Witamy na forum PC Format Zapraszamy do REJESTRACJI


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Posprzątać po echowcu

#1
Posprzątać po echowcu
>> PHP <<
No bo jak się wywoła echo "costam"; to da się później jakoś zmazać?
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: opera
#2
RE: Posprzątać po echowcu
Jeśli dasz echo to tekst już poszedł. Ponieważ pytasz "jakoś" więc powiem że można w JavaScript.
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#3
RE: Posprzątać po echowcu
Jeśli echo (lub inną komendę wypluwającą coś na stdin) wykonasz przy aktywnym buforowaniu (funkcje ob_), to przed wysłaniem zawartości bufora zawsze możesz go dowolnie zmienić.
 System operacyjny: linux_gentoo Przeglądarka: opera
#4
RE: Posprzątać po echowcu
Tak dokładnie to chodzi o to że chcę zrobić mechanizm łatwego tworzenia www. Np. gdy kliknie się mychą w link - w innym bolku wyświetli się zawartość pliku tekstowego, a jak się kliknie inny link - to innego pliku. Ale widać tu że wtedy to by wyglądało tak:
[Obrazek: 530a754fa5a43a93.gif]
Jak widać, zawartośći byłyby dodawane, a ja natomiast chcę żeby były [b]zamieniane[b]. Niekoniecznie zmazać po echo, ale coś wykonbinować. Ale jak?
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: opera
#5
RE: Posprzątać po echowcu
Nie rozumiem tego problemu. Kilknięcie w link (czyli wysłanie żądania GET), to nowe wywołanie strony, na której robisz co chcesz - wyświetlasz taki plik, jaki użytkownik sobie zażyczył. Jak kliknie znowu w inny link, to wracamy do tego samego - nowe wywołanie strony, więc robisz co chcesz.
 System operacyjny: linux_gentoo Przeglądarka: opera
#6
RE: Posprzątać po echowcu
Ale nie chodzi o link typu <a> tylko tekst, do którego chcę przypisać akcję, żeby po kliknięciu wyświetliła się zawartość pliczku.
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: opera
#7
RE: Posprzątać po echowcu
Przecież koziolek podał jak to zrobić. Robisz odnośnik <a> np. tak:
Kod:
<a href="index?page=plik1.html">Link1</a><br>
<a href="index?page=plik2.html">Link 2</a>
a w kodzie php robisz takie coś:
Kod:
include($page);
oczywiście trzeba jeszcze uwzględnić ramki (jeśli są; ale to nie powinno być problemem).
Chyba o to Ci chodzi.
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
Programy: Polecane / Nowe / Inne




Skocz do:


Wybrane wątki (Posprzątać po echowcu)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Content Management System thinkPL 6 2001 06.10.2019 22:08
Ostatni post: thinkPL
  PHP - przycisk wykonujący równanie SalyWan 1 1695 03.10.2019 16:11
Ostatni post: Szachista
  Skopiowanie strony forum przez program HTTrack Website Copier ANDREAN 9 4834 06.09.2019 21:51
Ostatni post: ANDREAN
  Poszukuję skryptu ogłoszeń / Joomla. dongtuuyen 2 4297 25.07.2019 09:56
Ostatni post: Spidi
  Upload pliku na serwer i do bazy danych mati514 3 4953 16.05.2019 17:12
Ostatni post: mati514
Big Grin [PHP] Rotator linków, który nie wyświetli danego linka. semozo 1 5998 13.04.2019 10:29
Ostatni post: wlisik
  Wywołanie diva funkcją SebastianF 3 6456 25.03.2019 10:55
Ostatni post: hydr4x
Scared front-end czy back-end gbr 7 11478 23.03.2019 16:56
Ostatni post: luciussulla
  Gdzie odpłatnie wypozycjonować swoją stronę w html5 w google za 100zł? aktywny27 13 23174 17.02.2019 21:44
Ostatni post: SEMPIRE
  xampp konwersja video milutki182 3 12037 10.02.2019 13:18
Ostatni post: Ajgor
  HTML a Wordpress Majki_77 3 11025 10.02.2019 13:17
Ostatni post: Ajgor
  Gotowe klasy xCart 0 5979 08.02.2019 17:16
Ostatni post: xCart
  Jak ustawić tekst na środku ekranu buzek1 4 2999 08.02.2019 17:07
Ostatni post: xCart
Ściana Problem a zaktualizacją Joomla 3.6.5 do 3.8.8 CREATIVE_ 14 23034 13.01.2019 06:00
Ostatni post: CREATIVE_
  Xampp i CMS Made Simple Echelon 1 7018 07.12.2018 14:35
Ostatni post: raxer