pomysł (wiesz nie było tych push-pinów no to w środku tego był wlewany ten klej i przez jakąś tam chwilę trzymało , a potem tak jak chyba pisałem komputer normalnie stał gram w Ets 2 i usłyszałem , że coś spadło , a tam chłodzenie , no też się bałem aby nic przez to nie popsuło się. Tylko , że wtedy pieniędzy nie miałem to wiesz , dopiero z czasem doszły te push-piny i ostatecznie te chłodzenie.