Witamy na forum PC Format Zapraszamy do REJESTRACJI


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Posprzątać po echowcu

#1
Posprzątać po echowcu
>> PHP <<
No bo jak się wywoła echo "costam"; to da się później jakoś zmazać?
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: opera
#2
RE: Posprzątać po echowcu
Jeśli dasz echo to tekst już poszedł. Ponieważ pytasz "jakoś" więc powiem że można w JavaScript.
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#3
RE: Posprzątać po echowcu
Jeśli echo (lub inną komendę wypluwającą coś na stdin) wykonasz przy aktywnym buforowaniu (funkcje ob_), to przed wysłaniem zawartości bufora zawsze możesz go dowolnie zmienić.
 System operacyjny: linux_gentoo Przeglądarka: opera
#4
RE: Posprzątać po echowcu
Tak dokładnie to chodzi o to że chcę zrobić mechanizm łatwego tworzenia www. Np. gdy kliknie się mychą w link - w innym bolku wyświetli się zawartość pliku tekstowego, a jak się kliknie inny link - to innego pliku. Ale widać tu że wtedy to by wyglądało tak:
[Obrazek: 530a754fa5a43a93.gif]
Jak widać, zawartośći byłyby dodawane, a ja natomiast chcę żeby były [b]zamieniane[b]. Niekoniecznie zmazać po echo, ale coś wykonbinować. Ale jak?
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: opera
#5
RE: Posprzątać po echowcu
Nie rozumiem tego problemu. Kilknięcie w link (czyli wysłanie żądania GET), to nowe wywołanie strony, na której robisz co chcesz - wyświetlasz taki plik, jaki użytkownik sobie zażyczył. Jak kliknie znowu w inny link, to wracamy do tego samego - nowe wywołanie strony, więc robisz co chcesz.
 System operacyjny: linux_gentoo Przeglądarka: opera
#6
RE: Posprzątać po echowcu
Ale nie chodzi o link typu <a> tylko tekst, do którego chcę przypisać akcję, żeby po kliknięciu wyświetliła się zawartość pliczku.
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: opera
#7
RE: Posprzątać po echowcu
Przecież koziolek podał jak to zrobić. Robisz odnośnik <a> np. tak:
Kod:
<a href="index?page=plik1.html">Link1</a><br>
<a href="index?page=plik2.html">Link 2</a>
a w kodzie php robisz takie coś:
Kod:
include($page);
oczywiście trzeba jeszcze uwzględnić ramki (jeśli są; ale to nie powinno być problemem).
Chyba o to Ci chodzi.
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
Programy: Polecane / Nowe / Inne




Skocz do:


Wybrane wątki (Posprzątać po echowcu)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Scared front-end czy back-end gbr 7 12484 23.03.2019 16:56
Ostatni post: luciussulla
  Gdzie odpłatnie wypozycjonować swoją stronę w html5 w google za 100zł? aktywny27 13 25043 17.02.2019 21:44
Ostatni post: SEMPIRE
  xampp konwersja video milutki182 3 12841 10.02.2019 13:18
Ostatni post: Ajgor
  HTML a Wordpress Majki_77 3 11769 10.02.2019 13:17
Ostatni post: Ajgor
  Gotowe klasy xCart 0 6685 08.02.2019 17:16
Ostatni post: xCart
  Jak ustawić tekst na środku ekranu buzek1 4 3133 08.02.2019 17:07
Ostatni post: xCart
Ściana Problem a zaktualizacją Joomla 3.6.5 do 3.8.8 CREATIVE_ 14 25080 13.01.2019 06:00
Ostatni post: CREATIVE_
  Xampp i CMS Made Simple Echelon 1 7686 07.12.2018 14:35
Ostatni post: raxer
  Problem z certyfikatem na sslforfree.com gentleman 2 9099 11.10.2018 17:09
Ostatni post: Michu_PL
  Generator kodów kreskowych Yanke$ 0 9373 16.09.2018 12:02
Ostatni post: Yanke$
  skalowanie elementów do wielkości ekranu szakal87 1 9721 11.09.2018 05:36
Ostatni post: Michu_PL
  Formularz do zgłaszania błędów na stronie-pomoc w przeróbce. raxer 0 8931 10.09.2018 18:51
Ostatni post: raxer
  Layout Strony Majki_77 2 10388 28.08.2018 16:27
Ostatni post: gentleman
  Wyszukiwanie na urządzenich mobilnych broda99 4 2786 22.08.2018 13:14
Ostatni post: grzegorzkrk
  Zmiana rozmiaru okna przeglądarki a marginesy Wacho 0 9310 09.08.2018 23:15
Ostatni post: Wacho